Prosím o názory k našemu projektu podkrovního RD

Dobrý den, rádi bychom v příštím roce začali s výstavbou našeho rodinného domu, vlastně se jedná o přístavbu ke stávající hospodářské budově. Chceme Vás tímto požádat o věcné připomínky k pořád ještě živému projektu. Neustále s tím bojujeme a ne a ne se dostat do cílové rovinky. Pořád to není přesně tak, jak bychom si představovali. Např. byl požadavek na přikládání do krbu ze zadu, galerie v domě a dispoziční funkčnost domu s ohledem na pohyb 4 členů rodiny, plus častí hosté v domě (dospělí plus děti). :-) Mnohokrát děkujeme
Odpovědět
Jen doplním, že stůl v jídelně je otočený opačně a v přízemí uvažujeme nahradit koupelnu za šatnu a koupelnu umístit do spojovacího krčku jak je komora a TZB.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to líbí, je to dost zajímavé a to mě a domech baví. Co mě napadá jako problémové je ta chodba dole se schody - nebude to stísněné? Nebudou schody rušivé při pohledu z obýváku? Vrchní koupelna - pokud bude pokoj vedle ložnice, nechcete přístup přímo z ní?
Odpovědět
@dzejbi Dům to určutě bude pěkný a zajimavý, taky záleží na orientaci vůči světovým stranám. Já bych otočila schody, aby se nemuselo do patra vždy přes obyvák, TZB je dost daleko od kuchyně a koupelen-dlouhé rozvody, WC dole bych dala blíž k obyváku a dolnímu pokoji. Jinak na mě je celkově ten dům moc komplikovaný, členitý, nepřehledný.....ale bude krásný :-D , záleží co preferujete, jaký máte životní styl....
Odpovědět
@terkaz95 sire chodby by mela byt 2,5 m´, na visualizaci to vypada vcelku dobre, jak budu mit vice casu tak sem jednu visualizaci z chodby dam, bohuzel nemam zatim uplne posledni visualizace po vsech zmenach, porad to menime :-) doufam, ze ty schody rusive nebudou, dle architekta by tam mel prave vzniknout vzdusny prostor a mel by to provzdusnit, schody vedou ze severu na jih ( zespodu nahoru) a nahore je velke vysunute okno, kterym by prave melo jit dostatek svetla, prilozim. Co se tyce vstupu do koupoelny z loznice, tak jsem o tom premysleli, a shodli se, ze z duvodu vyuzivani take detmi bude vstup pouze z chodby.
Odpovědět
@bamak jelikoz se jedna o pristavbu ke stavajicimu staveni a navic stavime na hranici se sousedem, tak jsou svetove strany dane )-: vlevo je sever . . .atd. O otoceni schodu jsem uvazoval take, slo by to, ale zaniklo by to velke vystoupene okno na jizni strane, ke kteremu se stoupa po schodech a ktere by melo prosvetlit velkou cast domu, diky sirsi chodbe a otevrenemu schodisti bude svitit az na prostor pod schody a na celou chodbu. Clenitost domu tam je, to je pravda, je otazka, zda se da omezit. Porad je to ziver a da se s temi prickami hybat, mate nejaky napad? No a to wc blize k obyvacimu pokoji - nevim, zda by se tam nasel nekde prostor, kam Wc umistit, spise premyslime, ze dame koupelnu k WC a misto koupelny bude satna na veci. Co se tyce rozvodu - ptal jsem se na to a bylo mi receno, ze by to melo byt ok, ale porad tam u toho mam otaznicek. Mate nymysli predevsim dodavku teple vody?
Odpovědět

Odpovědět
prostor na chodbe plus to prosvetleni z okna na jizni strane
Odpovědět
@dzejbi Osobně mám radši klasicky řešené domy, než tento styl, ale to není věcná připomínka. Takže věcně mě napadlo jen to, že z obýváku to bude dost daleko na WC - když zmiňuješ časté hosty v domě. Asi bych ho dala do prostoru koupelny (mezi kuchyní a chodbou) nebo pod schody.
Odpovědět
@dzejbi Velice pěkně řešeno, takové neobvyklé půdorysy mám zase já rád. Jak uvádí @soleilll , tak já bych zase kvůli pohybu hostů to wc nechal tak kde je, k vůli hostům. A osobně mám raději, když je wc dál od společenských místností, alespoň je více soukromí.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě úžasný projekt, originální! Myslím, že WC OK, asi každý uvítá spíše soukromí, zvláště na návštěvě. Nevidím problém v tom, udělat o pět kroků víc. Dnes mi přijdou lidé líní udělat krok navíc :-/ Jediné, co bych zvážila, ale to už píšeš, přehodit tu koupelnu. Ale moc se mi to líbí ;-)
Odpovědět
mě se trochu nelíbí křížení pokoj - koupelna s chodbou do OP pak nechápu přikládání z pokoje?
Odpovědět
Krásný projekt. Nemenila bych nic.
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?