Prosím o radu s projektem baráčku

Profilova fotka
Přidávám návrh baráčku a prosím o vaše připomínky a návrhy. Řešíme to s projektantem, ale nějak se nemůžeme dohodnout. :-( Dispozice domu je daná, tedy garáž musí být na levé straně a jakoby přilepená k baráku, kvůli nerovnosti parcely. Ještě se omlouvám za kvalitu obrázku, je to kreslené tužkou, nechtělo se mi to dávat do pc, radši si to kreslím ručně je to pro mě pohodlnější (můžu stále gumovat ;-) ) Budu ráda za každou radu. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Chodbu udělat rovnou zároveň s příčkou WC a ložnice, pravou stranu sthánout a na WC vstup z boku.
Odpovědět
@militu Ahoj, já z toho mám takové rozporuplné pocity. Přijde mi, že při takové velikosti domu jsou ty pokoje docela malé. Hlavně ložnice bez šatny je sotva 12m2, to je dost málo. Právě technické zázemí a chodba jsou dle mého zbytecně velké na úkor pokojů. Pokud dobre pocítám, tak chodba je dlouhá 7,5m a to je fakt hodně. Zádveří má odhadem nejméně 8m2, to je taky dost, klidně by stačilo 6m2. Moc nerozumím, proč máte TM, prádelnu a ještě kotelnu. Není to zbytečné? Chápu, že pokud budete topit kotlem na tuhá paliva, pak kotelna zvlášť je logická, ale TM s prádelnou bych tedy sjednotil. Takže můj návrh by byl zúžit zádveří, tím se zvetší TM a udelat tím i koutek na prádelnu. Prádelnu zrušit, místo ní šatnu a budete mít krásnou prostornou ložnici. To me jen tak ted napadlo. Jinak ostatní pokoje taky nejsou extra velké, ale pokud počítáte pro jednu osobu do pokoje, pak je to urcite dostatecné.
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 Ahoj, jasně díky. To jsou věci které se určitě změní. Malovala jsem to jen jak mi to vyšlo. A proč myslíš na WC vstup z boku?
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac Jasně ta prádelna a TM, to řeší i projektant. Jenže manžel dělá střechy a chodí domů ve špinavém oblečení (monterky a bunda se nepere každý den.). Teď to řešíme tak, že se svléká ve sklepě a domů mi chodí čistý, proto jsme vymysleli tu druhou TM, do které rozhodně prádelnu nechci, dá se říct, že to bude taková šatna pro věci na ven i pro děti. Ložnice 12m, nemyslím si, že by byla nějak malá když bude šatna a při nejhorším se dá ještě troch zvětšit. Pokojíky jsou 13 a 15m v každém bude po jednou dítěti. Teď máme 16m pro oba a to ještě v podkroví a stačí to bohatě. Chodba má cca 12m to je jedna z nejmenších co se dá vymyslet. U toho zádveří máš pravdu, už jsem si to taky říkala, vymyslela jsem že tam "zakousnu" kuchyň. linku z druhé strany a tím ho zmenším. Já vím, že s tou prádelnou máš pravdu, jenže já jí tak strašně chci a potřebuju ;-) Už přesně vím co tam bude a jak to bude. Díky moc
Odpovědět
Profilova fotka
@militu a co nějak takto? je to narychlo...spíš mi šlo o jiné umístění obýváku a kuchyně...podle mě je škoda nevyužít to členění zadní strany...krásně přirozeně oddělená kuchyň ě obývák. Jinak souhlasím s ostatními...zbytečně velká chodba, technická místnost i prádelna.
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 Hm, takhle je to pěkné jen mi chybí okno v ložnici. Taky jsem na to myslela jenže s tou garáží je to hodně těžké
Odpovědět
@militu Tak když ji tak potřebuješ :-D Ze zkušenosti vím, že když ženská něco strašně potřebuje, tak se o tom nediskutuje :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac No o to mi právě jde, že když mi jí projektant vyhodil tak jsem si našla milion důvodů proč jí tam musím mít ;-) Myslím, že když jí vyhodim tak nebudu spokojená.
