Prosím o Vaše názory na tento projekt domu

Profilova fotka
Ahoj, zdravím Vás všechny. Koncem ledna se chystáme nechat si udělat projektovou dokumentaci našeho vysněného domečku. Dolazujeme detaily ......... máme 3 varianty a nějak se nemůžeme rozhodnout, která je TA PRAVÁ. Prosím o Vaše názory, který návrh se Vám líbí nejvíce. Dík ;-)
Odpovědět
1
2
@vladusa85 Ak to zhrnieme, navrhy sa lisia v podstate v umiestneni kupelni a technickej miestnosti (TM) a ich velkosti. Moj nazoz Potreba pracovne je prudko individualna. Zalezi to od toho ake mate profesne postavenie a ci je sanca, ze by ste v buducnosti pracovali z domu. Velkost TM je taktiez individualna a zalezi co od tej miestnosti ocakavas.Ak to chces len na kotol + bojler + pracku a mas kam odkladat sezonne veci + ine haraburdie, myslim si, ze staci nieco mensie. Taktiez treba zvazit, ci je dovod mat vchod z vonku do TM - isty zmysel tu vidim hlavne v lete, otazkou je ako bude dom osadeny na pozemku. Mne osobne a pre moje potreby sa najviac paci posledny navrh. Ale skusil by som popremyslat ako odizolovat zadverie. Ak budes prechadzat z nocnej do dennej casti, vzdy pojdes cez studene zadverie, co nie je uplne ideal. Inak tento projekt sa mi paci aj s ohladom na svetove strany.
Odpovědět
@vladusa85 Popravdě, úplně nadšený nejsem ani z jednoho návrhu a vzhledem k tomu, že máš tři návrhy, které mění dokola dispozice těch samých místností, sama asi cítíš, že to tam není ono. Z těchto 3 variant bych vyloučil variantu 2. Přijde mi chaotická a celý dům hodně rozdrobený. Také doufám, že v koupelně je také záchod, protože představa, že jdu v noci na záchod přes zádveří (ikdyž otevřené, což se mi mimochodem taky moc nelíbí...).
Odpovědět
Profilova fotka
@flakac Nejdo o to, že bych cítila, že to není ono, spíš bych chtěla, aby tento prostor byl co nejefektivněji využit. A neboj, záchod bude i v koupelně :-D
Odpovědět
Za mě asi ta první.Jinak já moc nemám ráda ty vstupy na záchod ze zádveří, že se šlape tam kde je špína, ale chápu že to chcete mít před tou chodbou do pokojů. Jinak bych spíš dala ke vchodu technickou místnost.
Odpovědět
Taky bych se snažila dát do koupelny sprcháč, třeba na úkor rohové vany, která zabírá zbytečně místa.
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě připojuji náčrtek, jak bude dům osazen na pozemku.
Odpovědět
@vladusa85 Když jsem si já malovala projekt, snažila jsem se tam toho natěsnat co nejvíce, pak došla architektka a řekla, že papír snese vše, ale ve skutečnosti by to tak moc nešlo a udělala něco úplně jiného. Mně přijde u vás třeba strašně těsná kuchyně s jídelnou. Když se ty židle trochu odsunou, nepůjde nikama moc procházet. Pak postrádám zádveří, takto tama bude strašně táhnout. Nevím, jaká okna budou na WC, v koupelně a techn. místnosti, ale pokud nějaká malá, tak si nejsem jista čelním pohledem domu.
Odpovědět
Profilova fotka
Takhle nějak by měl vypadat zepředu (u varianty 1 a 2)
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se nejvíc líbí varianta č. 1. Ale musím se připojit k ostatním - zádveří (špinavou a studenou zónu) bych oddělila dveřmi. Mně by více vyhovovalo dveře k soukromé části zrušit a raději je přesunout do části mezi zádveří a chodbu k obýváku a pokojům.
Odpovědět
U všech tří variant mi vadí umístění WC. Našlapeš si špínu od vchodových dvěří.
Odpovědět
@vladusa85 Souhlasím s @zmrz_lina a @kofinka ,taky mi vadí wc v zádveří. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@citun Teď to v bytě máme také tak, že WC je hned v zádveří a nepřijde mi, že by tam byl extra bordel :-D Naopak mi to přijde praktické, když přijde návštěva nebude muset složitě hledat WC v tzv. "noční části domu"
Odpovědět
Článek se načítá
@vladusa85 Mě by vydilo ještě to, že jdu na WC a někdo stojí pod tím oknem kde zrovna jsem a zvoní u vchodových dveří. Nebo stojíš s nějakým fešákem od zásilkové služby a někdo ti spláchne na WC :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Taky vidím největší problém u WC - chodit do zádveří kvůli záchodu mi nepřijde komfortní. Osobně bych tam upravila dveře tak, aby do ve směru chodba - zádveří vedly do zádveří a dveře na WC by šly z chodby. Navíc mám dojem, že nám náš projektant doporučoval (kvůli případnému úniku) dveře, které se otevírají do zádveří než do vnitřku domu.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofinka Tak až takhle do detajlů jsem to nepromýšlela :-D No ale podívej se na to z druhé strany, když tě venku chytne sr..ka tak to zase nemáš daleko :-D Pak ale nesmí nikdo zazvonit.......
