Prosím o připomínky na projekt dřevostavby 11 x 11 přízemní domek

Profilova fotka
https://www.email.cz/download/i/FWSaM... Zatím přemýšlíme o změně WC za spížku ......i když je WC posunuto co nejdále od špinavé zony v předsíni, stejně bych ho chtěla ještě trochu posunout nejraději úplně z předsíně, ale to asi nepůjde.
Odpovědět
1
2
chybí mi tam nějaký skládek na věci máme jednu komoru a technickou místnost každá o cca 3m2 a je to málo
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji, kvůli zástavbě bude zvedlá střecha, tak tam budeme mít dostatečný půdní prostor ...
Odpovědět
Tak začnu tím WC, určitě bych ho dala co nejblíže ložnice, chodit v noci až k zádveří nic moc. Šlo by také dát další WC do koupelny. Jsem pro 2 WC v domě, určitě nebudete litovat, já taky prve nechtěla a jsem vděčná že to tak máme. Vchod do spíže bych dala z kuchyně, bude nepohodlné chodit za roh, spíž stačí opravdu maličká, mám 0,9 x 1.2 a v pohodě se vše vlezlo. Obývák bych určitě uzavřela od chodby. Za prvé Vám bude utíkat teplo a bude vše slyšet až v pokojích - to bych určitě nepodcenila. Chybí mi technická místnost (čím budete topit?, kde bude pračka, bojler, kýble atd.)
Odpovědět
Profilova fotka
Děkuji ...technická místnost tam je dostatečně veliká. To WC budeme muset namyslet jinak, to je hlavní problém. Právě kdyby se vlezlo druhé do koupelny, tak by to bylo nejlepší .....aůe chci sprchu i vanu .....vchod do spížky určitě změníme. To uzavření obytné části bych taky uvítala. Moc děkuji za cenné rady :-) @kkaccullka
Odpovědět
Profilova fotka
@kkaccullka Dívala jsem se na váš půdorys, jak máte prosím velkou koupelnu? Chtěla bych tam mít vše ....a manžel ještě i bidet :-), ale ten už tam určitě nevleze :-(
Odpovědět
Profilova fotka
Jak už je výše psáno tak WC bych vymyslela někde jinde a dala také pokud možno 2 . Obývák uzavřít .... a v ložnici bych si udělala šatnu.
Odpovědět
Profilova fotka
@akatla79 Ta šatna byla v plánu, ale šířka domu je jen 11 m tak by to byla jen nudle ......další příčka a dveře by to jen prodražily ......ve všech místnstech jsem proto raději zvolila vestavěné skříně :-)
Odpovědět
@zlucie bidet je fakt bezva, určitě ho využijete...moje koupelna je široká 2 m a délka je 3,4. Snesli by jsme i míň. Pořád jsem se bála, že se nic nevleze a klidně jsme mohli ubrat na šířku i na délku. Vana je 180 x 80 a sprcháč šířka vstupu 90 cm a hl.1,2 m (70 cm vyčuhuje do zádveří). Skleněné dveře se otvírají dovnitř i ven a nezabírají žádné místo - doporučuju. Klidně by se vlezl sprcháč i bez toho vysunutí. Jo a tu šatnu bych asi taky dala z ložnice. A jak tak vzpomínám, tak WC, technická a koupelna a spížka to byl největší oříšek když jsme řešili projekt a ještě při stavbě jsme posunovali stěny o cm.. Fakt stojí za to o tom hodně přemýšlet a kreslit. Všechno se mi zdálo na výkrese taky strašně malé a ve skutečnosti je to úplně v pohodě.
Odpovědět
@zlucie jo a já jsem za šatnu...je to levnější řešení než 2 x vestavěné skříně.Udělala bych to tak, že tam budou jedny klasické dveře, nebo posuvné a bude společná pro oba pokoje Regály si můžete udělat sami nebo koupit v Ikei nebo hornbachu a apod, nebo nechat udělat od stolaře.Já ji nemám a lituju. Nakonec ji uděláme v jednom z pokojů, který slouží jako pracovna.
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 @kkaccullka @akatla79 Pro zajímavost jsem dám první nástřel projektu, ale u manžela neprošel. https://www.email.cz/download/i/wqVKt...
Odpovědět
Profilova fotka
tak první nástřel se mě líbí tedy víc :-) sice tam asi není špajz ....,ale pokud budeš mít dost úložného prostoru v kuchyni .... taky nebudu mít špajz ...,ale budu mít velkou kuchyň a navíc máme na dvoře sklep, tak případné zavařeniny atd. půjdou tam :)
Odpovědět
@zlucie a ještě se mi zdá dost nelogické rozmístění technické místnosti WC a koupelny a kuchyně. Kvůli odpadům a rozvodům vody. Měli by být co nejkratš, za prvé to zase prodraží stavbu a taky čím delší rozvody teolé vody tím dýl trvá než teče teplá. A tady se mi zdá, že nic na sebe nenavazuje. Proč je technická u ložnice?
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kkaccullka JJ souhlasím ...ještě se na to pozeptám projektanta ...ale dům je malý, tak snad to nebude vadit ...projektant se nám zdá šikovný, tak to určitě dáme dohromady :-)
Odpovědět
@zlucie Jde vidět, že to bude původní projekt projektanta - už kvůli rozvodům :) My máme dům 9 x 13 m a vše se vlezlo jen to chce si pohrát s půdorysem. Spíž bych malinkatou nechala, kuchyň může být menší. (máme 3 x 3 m a v rohu tu spíž) Takže linka je 1,8 + 2,4 m a na protější straně lednice a trouba 1,2m. Ložnice je zbytečně velká, tam by se dala udělat ta šatna. Taky se mi líbí víc ten první nástřel. Důležité jsou i světové strany na které jsou otočené pokoje. Je to šílený rozdíl. Máme OP na jih, pokoje na západ a pracovnu na východ - je to nejtmavější a nejstudenější místnost v létě i v zimě. Sluníčko je tam jen zrána. V zimě když vyleze sluníčko tak se nám vypne v OP podlahovka jak to hezky vyhřeje.
