Prosím o názor na projekt bungalovu

- hore je sever, na juh je prírodné ochranné pásmo takže sa tam nesmie nič stavať, na západ bude jeden dom a ďalej len polia, na východ je sused a zvyšok dediny - na juh a západ bude urobený veľký presah formou podlubia, tak aby bol dom v lete dostatočne tienený, na západ sa ráta s 3,5 metrami presahu - dom bude postavený vo svahu,preto ho chceme radšej dlhší ako širší aby nevznikol príliš veľký val pod domom - príjazdová cesta je na severo-východe - komora pri kuchyni je väčšia, ale chceme si pestovať a spracovávať vlastnú úrodu Za názory už vopred ďakujem
Odpovědět
Profilova fotka
Jen jediná poznámka - přijde mi to strašně daleko z kuchyně k jídelnímu stolu. Jinak si myslím, že dobrý.
Odpovědět
Profilova fotka
Prohodila bych sedačku s jídelním stolem. Stůl blíž kuchyni a obyváček pěkně útulně v rožku, jen výhled na pec :-) Nevím, jaké je osazenstvo domu, ale rodičovská koupelna vedle druhé koupelny je na mě moc.
Odpovědět
Profilova fotka
pěkný návrh, některé věci plánujeme podobně :-) Jak už tu bylo řečeno, taky bych přehodila jídelnu a obývací část. Myslím si, že pokoje jsou dostatečně velké, jen mi přejde úzká ložnice, hlavně ten průchod mezi stěnou a postelí. Potom mi přijde hrozně daleko koupelna od technické místnosti - pokud je to ta místnost vedle kuchyně a bude tam bojler, tak si myslím, že bude dlouho trvat než poteče teplá voda. Teď řešíme to samé :-) Přijde mi zvláštní, že okna máte naplánovaná vždy u umyvadla, ale možná to tak máte záměrně. A poslední věc, netuším, jak máte plánovaná velká okna, ale náš projektant říká, že dům by měl mít svoji tvář a "do ulice" by měla být "klasická" okna a ne úzké světlíky. S tímto s ním souhlasí, tak to píši jen jako námět k zamyšlení :-)
Odpovědět
Jako proč ne, zajímavé, jen ta ložnice, proboha proč tak velká?
Odpovědět
@zoja17 Moc pěkné, budete mít krásné bydlení. TAké bych prohodila jídelnu a obyvák-teda pokud se nebojíte, že se tam upečete, a bojler bych dala blíže ke koupelnám, nejspíše do té "komory" vedle kuchyně. Jinak super je vstup z venku do technicnké s WC, pračkou...to prochu závidím. ;-) Jen dotaz, není 3,5m přesah přece jen trošku moc? Nebudete tam mít většinu roku tmu? Možná bych to řešila nějak jinak-menší přesah+markýza...
Odpovědět
ďakujem veľmi pekne za všetky vaše príspevky, aspoň máme nad čím rozmýšlať :-) ten jedálenský stôl je tam preto, že z toho miesta bude najkrajší výhľad z celého domu, ale ešte o tom rozmýšľame práve kvôli tej vzdialenosti z kuchyne s tým bojlerom sa určite na nášho architekta obrátim
Odpovědět
@sismato okná sú tam zatiaľ len tak, ešte sme ich poriadne neplánovali. Ale mne sa práve pozdáva okno nad umývadlom. Mohla by si mi napísať prečo je to zvláštne? Ja som práve uvažovala nad tým, že stojím pri umývadle, čistím si zuby a pozerám von .... Kam by si ich umiestnila ty?
Odpovědět
@koselak príde ti veľká tá samotná ložnice alebo tá šatňa? Tá posleľ je zadaná v našej reálne veľkosti a okolo nej to vychádza na 75 a 40 cm, práve riešim či to nie je moc úzke. V tej šatni okrem oblečenia plánujem skladovať aj deky, náhradné obliečky, uteráky, .... A obidvaja s manželom robíme dosť veľa športov, čo je tiež dosť oblečenia a výbavy ....
Odpovědět
@bamak s tým previsom si to tiež neviem predstaviť, ale dom bude na kopci, tak možno kvôli tomu to tak naplánoval. Ešte sa ho na to radšej opýtam. On práve hovoril, že to vyráta presne na náš dom a polohu, že to tak rátal aj na svoj dom a že to funguje.
Odpovědět
Je to pěkné :-)
Odpovědět
Dobré, jen bych oddělila WC od koupelny, kvůli hostům. A na jih bych udělala velikou zastřešenou pavlač po celé délce domu a z pokojů bych všude dala dveře ven. To by byla paráda! Jinak pěkné, jednoduché čisté a logické.
