Prosím o váš názor na projekt

přemýšlíme o tomto domečku, co říkáte na projekt. plusy, minusy, nápady....díky za každý
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě tedy ne. Ten pokus o vytvoření šaten u pokojů a s tím související šikmý vchody je úplně k ničemu. Kdyby tam byly prostě jen dva pokoje se vchodem, bude v pokojích ve finále mnohem víc místa na pořádnou skříň ;-) To WC v technický bych přesunula do komory a technickou bych měla opravdu jako technickou místnost třeba spojenou s prádelnou Vchod do dětského pokoje z obýváku ne. Obývák má cca 12m2? Tam se fakt vejdete? Tím, že je kuchyň odskočená za roh to hrozně ubírá místo. Dům bych udělala ve tvaru obdélníku a terasu zastřešila pergolou. Vchod z garáže když už do domu, tak do vstupní chodby, která se dá zavřít. Tady jsou to dveře rovnou vedle ložnice Vidím to tak, že je to celý špatně...
Odpovědět
Na to, jak je to veliké, je tam strašně málo místa.Zkuste znovu
Odpovědět
Chybí orientace ke světovým stranám, ta je velmi podstatná. Garáž v zateplené obálce domu je hodně drahej pokojíček pro auto. Musíte ji vytápět téměř na stejnou teplotu jako zbytek domu, ale garážová vrata špatně izolují, takže budete mít velké tepelné ztráty. Navic je garáž strašně malá, kromě auta už se do ní prakticky nic nevejde (kola, sáňky...). A vstup z garáže do čisté části chodby vedle ložnice a koupelny je ptákovina - kde se budete zouvat, když půjdete z auta? Ty šikminy jsou velmi nepraktické, prostory díky nim budou hodně špatně zaříditelné nábytkem. Zvlášť šatna v ložnici tím utrpěla, ve výsledku v ní bude využitelný prostor odpovídající menší skříni. To bych to radši celé srovnala do pravého úhlu, šatnu spojila s ložnicí a dala velkou vestavěnou skříň přes celou stěnu.
Odpovědět
@slabici tak já chápu ten pokoj vedle obýváku jako pracovnu/trucovnu, pak to umístění dává smysl. Pokud by to byl druhý dětský pokoj, tak souhlas.
Odpovědět
@martinbilbo přes 50procent, tam je špatně. Viz co píše slabici, Ilama. Ještě komora je co, spíž?, v tm dáte bojler atd kam? Nebo jak budete ohřívá vodu a vytápět?
Odpovědět
Děkujeme za názory a praktické rady. pokoj vedle obyvaku jsme zamysleli jako loznici. Ta garáž nás nenapadla a s těmi šikminami souhlasíme také, zabírá to zbytečně prostor. Máme ještě druhou variantu,ten domeček se nam líbí. Byla by tahle lepší? díky https://www.ms-haus.cz/rodinny-dum-ms...
Odpovědět
je to taky varianta s garaží ms07d
Odpovědět
@martinbilbo mě se to taky nelíbí. Určitě by to šlo na tak velké ploše vymyslet lépe. Už jen ten vstup naproti skříní svědčí o tom, že to někdo pěkně odflaknul. Takovéto drobnosti ukazují na to, že si projektant nedal moc práce nad pudorysem přemýšlet. Určitě najde mnohem lepší typové projekty, nebo nejlépe individuální půdorys.
Odpovědět
@martinbilbo ms07d je bez garáže. Každopádně u každé varianty tohoto projektu je vždycky něco hodně špatně. Zkuste zhruba napsat vaše požadavky. Základ je pozemek (ideálně náčrt s orientací vůči světovým stranám, rozměry a situací okolní zástavby). Pak počet členů rodiny a něco málo o tom, co chcete v baráku mít, jaký je váš životní styl. A taky rozpočet. Něco vymyslíme ;-)
Odpovědět

Odpovědět
Pozemek máme 23 m široký . Jsme čtyři . Chtěly bychom alespoň 4+kk a tu garáž aby sloužila i jako dílna . Jinak nároční nejsme.
Odpovědět
Manželka by možná uvítala kuchyň s jídelním koutem aspoň částečně oddělenou od obýváku . A rozpočet máme zatím 2,5 mil. Děkujeme ještě jednou za vaše názory
Odpovědět
Článek se načítá
@martinbilbo z obrázku to není úplně zřejmé - vjezd na pozemek je ze severu, nebo z jihu? Stavět chcete s firmou, nebo svépomocí?
Odpovědět
Jo už to vidím, na té jižní straně není silnice, ale šedá střecha nějakého baráku, že? Takže vjezd ze severu. Ideální. Mrknu na to, až budu mit trochu času.
Odpovědět
@martinbilbo 2,5 milionů není moc. Počítáte se stavbou svépomocí? V tomto případě bych rozhodně ozelela garáž. To je pár set tisíc navíc. Pozemek máte velký, určitě se vleze kryté stání, nebo samostatná dílna časem.
Odpovědět
Co třeba nějak takhle? Podotýkám, že je to velmi, velmi hrubý nástřel :-) Místo garáže se dá vymyslet třeba takovýto přístřešek tvořící zároveň něco jako závětří u vchodu, k tomu sklad/dílna mimo zateplenou obálku domu, což je za á levnější a za bé se to dá přistavět dodatečně, až jak vyjdou finance. Barák je na půdorysu cca 13x8, nicméně chtělo by to malinko zvětšit, místy mi to o pár decimetrů nevychází (třeba v technické), ale už se mi s tím nechtělo předělávat. Ložnice na sever, dětské pokoje a obývák na jih, k obýváku by přiléhala terasa. Akorát tam není to oddělení kuchyně od obýváku, no. Leda byste si tam přidali příčku, ale to by zase zkomplikovalo nošení občerstvení z kuchyně na terasu.
Odpovědět
@llama Díky moc, vypada to zajimave, koukneme na to.
Odpovědět
@martinbilbo při pohledu na toto přemýšlím proč musím jít do domu jakýmsi 90cm tunelem (pokud jsou teda vstupní dveře devadesátky). Dva se v zádveří neotočí :-( . Dále kam dám třeba kýbl na vytírání, vysavač, žehlící prkno, atp. Kam dám sezoní obutí a oblečení. Vždyť to je byt pod střechou.To se vám zdá fakt zajímavé? :-(
Odpovědět
Profilova fotka
@martinbilbo na ten druhý návrh ani nekoukejte, to je stejně špatně jako to první.. Pokud chcete oddělenou kuchyň od obýváku, je to standartní požadavek, který se dá do domu zakomponovat. A garáž pro auto není žádný luxus, jen to chce ošetřit stavebně, máme nevytápěnou garáž přilepenou k domu, ale mimo zateplenou obálku domu, se vchodem zvenku, kdy vchod do domu je hned vedle, v garáži dílnu, stavěli jsme na klíč a nijak závratně se to neprodražilo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?