Prosím o zhodnocení přízemního domu

Profilova fotka
Prosím o rady a zhodnocení domu, z obýváku se jde po schodech na galerku nad kuchyní a je tam vstup na půdu.
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
moc pěkné ;-) jen nejsem zastáncem mini spíží.
Odpovědět
Profilova fotka
@petrarada díky , no spíž se mi zdá mega oproti té co máme teď :DD máme jen dveře pod schody..takže ještě se musím zohýbat ..toto bude ráj :DDD a má asi 2,5m2..to se mi zdá dost :-)
Odpovědět
Profilova fotka
jasné, mám jen radši potravinové skříně, ale to je prostě na každém, já bych si radši o něco zvětšila předsíň místo spíže a kuchyň udělala do U s vysokými potravinovými skříněmi.Jinak krásně veliké pokoje,to bude bydleníčko. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@petrarada ty mám také ráda :-) popřemýšlíme o tom, v jiném návrhu kdysy dávno jsem je také měla :-)
Odpovědět
Jen mě napadlo udělat vstup na WC hned u vchodu, aby se to nemuselo obcházet tou chodbou. Jinak se mi to líbí. A já jsem pro odvětranou spíž. Je to bezva, spoustu se tam toho vejde a teď v zimě, je to lepší než lednice :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@barca_e díky za názor :-) právě , že ted máme wc hned za dveřmi a chodí se tam přes "špinavou zonu" a je to naprd :(( navíc je todělané i podle feng shui..co ted šlo udělat..:-) a spíž asi vyhraje nad skříní,přece jen je to levnější řešení :-p
Odpovědět
Profilova fotka
Mně se zdá hodně malá ta předsíň, nedovedu si představit, jak tam oblékám a obouvám dvě děti ani jak tam vítám návštěvu. A protože ve všech bytech, kde jsem kdy bydlela, jsem měla v koupelně okno, raději bych obětovala pracovnu a udělala si krásnou vzdušnou koupelnu s oknem. Asi bych jako pracovnu dala jen stůl na konec chodby, technickou místnost prohodila s koupelnou, tu zvětšila na úkor pracovny a přidala tam okno. Jinak se mi to líbí moc.
Odpovědět
Profilova fotka
@rebe díky , teď máme právě jen chodbu jako předsín asi 1,5*2m+ šatnu asi 1,5m2 :DDD a není tam ta skřín jako v návrhu..ta by měla být jen na boty a bundy návštěv+ lavečka..je to spojené jen otvorem s tou "předsíní" kde je také skřín- na naše věci. takže celkem předsín 9,5m2, šířka je 2,2m. Také mám dvě děti a je to boj v té mini předsíni:/( Tak jsem právě nadšená , že ted bude takto "veliká " :DDD To okno z pracovny je právě do zdi vedlejšího domu( asi 3m vzdálené) ..takže z koupelny by žádný super výhled nebyl :(( Tu pracovnu myslíš jako navolno do chodby? Ta zase musí být větší at má manžel kde pracovat. dělá z domu převážně a mě se tam musí vlézt šití..toho je taky dost krámů:/ Koupelna bez okna mi až tak nevadí, ale zkusím si s tím ještě nějak pohrát :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@micinka22 me se libi :-) Jedno wc bych nechala jako "spinave" z predsine, jak nekdo pise jiz vys. Mate tam druhe cistou zonou. V dome je to jine - budete tam chodi ze zahrady A hodi se i na umyti ruk/jablka/mrkve ze zahradky ;-) Ja bych tak chtela treba i sprchu, kvuli psovi a kolum (neplanujem garaz, ale to uz uznavam, je extrem) Asi bych osobne udelala tuto "spinavou" zaroven jako technickou mistnost a koupelnu opravdu dala s oknem... Ale to uz jsou osobni preference. A spiz je levnejsi nez skrine? Taky resime projekt; proto se ptam.