Odpovědět
@zoja17 Tak to ano, spočítat se to dá....ale asi bych ho poprosila, jestli bych se k němu nemohla podívat na návštěvu :-), u nás to vychzí cca na 1,5m na jih, proto mi to příjde moc.
Odpovědět
Článek se načítá
Těch 40cm je trošku málo, bude se vám tam špatně chodit. A ložnici bych nezmenšovala, kam by se pak dala postýlka, že ano. Možná bych spíš zkusila jen pootočit postel o devadesát stupnů a hotovo.
Odpovědět
@bamak tak to je znamenie, on nás už k sebe pozýval, ale ja som moc nevidela dôvod, tak to asi prehodnotím :-) Na juh dal previs 1 m, na ten západ je to možno preto viac, že chceme sedlovú strechu. Môžem sa opýtať akú strechu a aký previs na západ máte vy?
Odpovědět
@inkajanakova to oddelenie WC sme zvažovali, len manžel zas vidí ďalšie priečky, zárubňu, dvere, umývadlo, extra prácu ...... tak to ešte musíme zvážiť. Na juh bude niečo na štýl podloubí, neviem si to prestaviť, ale teším sa na vizualizáciu. A posteľ som skúsila otočiť a vychádza to o dosť lepšie, len som mala predstavu ráno sa zobudiť a hneď pekne vidieť von, ale zas nemôžem mať všetko. :-)
Odpovědět
@zoja17 šatna a koupelna je OK, to bych klidně uvítal větší. Ale ložnice, když beru v úvahu, že postel má v průměru 4m2 tak místnost 22m2 je. Nebo jestli máte mega poslel 8m2 ... podle obrázku to tak vypadá
Odpovědět
@zoja17 Střechu šikmou cca 6st. Na západ to vycházelo něco přes 2m, ale to jsme nakonec zamítli, protože kromě stínění bychom přesah nijak nevyužívali (terasa), a budeme stínění řešit jinak.
Odpovědět
@koselak aha, tak to som to asi blbo napísala. Tých 22 m je celá spálňa aj s tou šatňou. Samotná spálňa vychádza na 13m, tak to sa ospravedlňujem za nedorozumenie.
Odpovědět
@zoja17 Ještě poznámka k těm umyvadlům-taky jsem chtěla pod okno, ale pak tam nedáš zrcadlo v hlavní koupelně by mi to vadilo. Další oddělené WC mi příjde zbytečné, máte 3 v domě-podle mě tam zas takový "nával" nebude, aby jedno nemohlo být v koupelně :-)
Odpovědět
@zoja17 Aha, tak 13 je naprosto OK :-)
Odpovědět
ahoj, hezký, jen bacha na ten přesah střechy, v zimě zase sluníčko je fajn mít v domě, takže si to namalujte přesně pod úhlem dopadu slunce, doporučuji i na např. suncalc.org nasimulovat slunce, nebo třeba v goolge sketch up stínování. Jinak bych radši volila markýzu vyšupovací postel máme 180/220 a vedle postele na straně bez dveří 800mm a na straně s dveřmi 500 stolek+100 mezera+800 dveře+100 ke zdi, před postelí 1400mm
Odpovědět
@zoja17 Záleží na vás a možná spíš na vašem životním stylu - ale dle mého je příjemnější, když návštěva neleze do koupelny. Ano, je to příčka navíc, to všechno je pravda, ale v tom objemu práce už je to prkotina. Navíc bych na vašem místě hodně zvažovala třeba rozsah obkladů, dávala bych jen tam, kde je nutno. A pohled z postele na zahradu - to budeš mít i takto. Stačí jen okno trošku posunout. A to loubí , to je přesně to, co jsem myslela.
Odpovědět
Profilova fotka
@zoja17 umyvadla pod okny mi přijdou zvláštní z důvodu, že tam nedáš zrcadlo - pokud tedy plánuješ klasická okna. Pokud by to byl pouze světlík, zrcadlo by se možná vešlo -to by ale zase nebyl ten výhled. Navíc zacákané okno od umyvadla asi taky není super. Pokud se chceš při čištění zubů kochat krajinou, přijde mi ideální řešení dát okno vedle umyvadla - vejde se ti tam zrcadlo a zároveň vidíš i ven. Má to tak teta a je to fajn. A kam bych dala okna u vás? V technické bych přehodila umyvadlo s pračkou a sušičkou a okno by mohlo zůstat na svém místě. V koupelně bych přehodila skříňku s umyvadlem a opět by okno zůstalo na svém místě a v koupelně u ložnice, ... Tam těžko říct, moc místa tam není.
Odpovědět
@sismato ďakujem za odpoveď, dáva to zmysel
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?