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych také přidala více úložného prostoru, ale to asi nepůjde. Co se týká WC, také bych nechtěla vstup ze zádveří a obecně u přízemních domků preferuji 2 WC, ale to už tu také bylo psáno. Mně to jenom nesedí ale na ty světové strany. Kde je tedy jih? Jestli jako napravo od obrázku, tak ten jeden pokojík bude na východ a bude tam málo světla. V tom případě bych zaměnila pokojík za ložnici, aby oba pokojíky byly na jih. Jestli je jih dole, pak jsou oba pokojíky dokonce na sever nebo severovýchod ten jeden...
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě jsem si jenom v popisu všimla - WC na místo spíže dát nepůjde, to by vám nedovolil stavební úřad - dveře z WC nemohou být hned do obývacího pokoje s kuchyní...
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona Děkuji ...nejvíce světla půjde ze zahrady, proto jsme chtěli dva pokoje a obyvák tam ...
Odpovědět
Profilova fotka
@zlucie Tak v tom případě bych prohodila ložnici s pokojíkem - na spaní vám míň světla a menší teplo vadit nebude a dítě ho tam bude potřebovat více. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@xsona Uvidíme, pokoje jsou dost úzké a nevím jestli se tam vleze letiště :-(
Odpovědět
Mě se spíše líbí projekt prvně zde daný. Také máme záchod hned za dveřmi. Jsme většinou od jara do podzimu co nejvíce venku. Vnuk i já to máme aspoň blíže z venku na záchod. Z ložnice to také není tak daleko.Vyhovuje mi to. Podle stavebního by mělo být oddělen záchod (nevím zda i koupelna 2 dveřmi. Máme tedy kuchyň i obývák v jednom. Za spíž se přimlouvám, máme malinkou ,ale jsem ráda za ní.. Souhlasím v koupelně vanu i sprchu. Mám jen sprchu,te´d mě to chybí - jsem po operaci. Jinak jsem nepochopila kde máte TM- ten rozměr 3,3m?Budete mít krb?Jinak máme rozměr domku dá se říct 10x10.Jen tedy máme 3KK + TM +spíž, koupelna a záchod samostatný.
Odpovědět
No... ono s tym wc to nie je take horuce. Vstup do wc moze byt aj z obytnej miestnosti/kuchyne pokial sa v bytovej jednotke nachadzaju 2 toalety.
Odpovědět
@deto_oesya Tak asi jak kde si to vykládá stavební úřad. V Jaroměři byla podmínka, oddělení 2 dveřmi WC od obytné místnosti.
Odpovědět
@yvonahk Tak to by ma napr. zaujimalo ako by uradnici vyriesili kupelnu s vchodom zo spalni :)
Odpovědět
U nás to nedovolují. @deto_oesya
Odpovědět
@yvonahk @deto_oesya Pokud v domě/bytě je pouze jedno WC, pak nemůže být koupelna přístupná z ložnice. Pokud je těch WC v domě/bytě více, pak jedno z nich z ložnice přístupné být může. Další WC už musí mít vchod například z chodby, zádveří, ... Je to běžná praxe a není důvod to nepovolit. Vyhláška to dovoluje. Ten požadavek na 2 dveře se týká především oddělení WC od prostoru pro stravování.
Odpovědět
Profilova fotka
ja jednoznacne preferuji puvodni variantu. wc blizko pokoju, lepsi tvar pokoju (nez ty nudle 5,5x3m), logictejsi rozmisteni koupelny a tech mistnosti, lepsi tvar obyvaku a kuchyne. Take pozor na velikost zadveri - nudlicka, ktera je v nove variante je jak ve starem panelaku a clovek se tam neotoci a musi se vyhybat dverim pri otevirani. To v puvodni variante je vyreseno lepe.
Odpovědět
Profilova fotka
@aurinko Já jsem si myslela, že pokud je dům větší než 2+1 musí být samostatné WC ne v koupelně ......nebo dvě WC?
Odpovědět
Profilova fotka
@zlucie: ano, musi byt bud samostatne wc nebo dve wc v koupelnach my mame 4+1, mame 3 koupelny s WC a dalsi samostatne nemame a vyhovuje to. jak jiz bylo receno, norma take stanovi, ze mezi wc a prostory ke stravovani musi byt dvoje dvere. v nasem pripade mame jednu koupelnu primo do loznice a dalsi dve do chodeb.
Odpovědět
@zlucie Podle ČSN 734301 Obytné budovy je u bytu/domu s 1-2 obytnými místnostmi možné mít pouze jednu záchodovou mísu (může být v koupelně). 5 a více obytných místností už vyžaduje dvě záchodové mísy (jedno zda jsou v samostatné místnosti nebo v koupelnách). Vždy se ale přihlíží k počtu osob, které budou dům/byt posuzovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Luci, proč se manželovi nelíbil ten první návrh? Připadne mi taky dispozičně lepší... Ale kdyby si projektant vyhrál, určitě by se našlo ještě optimálnější řešení.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?