Prosím o názory na půdorys

Zatím jen "čmáráme na papír" ale takto se nám to asi zatím líbí nejvíce, děkuji za Vaše názory a připomínky
Odpovědět
opět jen v rychlosti, malujte si to rovnou i s šířkou zdí, abyste pak nebyli nemile překvapeni, že každá obvodová a nosná zeď má půl metru a příčky v nejlepším případě 10 cm ;-) postřehy: ta garáž je opravdu garáž na auto? pokud ano, tak do čtyřmetrový garáže s nulovými zdmi pak snad nezaparkuje ani citigo ;-) mezi obývákem+kuchyní a tou chodbou musíte mít někde ještě dveře, protože na konci je záchod, který musí být oddělen od obytných částí dvěma dvěřma, uspořádání místností nebudu komentovat, protože to každej vidí jinak, ale tohle mi nepřijde optimální ani náhodou 8-)
Odpovědět
Garáž není myšlena přímo na auto - možná tedy špatné pojmenování místnosti, bude sloužit jako myslivecké zázemí pro partnera, kola, kočár... ostatní technické věci, auto tam nebude... děkuji za připomínky.
Odpovědět
me osobne se ten pudorys moc nelibi, urcite bych rozdelila klidovou a společenskou zonu. Mit loznici vedle kotelny a technicke mistnosti, no nevím. Na netu je spousta dispozic, ze kterých se dá vycházet
Odpovědět
Profilova fotka
:-x fakt nevim, co vas k takovemu usporadani vedlo. To se pak blbe radi, ac - uz to rikam postopadesaty - rozlozeni mistnosti se odviji od zivotniho stylu rodiny. Jsou urcite zasady (ktere v tomhle planu fakt nikde nevidim), ale co se konecne podoby tyce, tak doporucuju si fakt uvedomit, co od toho bytu ocekavam, a probrat to s odbornikem. Nekdo vychazi z planu, ktere najde napr. u typovych RD nebo bytu, coz neni vzdy terno, ale je to porad mensi zlo. Nekdo na to ma vlohy a umi si to bydleni predstavit v 3D a za plneho chodu domacnosti. Takze: - presne, tloustka zdi, to je prvni technicka. Dale jeste by to chtelo nejen meritko, ale svetove strany, usporadani pozemku, atd. - usporadani je podle me fakt strasny, jako papir snese vsechno, ja vim, a muzete mi to argumentovat, ze se vam to libi a vyhovuje - ja v tom bydlet nebudu - ALE co se tyce obecnych zasad: _ loznice, tj. nejintimnejsi cast domu, proc je v ty nejvic rusny? _ obyvak, rohova mistnost, ale mate tam desne malo svetla. Pidiokynko u pohovky, srdce domu pred "oltarem"? Tam to bude desne tmavy, i kdyby to bylo uzky okno pres celou stenu vertikalne. _ kuchyn: ty skrinky mezi kuchyni a obyvakem, tam bude vlevo ta pricka? To pak hrozne otevre _ co je technicka mistonst a co kotelna? Jsou OBROVSKY, garaz je vetsi nez detsky pokoje, neslo by to nejak skloubit? _rano pobezim z loznice pres cely byt do koupelny a do satny. Hm. Neslo by udelat malou satnu a koupelnu tam u tech technickej mistnosti? _Proc nemit Loznici trochu bliz intimni casti domu? Proc ji nedat bliz k detskym pokojum? Prohodila bych kuchyn s loznici, i kvuli rozvodum. _co ulozne prostory mimo obleceni? Knihy, povleceni, atd.? _ na konci chodby WC, hm, to neni moc pekny, proste neni. Spojila bych ho s koupelnou a misto wc okno, at to trochu rozsviti tu chodbu, ktera bude dost tmava jinak. _leve wc bych priblizila ke predsini. Prijdu, umyju si ruce, nemusim pres technickou mistnost. Vubec ten pristup k WC pres technickou mistnost neni moc uzivaltesky prijemny.
