Prosim o nazory k pudorysu

Profilova fotka
Zdravim, mam takovy predfinalni pudorys domu, je to cca 127m2 vnitrnich prostor (bez garaze). pres nas pozemek vedou draty, takze musime dodrzet ochranne pasmo a takovy tvar domu se nam tam hodi. jsme zatim tri s nejsme rozhodnuti zda budeme chtit druhe dite, ale tu moznost nezavhujeme, proto neni pracovna mensi, aby se z toho popripade dal udelat pokoj pro starsi dite.. chapu ze pro nekoho muze byt 9m2 malo, ale da se to (sam jsem jako pubertak takto velky pokoj mel a na uceni staci) . chtel bych znat vas nazor na nejake ergonomicke pripominky.. (gauc jsem nenasel vhodnejsi takze se kolem jen trochu asi blbe prochazi tady v tom nakresu ale v realu to asi pujde )
Odpovědět
Mne se to libi. Jen ten vykus v obyvaku u jidelniho stolu bych nedelala. Nema vyuziti na terase a jidelni prostor je zbytecne maly.
Odpovědět
Nepíšu, co se mi nelíbí : Záchod přes špinavou zónu Nepohodlné posuvné dveře Odraz okna v televizi Nevyužitý prostor za gaučem Dveře vchodové otevirane ven - to nevím jestli každý výrobce umí, tedy aby byly výplně přístupné jen z vnitřní strany.
Odpovědět
Profilova fotka
@ko_taz souhlasim s @puhelin, ten výkus v obýváku zarovnat, tím pádem budete mít víc místa na jídelní stůl, kuchyň se může trochu posunout na úkor pracovny. 9m2 pro dětský pokoj opravdu stačí, obzvlášť ve věku, kdy se děti už nehrají na zemi a stačí jim postel, skříň a pracovní stůl. Taky jsem měla takový pokoj a byla jsem za něj neskutečně vděčná. Ale byl čtvercového tvaru, jednodušeji se zařídil. Ten váš má dost nepravidelný tvar, takže těch 9m2 si myslím bude málo. Pračku se sušičkou bych se snažila umístit do technické místnosti u garáže, kotel/bojler apod. můžou být umístěny v garáži. Koupelnu bez pračky bych zařídila jinak, máte to tam docela blbě uspořádané. Chybí mi okno přímo v kuchyni. Jinak docela hezký půdorys.
Odpovědět
Profilova fotka
dik za nazory, - odraz v okne je mi jedno, budou zaluzie a pres den na televizi stejne nekoukame - vchodove dvere jsem akorat spatne zaklikl, mely byt dovnitr - posuvne dvere, predpokladam ze budou vetsinou otevrene a jen kdyz chce clovek vizualne "uklidit" (treba do technicke, kde budou i boty atd) tak je to fajn - zachody jso dva, jeden v koupelne a druhy v te spinave zone, ale kam ho dat jinam? - susicku a pracku chceme mit v koupelne, a je tam kde se clovek z toho pradla svlika a at to je blizko na noseni do skrini, ted to mame daleko a fakt me to nebavi prenaset - ono v kuchyni muze bejt. - s tou terasou, idea byla, ze ji jeste rozsirim, zkusim predelat a dat zde predelano, a strecha by byla dal v linii domu a cast terasy zastresena jeste jinak kazdopadne dekuji vsem za pripominky. a vy kdo mate pracku/susicku v technicke mistnosti jste s tim resenim spokojeni? me to ted mame cca 10m do satny a 10m do druhe detske satny na opacnou strnu a je to opruz a dve koupelny, takze jeste sbitrat pradlo ze dvou koupelen..
Odpovědět
Profilova fotka
@ko_taz momentálně bydlíme ještě v bytě, pračka je v koupelně. z prádla je spousta prachu, myslím, že do dnešní koupelny již pračky/sušičky nepatří. Pokud ano, schovala bych je za dvířka/roletu. V domě budeme mít pračku a sušičku rozhodně v technické, taky budeme mít dvě koupelny a v každé jeden prádelní koš. Děti si svoje špinavé prádlo budou muset donést do technické sami, pokud budou chtít mít čisté věci, z naší koupelny to myslím zvládnu v pohodě. U rodičů v třípatrovém domě byla prádelna dole ve sklepě a prádlo se sbíralo ze dvou dalších pater a sušilo venku. Oproti tomu to my budeme mít v bungalovu luxusní.
Odpovědět
@ko_taz Tvarem zajímavý dům, rád bych viděl fasády. Tvar obýváku se mi líbí. Nelíbí se mi: komunikace přes OP, neoddělení intimní zóny, pračka v koupelně, WC ze špinavé zóny.
Odpovědět
Profilova fotka
zadne velke zmeny neprobehly. to jestli muze byt akumulacni nadrz v garazi vyresime s projektantem, garaz bude mit podstatne mensi zatepleni a bude spis jako prilepek k domu, takze nevim esi skrz tu teplotu by to nebyl problem. nad tou susickou a prackou pouvazujeme.. @pepitocz napada vas jak jinak oddelit intmni/obytnou zonu? rad se inspiruji jinak, bohuzel me nic smyslyplnejsiho nenapadlo, resp dycky tam vychazela nejaka chodba navic a chteli jsme chodby redukovat co to slo. fasady vam asi neudelam, je to z bezplatneho programu a este s tim moc neumim. ale pro predstavu, bude to mit asi plochou strechu (zelenou - piste jestli s tim mate kdo zkusenosti ) , takze ty fasady nic zajimaveho nebudou
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud chceš pasivní dům, tak rozhodně zvětšit obývakojídelnu o ten výkus a posunout kuchyň viz @puhelin . Kromě toho co psali ostatní vidím i další nedostatky: - jak budete chodit na WC/sprchu ze zahrady - úložných prostor je fakt málo, ale někomu to vyhovuje - garáž bych přeměnil na sklad a auta parkoval pod zastřešeným stáním se střechou až ke vchodu - zrušit pro mě nesmyslné rohové zasklení a raději udělat dvě pořádná okna - jídelna část je strašně malá - šířka chodby se mi zdá dost velká, doporučuji tak kolem 120cm - dlažba (žlutá) znamená celoročně chodit v botech/papučích - kuchyň pokud možno ne do širokého U a trošku lépe odstínit od průchodu, návštěvy většinou směřují k jídelnímu stolu nebo obýváku - pokud máš pěkný výhled na zahradu, tak nechápu otočení gauče - akumulační nádrž je většinou u pasivních domů nesmysl Co se týká vizualizace fasády eventuálně pozemku, tak zkus Sketchup (verze make 2017 je zdarma).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?