Odpovědět
Profilova fotka
asi bych spojila loznici s pracovnou...tim by se zkratila zbytecna chodba a pokud potrebujete klid na praci tak bych tam udelala jen lehkou pricku bez dveri. Jeste bych premyslela prohodit technickou mistnost s koupelnou...mohli byste tam mit okno a nemit zachod tak vyteteleny uprostred chodby, ale vic v soukromi
Odpovědět
Profilova fotka
@jinjin abych upřesnila..již jeden dům jsme postavily..právě sprchu a záchod jsme měli hned za vchodovými dveřmi, ale zase to byl patrový dum a druhe wc nahoře. Jinak wc,umyvadlo, sprcha bude i přímo venku( je to takový statek- místa až až ). Máme 4 psy takže taky jsme sprcháč využívali i na jejich očistu :DD Jinak s tou spíží- je to pár cihel + dveře, spížová skřín např ikea stojí 18tisíc a potřebovali bychom aspon 2, a stejně by to bylo méně místa než v té spíži @outeq tak jsem trošku poupravila, moc mi nesedí chodit do koupelny přes technickou místnost :(
Odpovědět
Profilova fotka
@micinka22 tak to mate zkusenosti az jeje :-) mlcim :-x
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jinjin no to neeee, ještě bych potřebovala radu s tím schodištěm :/ aby nezabíralo moc místa,kam ho vrznout :DD
Odpovědět
Profilova fotka
@micinka22 nam navrhoval projektant schody podel zdi (u vas by to znamenalo o 90st otocit), s tim, že pod nima byl zabudovany krb a před nima nizsi "lavice" pripadne misto na tv... my zavrhli celou galerii, ale jako tak to bylo pekne a zdalo se i usporne... a pritom to hezky zapadlo do/ sedacce...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych to komplet učesala..mě osobně to přijde hektické..postrádám vstup do obývacího pokoje? Já takhle česala tři měsíce, zkus juknout ke mě...máme to na prostor podobné..
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 vstup je z předsíně..jsou tam šoupačky, tak nejsou moc vidět, já už si navrhuju asi dva roky :DDDDD hektické nevím jak to myslíš..jako přeplácané ? no když se tam má vlízt vše co požadujeme - 3 ložnice,2koupelny,záchod, technická,obývák+kuchyň,pracovna ..:(( Mrkla jsem na domeček a máte ho moc pěkný :-) a taky pěkně velký :DD náš má jen 150m2 -10*15m, proto se ti zdá asi naplácané. Navíc preferujeme kompaktní tvar takže žádné výseky dělat nemůžeme a to se pak skládá trochu hůře. Zase bych třeba raději chodila na terasu z kuchyně než přes celý obývák,ale chápu že to vždy tak udělat nejde. @jinjin jo schody jsem také měla oproti gauči na stěně, s tím, že v něm budou zabudované šuplíky, tv...ale nevím jak se to tam dobře vleze..
Odpovědět
Profilova fotka
aha přes předsíň do obýváku...nic moc...zkus přehodit sprchu s předsíní, aby rovně navazovala na centrální chodbu. Můžu se zeptat proč 2 koupelny? Nebyla by lepsí jedna větší?+WC samostatně?
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 máme i ted máme dvě koupelny a jak budou děti větší tak se to určitě využije( my měli doma jen jednu koupelnu a ráno to byl celkem boj když šli 4 lidi na tu samou hodinu pryč) .-)) nechci sprchu +vanu dohromady- když budu chtít relaxovat ve vaně tak nebudu přece zabírat celou koupelnu :-) Jedno wc samostatně je, ted máme obě v koupelnách a je to naprd :/ Na prvním návrhu je oddělen vstup od předsíně( mini haly) která spojuje obytnou a odpočinkovou čast.....spojením se to zvětšilo,ale zase to není odděleno od vchodu ..
Odpovědět
Profilova fotka
máš evidentně jasno, jakékoliv připomínky jsou bezpředmětné...))))
