Prosím o připomínky k projektu patrového domu 5+1

Dobrý den, chtěla bych poprosit o připomínky k projektu patrového domu 5+1 (nahoře 3 dětské pokoje), spodní stěna je jihozápad, z JZ je zároveň příjezdová cesta. Terasu jsme umístili směrem do ulice + zboku do L (sezení v létě zboku kvůli stínu, na jaře a podzim vepředu??), ale jedná se o ulici, kde naproti přes cestu nebude nikdo stavět (mokřadová louka). Vpravo je soused. Vlevo jsou také sousedé, ale dál. Zároveň bych chtěla poprosit i o připomínky ke kuchyni. Rozmístění dřezu, spotřebičů atd. je zatím jen naoko, nevím, do které části umístit vysoké skříně (potravinová, trouba+mikrovlnka), lednice ... a také, jestli okno v kuchyni nechat tak nebo ho posunout? Děkuji moc.
Odpovědět
Ta krátká část kuchyňské linky bude jen bar/pult (bez horních skříněk) kvůli výhledu do obýváku.
Odpovědět
@maanna Ložnice v přízemí je hodně malinká a nemá žádný úložný prostor? Žádné místo na skříněn nebo šatna poblíž? Obývák - nevím, jak pocitově budete zvládat sezení na sedačce v prostoru, kdy nemáte za zády zeď - mně to u nás vadí. Kuchyně - jsou tu daleko kovanější, za mě jen rozhodně nedávat dřez pod okno (ale jiní ti řeknou, že je to v pohodě). Koupelna v patře - tam bude umístěná pračka (a případně i sušička)? Opravdu nebudeš věšet prádlo ven? Protože jinak se dost nachodíš. Do některé z koupelen bych frkla sprcháč (třeba nahoru, když zkrátíte místnost se záchodem). Líbí se mi velikost dětských pokojů - konečně někdo nechce děti zavřít do mrňavých kamrlíků s odůvodněním, že větší prostor nepotřebují. :-) A taky chodba se schodištěm oddělená od obytného prostoru.
Odpovědět
Děkuji za připomínky. V ložnici za dveřmi bude skříň, postel bude naopak (čelo na levé zdi) kvůli otevírání okna. Sezónní oblečení bude v šatně nahoře. Děti budou mít v pokojích skříně. Co se týče pračky a sušičky, mám pořád dilema, kde je umístit, jestli do koupelny nahoru nebo dolů do TM. Nejvíce oblecení na vyprání je nyní od dětí (máme 3), tak si říkám, jestli není lepší přát nahoře, než pořád lítat s prádlem nahoru dolů. V létě budu sušit na zahradě, ale těch letních dnů na sušení venku je pořád o moc méně, než když se musí sušit vevnitř. Na stáří by se pračka přesunula do TM. Nemáte někdo prosím pračku, sušičkou v patře? Jak vám to vyhovuje? Sprchac/vana zatím není rozhodnuto. Sedačky v obýváku budou 2, jedná pod oknem, 2. do L s ní naproti TV.
Odpovědět
Upoutala mě příčka mezi koupelnou a TM, za obojima dveřma je hluchý prostor. Jak by vypadalo tu příčku posunout? Když ji posunete do koupelny, bude tam taková divná úzká chodbička, ale v TAM vznikne dalsi úložný prostor. Když ji posunete do tm, můžete dát do koupelny skříňky na osušky, ručníky, drogerii... Jen na zvážení...
Odpovědět
Profilova fotka
Kuchyni bych řešila jako L s ostrůvkem a jídelním stolem prirazenym k ostrůvku (dispozičně jako máme my). Komín bych posunula víc doleva, v patře to udělá to, že ti takhle blbě nebude rozdělovat místnost v půlce a naopak ti za ním vznikne výklenek, kam půjde umístit vestavná skříň ;-)
Odpovědět
Příčka byla původně více vlevo, ale rozšířili jsme koupelnu, protože se nám právě nelíbila ta úzká ulička, ale otvírání dveří a hluchého prostoru jsem si nevšimla, děkuji za připomínku :-) Asi upravíme otevírání dveří v koupelně na opačnou stranu a dveře do TM posuneme úplně doleva. Ještě zvažujeme, že do TM by byly dveře posunovací se zrcadlem v zádveří.