Odpovědět
Profilova fotka
stejný názor jak ostatní,oddělit zádveří a předsíň a tam až WC...TM přístupnou i z venku mají dvojí naši známí,mě by to vyhovovalo moc, jak v létě,kdy tam maj holky i věci kolem zahrady,tak v zimě, kdy si tam na pár dní nanesou dřevo,aniž by se s tím muselo tahat a event.si zašpinit půl domu...
Odpovědět
Za mě varianta č.3 a také oddělit zádveří. WC v zádveří mi nevadí, budeme mít také tak - 1 WC v koupelně a druhé snadno dostupné z venku v zádveří - pro nás při práci na zahradě apod. a jinak pro návštěvy..
Odpovědět
Profilova fotka
u varianty 3 udělat "venkovní" WC v technické místnosti, zádveří změnit na zcela uzavřené a zvětšit kuchyň díky zrušenému WC v zádveří. Ve spíži zrušit okno, ještě jsem neviděla dům, který by vypadal hezky s pidiokny z pohledové části domu, stejně bys je obě musela mít s mléčným sklem - jak WC, tak spíž. A to samé okno z technické, určitě bych ho dala za roh, protože taky bude muset být mléčné, pokud v ní bude "venkovní" sprcháč.
Odpovědět
Profilova fotka
Já jsem pro trojku :-) Taky máme TM se vstupem na zahradu a je to dost výhoda, zatím nemáme zahr.domek a sekačku atd...schováváme tam. Taky bych ještě zkusila vymyslet nějak ten sprchovací kout, já jsem sice vanový typ :-D , ale jsem často za sprcháč vděčná a to nemluvím o stáří...A ještě můj názor k wc, taky máme okénko u vchodu a návštěva už nás taky překvapila :-D :-D Ale není to nic strašného, jen my máme vchod řešený právě z chodby a ne ze zádveří. Taky jsme to na bytě tak měli, ale podle mě to nejde moc dobře srovnávat. V domě je v zádveří větší zima (nemáte tam chodbu jako v paneláku) a taky si opravdu nanosíte víc špíny (přece jen v panelákové chodbě toho z bot setřepete víc),teda pokud nemáte v plánu se zouvat venku. Jinak máte moc pěkný domeček!
Odpovědět
Profilova fotka
Mě osobně se líbí nejvíce varianta č.1. 100% bych uzavřela zádveří - bude tam " špína" a hlavně zádveří je vždy chladné - půjde z něho zima. POkud budete mít wc v koupelně - nevidím problém s wc ze zádveří / také to tak máme/. Se sprcháčem souhlasím - u nás jednoznačně vede - a to já jsem byla vanový tip :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
S tím zádveřím souhlasím určitě by to bylo praktičtější, ale když se uzavře, nebude tam k hnutí. Jinak zimy se nebojím, bude vytápěné, špíny se také nebojím - kvalitní rohožka před vchodem pomůže, zbytek se uklidí. Jinak vybavení koupelny a uspořádání na obrázku je zatím jen ilustrativní - to se ještě dořeší.
Odpovědět
@vladusa85 Mozes tam dat dvojite posuvne dvere do jedneho puzdra - v pripade potreby vies cely priestor otvorit.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladusa85 pokud je venku celodenní mráz, bude zima i ve vytápěném zádveří a táhnout vám bude i do kuchyně a chodby. Navíc přes to špinavé zádveří vede jediná cesta z kuchyně a obýváku do ostatních částí domu, takže tam budete chodit neustále a roznášet špínu a písek po celém domě. V tomhle si opravdu nech poradit od těch, co mají praktické zkušenosti, absolutně nejde srovnávat se situací v paneláku. Ty špinavé boty stejně do toho zádveří musíš postavit a pochybuji, že by ses v mrazu, dešti, blátě, sněhové vánici zouvala a obouvala až venku před dveřmi, pokud ty ano, všichni členové rodiny určitě ne, takže ani kvalitní rohožka nepomůže. Kamarádka měli podobně řešený dům a po několika letech, kdy už to opravdu nebylo k tomu, přistavovali před zádveří ještě jednu malou místnost jen na botník, hlavně aby měli samostatné zádveří uzavřené nejen od chladu, ale i od špíny, protože vnitřní příčku nebylo dát kam. Druhá měla úplně stejně jako vy a dávali dvoukřídlé posuvné dveře na úroveň té zdi, co je koupelna a WC, jen aby to měli každé zvlášť. A to jim zbylo zádveří 2x2 metry.
