Prosím o radu co by jste změnili

Vybral jsem si tanto projekt http://thermo-plus.cz/typove-projekty... a trochu jsem ho nechal upravit, pozemek je do svahu, topení na tuhé palivo nebo tepelné čerpadlo ne elektřina, plyn u nás není a ani nebude, přízemí podlahovka a patro radiátory. Děkuji za rady.
Odpovědět
Já bych se zamyslela nad tím sloupem v obýváku - vzhledem k tomu, že je v původním projektu, tak doufám, že zaplatili statika, aby to spočítal, takže je asi nutný (nebo si to nechce přepočítat) - ale spíš zkusit ho nějak zakomponovat do interiéru . Takhle v prostřed obýváku najednou sloup je takové zvláštní (a trochu vím, co říkám, protože my jsme ho podle projektantky měli mít taky (bourali jsme nějaké zdi), ale nakonec jsme vymysleli uložení traverz tak, že nebyl potřeba a jsem fakt ráda. Jinak celkem přehledná pěkná dispozice. Jen by mi asi chyběly dveře do technické místnosti, moc jiných úložných prostor v domě není, kde budete mít třeba vysavač, koště, kýble, žehlící prkno a další věci? To bych asi dala do technické, ale zas není moc reálné to nosit pokaždé venkem. Neplánujete třeba nějakou komoru pod schody? Nebo pod nimi nějaký průchod do technické? A ještě mě zaujala ta pidiskříň v ložnici, my bychom se tam určitě nevlezli :) (A jedna technická - u legendy místností v 2. patře jsou špatně čísla, místo 2 je tam 1)
Odpovědět
@bouracka11 Líbí se mi ty výklenky na vestavné skříně v pokojích, ale co ložnice? Tam žádná dlouhá rovná zeď není. asi bych zkusil nějak upravit ten komín, aby vznikla rovná dlouhá stěna hned vlevo od dveří.
Odpovědět
@raven_kix s komínem asi moc hnout nepůjde, ale skříň se dá vyřešit na míru na komínovou stěnu podle výklenků - mělčí na trika apod., hlubší na tyč na ramínka a zvenku pěkně jedna rovinka :)
Odpovědět
@lenik654 To asi ano, ale zdá se mi, že tam je těch rohů zbytečně moc. Změnou tloušťky zdiva by se to dalo trochu vyrovnat.
Odpovědět
technická místnost je přístupná jen z venku ? co v ní bude ? kde bude např. pračka ?
Odpovědět
No pračka by mela byt v TM, možná by šlo udělat vchod do TM pod schodama, v TM mám v plánu krb do obyvaku z přikládáním ze zadu ať nemam bordel doma, ještě zvažují čim topit zda čerpadlem, tuha paliva a nebo elektřina, na tuha paliva bych musel asi pridelat sklep a to buď na polvinu domu a nebo pod celym domem ale zas o kolik by se zvedla cena za ten sklep?
Odpovědět
@plynar jestli má být v technické pračka, tak tam určitě vchod i zevnitř; je blbost odbíhat z celého domu s prádlem; a co až budete mít děti (nebo už máte), to nechá matka mimino bez dozoru a ani nic neuslyší, protože bude muset obíhat celý dům vyprat miminu poblité hadříky nehleďe na to, kam budete odkládat špinavé prádlo ? to s ním budete každý den (i v zimě) odbíhat po zahradě okolo domu
Odpovědět
Profilova fotka
Spodek mi nepřijde zlý .. jediný, co neuznávám je ta rohová spíž, podle mě to vždycky opticky deformuje čisté linie kuchyně. A pak zmíněný vstup do TM, ten určitě vyřešit dveřmi z obýváku. Vršek OK, krom ložnice a pokoje ... To je fakt otřes... posunula bych okna a tu zeď, dělící tyto dva pokoje bych udělala rovnou. A komín posunula doleva ... (v TM místo kotle) v TM je to úplně jedno a ložnici to prospěje. Protože jinak není v ložnici možnost kloudných úložných prostor. I kdyby se udělala skříň jako obestavba kolem komínu, bude to strašně komplikovaný na průchod a vznikne tam x rohů a výklenků a to fakt není nic praktického, ani estetického.
Odpovědět
Tak asi ten projekt zruším a necham si předělat tento http://www.projektydomov.com/projekty... spajzku bych dal asi misto sporáku ale jeste bych potřeboval vyřešit samostatne wc v patře a půjdu nejspíš do podsklepeni bud celého a nebo pod pulkou domu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?