Odpovědět
@maii Děkuji za vaše připomínky, ložnice je tam kde je, jelikož jsme chtěli ložnici dál od dětských pokojů... V obýváku je mimo pidiokynka - mimochodem to bude normální okno, také velké francouzské okno, ze kterého bude přístup na zahradu a v kuchyni jsou další balkonové dveře, ze kterých bude přístup na terasu... Technickou místností je myšlena místnost, kde bude vana ( která bude sloužit na technické účely ), pračka, sušička, umyvadlo, skříň atd. Kotelna je místnost, kde bude kotel, uskladněné dřevo a ještě nějaké technické věci, které souvisí s topením - těm moc nerozumím. Knihy budou v chodbě v knihovně a povlečení v šatně... Mimo šatny bude také jak v ložnici, tak v pokojích vestavěná skříň. Nevím zda bude chodba tmavá, pokoje i šatna budou mít prosklené dveře, vchodové dveře budou s bočními světlíky a dveře mezi předsíní a chodbou nebudou, takže by tam mělo jít světlo i z předsíně. Kuchyně s obývákem a jídelnou budou také otevřené... Děkuji za Vaše připomínky.
Odpovědět
@nucasek Raději si sedněte s nějakým odborníkem, dům stojí tolik peněz že ta částka za něj už se ztratí, nakonec vám nějaké peníze ušetří a možná i starosti, až v tom budete bydlet Nebo okoukejte nějaké ty projekty na internetu. Nepíšeš, kde je jih nebo sever, ale ten obývák budete mít každopádně tmavý. Ložnici bych určitě dala jinam, hned vedle kuchyně a kotelny, to je nejrušnější část domu. Popravdě, máme jednu z nejtišších sušiček a nemohla bych stejně spát přímo za ní...Klidně by mohla být místo té šatny plus kusu koupelny. Stejně, co do té šatny budete dávat? Asi to bude spíš na svršky, boty a sezónní věci, dle umístění. Tak to může být i dál od ložnic, ale se vstupem z předsíně.
Odpovědět
Je to celé blbě a konkrétně vypisovat by zabralo fůru času, očividně Vaším oborem pozemačina není a tak bych doporučil buď - vybrat si nějaký katalogový projekt a popř. si ho trochu individuálně přizpůsobil a nebo, oslovit schopného projektanta, který Vám napasuje projekt přímo na pozemek a dopadne to lépe (nebo ještě lépe architekta, ale takového který má vystudovanou stavárnu), těch pár desítek tisíc zase není tolik výměnou za to, že se pak celý život nebudete proklínat, jak špatně jste si to namalovali a stejně budete potřebovat někoho, kdo vám to nakreslí pro stavební povolení.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro... Koukněte třeba sem. Je sice trochu dražši,ale určitě se dá vybrat i cenově přijatelnější. A nebo patrový. Dole ložnice, nahoře dětské pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
http://www.euroline.cz/cz/projekty/ro...
Odpovědět
Proč platit architekta, když to lidi takto pěkně umí sami... :-) Za chvíli si sami začneme navrhovat i letadla... :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@rad5 tak tak, jsem rada, ze nejsem sama, kdo je skepticky vuci samodomo. Jedna vec je uvedomit si, jak vlastne zijeme, co se nam libi, a co od bydleni ocekavame + nejake konkretni pozadavky (velikost, pocet loznic, zpusob vytapeni, atd.), ale jak rikam, laik si tezko dokaze predstavit, jak to funguje v realu.
Odpovědět
Profilova fotka
Taky se mi to nelíbí. Ložnice vedle kotelny a obýváku, neee. Kotelna je zbytečně velká, vždyť kotel dnes zabere 1m na stěně. A dřevo ve finále asi skladovat v domě nebudete, ne? Možná pár polínek, ale určitě ne celou hromadu, aby se v tom usídlila havěť. Šatna úplně mimo ložnici a pokoje, proč? Mezi obývákem a chodbou musí být dveře. No a terasu na severozápad bych taky nechtěla. Prostě je toho hodně špatně
Odpovědět
Článek se načítá
Uz toho tu bylo spoustu receno...necetla jsem vsechno do detailu...ale nejvic me do oka prastila technicka, ktera je nejbliz WC,kde je spotreba tuv nejmensi oproti kuchyni a co teprv koupelne.... + kreslete si to v meritku ;) coby projektant k tomu muzu rict jen to, ze kdyz prinese klient neco takovyho, tak se mu snazim navrhnout neco shudnejsiho....nejhorsi je, kdyzsi na necem takovym trva a neuhne ani o milimetr :)
Odpovědět
@rad5 chtěla jsem rady, nemusíte se hned vysmívat. Nemusíte to komentovat.