Odpovědět
Profilova fotka

Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78 připomínky předmětné jsou .jen v zásadních věcech už mám jasno..jen to dostat do návrhu aby to mělo hlavu a patu...pozměnila jsem ten vstup a pokojíky trochu
Odpovědět
Profilova fotka
Omlouvám se, pro mě moje zásadní připomínka je, že bych to smazala a začala znova..)))))
Odpovědět
Profilova fotka
aha :-DDD tak to asi neklapne, protože toto je zatím jediný návrh co nám z 95procent vyhovuje .-))
Odpovědět
dveře mezi chodbou a chodbou? vstup do koupelny z technické? líbí se mi kuchyn vedle vchodu do domu do pracovny nejsou dveře? jídel.stůl bych dala k oknu
Odpovědět
Profilova fotka
@micinka22 nechci nijak rýpat, nebo projekt pomlouvat, osobně se mi také moc nelíbí to řešení kolem vstupu. Z vlastní zkušenosti, kdy jsme s manželem půl roku vybírali typovku, to si potom překreslovali k obrazu svému... si myslím, že šikovný architekt projektant domu hodně prospěje. My měli šikovné mladé lidi, architekta a projektantku, kteří respektovali naši představu, a myslím si, že domečku dali hodně. je to teď takové učesané, promyšlené do detailů, na které bychom mi nepřišli. Jsme zatím ve fázi hrubé stavby, jsme moc spokojení a momentálně není nic, co bychom chtěli měnit. O proti projektu jsme si přidali pouze jedno maličké okénko do technické místnosti, kde okno nebylo.
Odpovědět
@lajlinka78 dvě koupelky jsou velmi pohodlné a plus samostatné WC, to je nejlepší řešení, mluvím ze své zkušenosti
Odpovědět
Profilova fotka
@daglusa nemám nic proti dvou koupelnám, reagovala jsem na to uspořádání..pokud je to z mého pohledu dobře řešené a je prostor..proč ne
Odpovědět
Profilova fotka
Nějak moc dveří, to je první pohled
Odpovědět
Profilova fotka
díky za názory, ale většina diskuzi asi nečte a nevím ani ke kterému návrhu reagujete..:(( @daglusa prvni projekt nemá vstup z technické do koupelny , ale naopak..to jsem změnila až po návrzích na okno v koupelne a píšu u toho , že se mi to moc nezamlouvá... pokud pracovna v ložnici tak určitě ne dveře, ale jen závěs..ale to už jste zavrhli :D jídelní stůl u okna nebude .-) návrh je i snaha o feng shui... @l_baruska samo že projektant k tomu taky něco řekne a třeba vymyslí lépe .-)) typové domy . mne teda neoslovil žádný..bungalovy jsou většinou malé, nemají technickou místnost,špajz, koupelnu jednu kde je naflákáno vše i s pračkou :(( a to se dívám na projekty dva roky..a nic :DD proto si to radsi plácám na papír... @honzajs v chodbě budou šoupačky do kuchyně , ty druhé dveře do chodby asi nebudou. Jinak se mi jich moc nezdá při počtu místností :-N jinak si s tím pořád hraju...ono když je to dané 10*15m tak je to nějak těžší :DD
Odpovědět
Profilova fotka
@micinka22 teď je otázka, jestli by nebylo efektivnější, najít vhodného odborníka, třeba i člověka, který bere ohled na feng shui a s ním najít to optimální řešení...i my se snažíme o energeticky pozitivní bydlení, východní filozofie nepopírám, ani nevyvracím, mají v sobě spoustu mouder... jen si myslím, že pokud chcete v dohledné době stavět, projekt budete potřebovat, není hotov za týden(my ho třeba vytvářeli s architektem a projektantkou půl roku). Tak jestli není škoda plýtvat časem a energií na vlastní pokusy půdorysu domu. Pokud to dobře chápu, reálnou představu máte, víte co chcete, co nechcete.... není třeba čas nechat tu finální podobu na odbornících, než se s tím trápit?
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?