Odpovědět
@lin18 mi by asi vadilo, že by mi chodil kazdy do obyvaci casti pres obytnou...
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac To jsem taky řešila, ale nevím jak z toho
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě mě napadla, jedna varianta, ale tam je ta chodba ještě větší :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@militu tak pak leda zrušit šatnu a okno udělat vedle zádveří a šatnu na zdi u obýváku. @flakac no tak u přízemních domů to tak stejně většinou je....to by musel být obývák vedle zádveří a to zas nejde kvůli terase. já neříkám, že je můj návrh ideální...jen co mi tak rychle blesklo hlavou...že bych obývák s kuchyní dala přes celou šířku domu...kvůli zákoutí na kuchyni. My teď právě řešíme umístění nábytku v obdélníkovém obýváko-kuchyni a je to naprd...všude je moc vidět ;-)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@militu no moment...já myslela, že půdorys je jasně danej...a ty to máš teď jinak....
Odpovědět
@militu trochu mi v tom nesedí ta kuchyn s obyvakem...jak bys mela rozmistenou linku, jidelni stul a obyvak?
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 Jo jasně já to chápu, koukala jsem na tvůj baráček (je krásnej) už jsem si to taky řikala takhle to vyřešit. Vůbec vymýšlení baráku je na prd, ze začátku mě to tak bavilo a teď bych s tím nejradši sekla ;-) Jedině pak vchod z boku, jenže to bych přišla zase o vchod do garáže z baráku. Prostě ať vymyslím co chci všude je nějaké ale. Děkuju :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 nene, půdorys ne jen ta garáž jen jsem se asi špatně vyjádřila, promiň
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac stejně jako v tom předešlém. Obývák je stejný ;-)
Odpovědět
@militu Ahojky, koukám, že máš ve vybírání toho ,,pravého" domečku fakt dilema. Byli jsme na tom podobně, ale teď je rozhodnuto. Přidala jsem teď k sobě do fotoblogu náš půdorys , tak na to pro inspir. mrkni. Budu také ráda za každý názor - i když už s tím stejně nic nespravíme :D.
Odpovědět
Profilova fotka
@militu já jsem si domeček malovala asi půl roku každej den :-D . Hlavní pravidla pro mě byly - co nejmenší chodby - co největší obývák ...tam se tráví nejvíc času...v pokojích se jenom přespává (teda dokud nejsou děcka v pubertě :-D ) - hodně světla - žádné průchozí pokoje ale tohle je fakt nevýhoda bungalovů...u patrových je jednoduchý...technické zázemí a obývák v přízemí a nahoře pokoje...u bungalovů se ještě navíc musí řešit zachování soukromí a navíc je člověk dost omezenej vzdálenostma (na wc, koupelnu, do šatny apod.)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 To ano, máš naprostou pravdu, patrový se řeší snáz. Jenže my patrový nechceme, teď bydlíme v mezonetovém bytě a schody už nechci ani vidět. To radši z něčeho ustoupím, ale do patra nepůjdu. Ty pravidla se snažím taky nějak dodržet, jenže je to těžké. Tak snad se s tím nějak poperu.
Odpovědět
Profilova fotka
@militu no já bydlela vždycky jen v přízemních domech nebo bytech, takže to nemůžu posoudit. Pro mě mají patrové domy právě tu výhodu odděleného soukromí...nemusím se bát, že mě návštěva večer uvidí v noční košili, nikdo mi omylem nevleze do ložnice nebo na záchod a taky kvůli hluku. Ale možná si za pár let postavíme výtah :-D (i když schody jsou zase dobrá posilovna :-D ) Co se týče projektu...stanovila bych si nějaké podmínky, které jsou pro tebe zásadní, minimální velikosti pokojů, co všechno v domečku musí být apod. a pak bych s tím pracovala ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 S tou posilovnou máš pravdu, takhle po ránu si vyběhnout 16 schodů třeba i 4x to je pak pohybu :-D já řikala, že až se odstěhujeme tak budu mít 5kg nahoře. Samozřejmě každému se líbí nebo vyhovuje něco jiného to je jasný. S tím osazením to mám jasné chci šatnu u ložnice, prádelnu někde u koupelny, 2x WC jedno v koupelně a jedno samostatně, dál garáž, kotelnu a zastřešenou terasu. Je toho hodně, asi necháme ten první návrh s tím, že si ještě zmenším tu předsíň, chodba se dá také ještě o něco zmenšit tak na 9m. Celkově si s tím ještě pohraju a uvidím co z toho vyleze. Je to hrozné měli jsme vybraný dům možná dva roky a byl dokonalý, jenže nám nejde na pozemek :-( tak musíme s něčím ustoupit.