Odpovědět
Profilova fotka
souhlas s @petrasafr ,žila jsem ve dvou domech bez odděleného zádvěří a už nikdy bych to znova nechtěla...Je fakt velký rozdíl mezi žitím a příchodem do domu a do bytu,ale to si chce zažít n vlastní kůži;-) .My máme poloviční dům oproti vám a máme zádvěří, i když malé,jen tak na otočení... ;-) Když prorovnám na kolik stupňů v zimě v mrazech musím vytápět zádveří a pak následnou chodbu,abych tam měla stejnou teplotu,tak to je rozdíl pěkných pár stupňů...Naši známí po 3 letech též dostavovali zádveří před dům,sice designově nic moc,ale to je holt daň za pozdní rozhodnutí.Nemusíš ho rovnou dělat,ale počítat s tím v už teď projektu do budoucna, aby to šlo kdyžtak upravit,kdyby jste do budoucna zjistili,že vám to třeba nevyhohuje...
Odpovědět
Profilova fotka
Já si nemůžu pomoct, ale mně to zádveří nepřijde tak malé, aby tam nešly udělat dveře mezi zádveřím a chodbou. Dovolila jsem si drobnou úpravu v malování. Dveře ze zádveří do chodby by šly řešit i jako posuvné (tzn. s úsporou místa) a případně by šly dát dveře z WC směrem nahoru do chodby a ne do zádveří. Zádveří jako takové mi ale přijde i při realizaci dveří jako dostatečně velké na kabáty, botník a další věci, které v zádveří člověk mívá.
Odpovědět
@vladusa85 souhlasím se všemi připomínkami k zádveří... Absolutně si nedokážu představit nemít zádveří uzavřené a ačkoliv máme před zadverim DVE rohožky, nanosíme si do zádveří špíny až hrůza. Chodit tam na WC bych fakt nechtěla. S bytem není možné srovnávat.
Odpovědět
Profilova fotka
@zmrz_lina přesně takhle bych to udělala já, dveře bych dala posuvné do pouzdra a na WC vchod určitě z chodby.
Odpovědět
Profilova fotka
Jo, jestli budete mít psa, který bude bydlet s Vámi doma, tak rozhodně variantu č. 3 a v technické s vchodem z venku udělat sprcháč. Oceníte to, až budete moci pejska po procházce opláchnout, aniž by Vám zašpinil obývací prostory. Takovou "psí koupelnu" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Připojuji pár námětů k diskuzi: - u původních půdorysů neodpovídá poměr stran domu, poměr 15m/9m je více obdélníkový než se jeví na obrázcích (chyba scanování, nebo jsem si podklady spatně vložil do Autocadu?) - skvělé by bylo mít v domě pocit jako při pohybu v zahradě - při výchozích podmínkách klasického domečkovského půdorysu lze toho pocitu dosáhnou snad tím, že ze společných prostor domu (chodba, obytný prostor, kuchyň) je možné okny vnímat vždy ve dvou směrech exteriér (viz pohledové osy v obrázku), od tohoto záměru se odvíjí naznačené změny v půdoryse... - zádveří snad postačí menší s poctivou šatní skříní a lavicí k sezení; stěna zádveří do chodby by mohla být prosklená, aby chodba nepůsobila úzce - vstup na WC z chodby; odvětrání větrací klapkou nebo ventilátorem - koupelna je jen rámcově naznačená; myslím, že dvojumyvadlo by bylo pěkné - do technické místnosti a dále do zahrady by měly být dveře prosklené (průhled) - okýnko odpadá, větrání lze vyřešit v konstrukci dveří (poměr velikosti plochy TM vs. plochy koupelny není definitivní) - proč stěnu mezi ložnicemi a chodbou (zřejmě nosná zeď?) nenapřímit a pak do ní logicky umístit dveře do pokojů, tak aby skříně byly schovány za otevřenými křídly dveří a vstupovalo se proti oknu do volného prostoru místnosti; - pro celý obytný prostor se stává zásadní jídelní stůl s návazností na centrální ostrůvek kuchyně, všechny vestavné spotřebiče jsou umístěny do skříní podél stěny; spižní skřín je odvětrána na fasádu - při společném vaření se osoby stojící u ostrůvku dívají na sebe, což je jedna s nesporných výhod tohoto uspořádání - funkční příklady http://goo.gl/kYsO92 , http://goo.gl/5FFXiE - jako parafráze na klasické zápraží je před francouzské okna z ložnic a obývacího pokoje umístěna dřevěná paluba jako protažení interiéru domu na zahradu
Odpovědět
Profilova fotka
@pmjrk v jednoduchosti je krása ... moc se mi to líbí, snad to nadchne i majitelku.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?