Odpovědět
@slabici Ne každý topí plynem, budeme mít kotel na tuhá paliva, který opravdu metr nezabera, děkuji za připomínky..
Odpovědět
Profilova fotka
@nucasek My taky netopíme plynem a přesto nám zabírá 1m ;-) Osobně topení na tuhá paliva v dnešní době moc nechápu, ale budiž. I tak je tam jiných chyb víc než dost. Vodu máte roztahanou po celým baráku, většinou se projektanti taky snaží to tak nějak hodit k sobě, aby nebyly dlouhý dráhy
Odpovědět
@slabici Tuhá paliva chápat nemusíte, to je váš názor, prostě budeme topit dřevem, tudíž potřebuje kotelnu větší a kotel určitě nebude zabírat pouze 1 m. Hezký den :-)
Odpovědět
@rad5 Souhlas....naopak musim rict, ze vas dum je povedeny....ma vtip, napad a kombinace klasiky a moderny je opravdu dobre zvladnuta :-)
Odpovědět
@nucasek Nechci se vysmívat, ani to tak nebylo myšleno. Pouze je třeba usoudit, na co člověk stačí sám a na co ne. Někdo je schopen si dům navrhnout sám a nemusí mít vzdělání ve stavebním směru, jiný ne. Sám třeba znalosti mám jak to má vypadat, co chci, ale dispozičně jsem si sám dům namalovat neuměl. Respektive ano, ale kamarád mi řekl, že se takto stavělo před třiceti lety. :-) Moje rada k vašemu problému: 1) Rozmyslete se, co vše v domě chcete a co budete využívat. (místnosti, technologie, úložné prostory atd.) 2) Rozmyslete si jak je mezi sebou chcete mít propojeny (nakreslete si bubliny a propojte je mezi sebou čarami) 3) navštivte odborníka - architekt, projektant, který to s ohledem na zónování, světové strany, dispozice pozemku poskládá k sobě. Vaše silná stránka (soudě dle prvního návrhu) zřejmě nebude. Chystáte se investovat do stavby v řádu milionů na celý život, tak ať za vložené prostředky máte co nejlepší výsledek se kterým budete spokojeni.
Odpovědět
neberte to zle, ale váš návrh mi přijde jakoby to kreslilo dítě :-p :-p :-p mimo již výše uvedeného mně osobně vadí další věci jako: 1) špajz ukrajuje kus už tak malého pokoje, určitě by šlo dispozičně vyřešit jinak, 2) když už máte WC u ložnice, tak bych ocenila vchod přímo z ložnice a ne to celé obcházet přes technickou místnost, 3) proč nemáte půdorys klasický čtverec? proč ukrajujete místo těm dvěma pokojům a druhé straně?
Odpovědět
Profilova fotka
Jednou mi někdo řekl,že co roh,to 250 000.-Kč. Čím členitější,tím dražší.
Odpovědět
Profilova fotka
Treba to vsichni spatne chapeme. Treba jsou zivotni priority nastaveny uplne jinak. Na prvni pohled to vypada ze na prvnim miste je sklad potreb na myslivost, na druhem obsluha kotle na tuha paliva a na tretim prani pradla a koupani kance v technicke mistnosti. Pak je to ostatni... Nechme kazdemu co se mu libi a vyhovuje zejmena kdyz prispevatele nezname a nerozumime tomu ze kotel na tuha paliva musi mit vic nez metr....
Odpovědět
@jumpmans Děkuji za vaše velice vtipné poznámky... koupání kance mě nenapadlo, alespoň další využití vany v technické místnosti. Příjemný večer ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?