Odpovědět
Profilova fotka
@militu my zase byli omezení šířkou pozemku...je to nudle 11 m široká, takže jsem zase řešila okna. Holt jsem se musela vzdát oken u schodiště, i když jsem původně plánovala mít na podestách kytky. Chtěli jsme také mít okna ve štítě...aby byl štít směrem ke vchodu a střecha k sousedům...to nám zamítl bůhvíproč stavební úřad, takže jsme kvůli tomu museli dělat barák o 1,2 m vyšší...střešní okna a zešikmení v horních pokojích jsem nechtěla. A spoustu dalších věcí....člověk holt musí občas ustoupit. Jak už jsem psala...jde jen o to si stanovit co požaduješ za každou cenu a kde jsi ochotná slevit apodle toho se řídit. Navíc jsme pak dělali změny i v průběhu stavby...ono to pak ve skutečnosti vypadá jinak než na papíře, takže jsme posunovali příčky a přidělávali okna apod....všechno se dá domyslet až při realizaci.....
Odpovědět
Profilova fotka
Nerozumiem, prečo sa neobrátiš priamo na projektanta. Tvoj návrh je akosi "rozhádzaný". Určite si pozri nejaké pôdorysy na nete, je ich nepreberné množstvo.
Odpovědět
Profilova fotka
@topvideo S projektantem jsem stále v kontaktu a on něco nakreslí, já mu to překreslím. Stále se nemůžeme domluvit. Projektů jsem prošla snad milion, žádný ale nevyhovuje kvůli té garáži která musí být takhle ze strany. Ono se to strašně špatně upravuje když máš jednu celou stranu baráku bez oken :-(
Odpovědět
@topvideo no, jak se to vezme. Myslim, ze spousta lidí není takových, že prijdou k projektantovi a reknou "chceme dum, navrhnete nam NĚCO". Každý chce mít ten dům dle svých potřeb a představ. My když jsme šli za projektantem, jsme meli rozmysleny základní veci, t.j. priblizny pudorys, mluvili jsme o svych predstavach, kde co bude. On nám dal první navrh, který vicemene odrazel nase predstavy, ale zjistili jsme, ze to neni ono a tak jsme kreslili a kreslili. Nakonec jsme pul prizemi prekreslili. dali jsme mu to, at nase predstavy zkoriguje na zaklade technickych znalosti a opravdu asi 2-3 veci opravil a diskutoval s nami, proc nejsou mozne takto a jak to lze resit. Ted nam poslal pohledy a znovu prehazujeme a posouvame okna, pridavame balkon...Možná někdo namítne, že si to projektant zjednodušuje a pul prace delame za nej, ale tato aktivita vychazi predevsim od nas...
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 Jo je to nelehký úkol. Samozřejmě při stavbě se lecos dá předělat
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac přesně tak jak píšeš, on nám poslal nějaký návrhy. Jenže když má člověk nějakou představu a projektant to úplně změní tak pak nezbývá nic jiného než se dotoho pustit sami a jen to s ním prodiskutovat. Hlaně on v tom baráku bydlet nebude a zase já jsem v tomhle aktivní a chci si hodně vymyslet sama. Ženská no ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@militu a co něco takového?
Odpovědět
@bbn nooo, to je rána do palice... toto se mi libi...praktické, funkční...
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?