Odpovědět
@zmrz_lina S tím komínem máte pravdu - díky za připomínku. Dívala jsem se do vašeho alba na kuchyni, máte to opravdu krásné a útulné, zvažujeme skoro stejnou barevnou kombinaci. Nicméně u nás mám obavy, že kdybych dala ostrůvek a k němu přirazit stůl, bude prostor takový méně vzdušný... nevím, no...možná, že ne.. Navíc stůl budeme potřebovat větší pro 6 lidí.
Odpovědět
@zmrz_lina Prosím, jak máte velké okno v kuchyni? Děkuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@maanna mate obývák s kuchyní stejný obdelnik, jako máme my. Navíc máte o 7 m2 víc, určitě to vzdušnost prostoru nezabije. Teď máte v plánu kreslený stůl pro 4, jestli ho zvětšíte, nejspíš mezi stolem a tím "barem" ani neprojdete do kuchyně. Zkuste si např.na navrhinterieru.sk namalovat půdorys mistnosti a dát si tam reálné rozměry nábytku - hl.tedy stolu. Šířka okna je tuším 115 cm.
Odpovědět
Profilova fotka
váš projekt se mi líbí, dal bych to podobně, jen nám u známých jsem viděl dveře z ložnice přímo do koupelny, museli byste ale vanu dát jinám - takové lepší než chodit přes chodbu -))) jinak pračka a sušička jedině do technické místnosti, ukazovat to někde v koupelně je šílenost, dle mě by novostavba měla mít vždy technickou místnost, kde bude topení a případně i praní nebo dát prádelnu zvlášt, ale postavit velký dům a pračku a sušičku dávat do koupelny opravdu ne máme pračku, sušičku, tepelné čerpadlo, prádelník a další sítové bendy z daty atd. vše pohromadě v technické místnosti - nic není vidět a je to super koupelnu máme 6 m2 a v ní jen umyvadlo, nábytek a obří sprcháč
Odpovědět
@zmrz_lina Děkuji, zkusím to navrhnout a uvidíme, jak to bude vypadat. Stůl pro 6 jsem měla v plánu přirazit ke zdi (5 míst na sezení), v případě potřeby /návštěva/ by se odsunul a možná třeba ještě rozložil.
Odpovědět
@hbboy Co se umístění pračky + sušičky týče, jde mi hlavně o tu praktičnost s dětmi, když pokojíky budou mít nahoře. Pereme docela často a myslím si, že praktičtější bude vzít našich pár kousků zespodu, donést nahoru, posbírat prádlo dětí nahoře z koše a dát prát. Dětkého prádla je opravdu víc než našeho. Že bude pračka v koupelně mi vůbec nevadí, stejně tam návštěvy chodit nebudou. Zase na druhou stranu určitě budu zapomínat, že pračka doprala nebo se mi nebude chtít chodit dívat nahoru, jak dlouho ještě zbývá do konce praní :-) No, musíme si to rozmyslet a spíš by mně zajímalo, zda někdo nemá zkušenost s praním v patře a jak mu to vyhovuje.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@maanna pereme v patře a manželka je spokojená, trvala na tom at zvětším kotelnu technickou o 80 cm at se to tam všechno vejde, tak jsem to při příčkách změnil, nepřála si ty dvě velké kraxny v koupelně, kde by zabýrali místo, myslím si, že mít to bokem je lepší a koupelna pak čistější nedokážu si představit mít ty dvě bedny někde vedle sprchového koutu či umyvadla kde máme velkou závěsnou skřín
Odpovědět
:-D
Odpovědět
Takže máte technickou nahoře, jestli to dobře chápu?
Odpovědět
Profilova fotka
pračku a sušičku bych dal do přízemí do technické odnést koš prádla z patra dolů 2 x týdně nic není, nehledě na to, že lidi jsou líní a projít se po schodech ti přidá i na zdraví a tak takže za mě schovat a mít krásnou čistou koupelnu a tyto stroje prostě uklidit do technické :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@maanna ano technickou máme v patře, protože mám tepelné čerpadlo na střeše tak to nešlo udělat jinak, ale nakonec nám to vyhovuje a máme aspon obří vzdušný obývák s kuchyní 45 m2 manželka je spokojená, těch pár hadrů - košů za týden jestli je nese nahoru nebo dolů - máme rádi pohyb
Odpovědět
Profilova fotka
@maanna Na prádlo budeme mít v horní koupelně shoz pradla dolů do technické. Je ale pravda, že s Vašim stávajícím půdorysem mě moc nenapadá jak to udělat. Leda tak shoz z šatny do šatny.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?