Prosím o vaše názory na studii - bungalov 5+kk

Dobrý den, chci vás poprosit názory na studii našeho budoucího domu. Jedná se o zatím první verzi, kterou teď promýšlíme a sbíráme různé návrhy a postřehy. Dům bude zděný, střecha do ulice s hlavním vstupem bude pultová na zbytku domu rovná. Děkuji za každý názor.
Odpovědět
Profilova fotka
Kam dáte vánoční stromeček?
Odpovědět
Stul v technicky je kravina, nevim cim budete topit ale nedelal bych to, zvednul bych predsin a vchod z garaze bych dal do predsine, zvednutim predsine ziskate pruchod primo do chodby takze to nebudete obcházet pres obyvak, predelal bych koupelnu protoze chodit pres celou koup. Aby ste si umyli ruce je kravina a oddeli se tim hezky koupaci cast, otocit stul v detskych pokojich a udelat neco s tou posteli, takgle strasne zabira prostor, klidne bych je zmensil a tim zvetsil obyvak zase, vstup z kuchxne na terasu strasnej a kuchyn taky, tam si dejte treba jenom okno pres ktery budete moxt jidlo podavat a zmensite si tu mega dlouhou linku, mezi gaucem a stolem je hrozne malo mista na pruchod kdyz tam nekdo sedi
Odpovědět
Ja bych to musela prekopat skoro cele. Prijde mi to jako dost neprakticky a zbytecne komplikovany dum.
Odpovědět
Člověk by skoro řekl, že je to návrh jako od nějakého architekta, když vidím ten střechařský výkvět kreativity, tak jen v duchu počítám, o kolik milionů bude ta stavba zbytečně dražší. Pokud nemáte hluboko do kapsy tak bych radil zaplatit pořádného architekta a stavoše, aby vám navrhli něco podobného ale promyšlenějšího. Nemohu říct, že je to nějak hrozný, jistá dávka citu pro věc v tom je a tohle je jeden z těch lepších návrhů zde na portálu, ale nebude to nic laciného.
Odpovědět
@olexka Me se to moc nelibi. Taky mame kombinaci pultova a rovna strecha, ale s mnohem mensim sklonem, jednoduseji, pridane okna k prosvetleni chodby. Ten velky sklon pusobi tisnive, je to zbytecne. Vnitrni usporadani taky neprakticke-do koupelny daleko, prakticky jen 1 wc-do zadveri nikdo chodit nebude, dvere z garaze na terasu zbytecne-s kolem to objizdet nebudete a spinavou sekackou jezdit pres terasu taky ne-dala bych je z boku. Usporadani kuchyne-byt jiste predbezne- je taky neprakticke. Jestli chcete takto velky a jiste velmi drahy dum, zainvestujte do sikovneho architekta-tady na strese je nekolik nadhernych modernich domu-zeptejte se majitelu kdo jim to kreslil. A nakonec poznamka z nasi stavby-takze u vas to mozna neplati a je to technicky vyresene-u nas musela byt nosna stena pod celym "napojenim" sikme/ploche strechy, 3 metrovy vstup musel pocitat statik....vy mate nosnou stenu jen pod casti, garaz je odskocena-nechapu co tu sikmou strechu bude nest.
Odpovědět
Profilova fotka
Přijde mi to jako univerzální hybrid, od každého něco.... Chtělo by to výrazně zjednodušit.
Odpovědět
Krom toho, co už padlo výše - z praktického hlediska by mi na tom asi nejvíc neseděl vstup z chodby do kuchyně, kde první co návštěva uvidí je provozní nepořádek na lince. Dále pak pokojíček na sever (chápu-li to spávně s ohledem na orientaci obýváku, že se jedná o sever) taky není žádná výhra.
Odpovědět
chy @rimmer @bamak Tento návrh je od architekta. Sami k tomu máme dost poznámek. Střechu jsme chtěli pouze rovnou, ale bohužel jsme zjistili, že musíme dodržet sklon střechy 30 stupňů, proto tento pokus s pultovou střechou. Děkuju všem za Vaše postřehy, no budeme hodně předělávat...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?