Prosíme o názory na náš projekt

Profilova fotka
Po asi deseti vybraných typových projektech jsme nakonec svěřili náš vysněný domov k vypracování projektantovi. Tohle je jeden z prvních návrhů. Prosíme o zhodnocení :) Co by jste udělali jinak ? Děkujeme :)
Odpovědět
1
2
Profilova fotka
Mě se to líbí moc...přesně můj styl.
Odpovědět
Profilova fotka
Nooo...ty jo, mě se to taky líbí moc! Plně využitý prostor, inteligentně řešené rozvody vody a odpadů, krytý vstup, sklad nářadí...fakt wow! Jediný, co by mi chybělo by byla krytá terasa, ale i to se dá řešit:) Palec nahoru!
Odpovědět
Profilova fotka
Vidím jen 4 drobnosti - okno v zádveří (kamarádi ho nemají a je to temný vstup do domu), v kuchyni je poměrně málo plochy na vaření, promyslete umístění TV a do hlavního obytného prostoru bych dala širší asi posuvné dveře, pouzdro u koupelny. A samosebou bude tmavá ta chodba, ale to se moc změnit nedá :).
Odpovědět
Profilova fotka
dal bych si loznici blize k zachodu ci koupelne
Odpovědět
Já bych asi prohodila koupelnu a WC se zádveřím - aby byly blíž ložnici. Na druhou stranu by ale vstup nebyl uprostřed budovy, což asi chcete :) Ze zádveří do chodby, do koupelny a do dětských pokojů bych využila posuvné dveře pro zvětšení prostoru ;)
Odpovědět
Profilova fotka
Dobře promyšlený. Krátké rozvody, vstup z garáže do TM. Myslím, že WC zas tak daleko od ložnice neni. A okno v zádveří není treba, když máte prosklené dveře. U kuchyně bych možná udělala vstup do spajzky zespodu a pak by mohla být kuchyně do U a bude v ní víc pracovního prostoru. A ve spizi bych možná dala malé okno. Ale jinak si mi to líbí moc
Odpovědět
@petuliiik Mě se to taky moc líbí. Máte šikovného architekta. Detaily doladíte časem, nechte si tam "rozmístit" nábytek, ať vidíte, jestli neposunout dvěře, okna....za mě tam chybí jen sprcha a snažila bych se zvětšit pracovní plochu v kuchyni. Teď ještě ať vám pěkně vymyslí střechu a vůbec vzhled domu, 20m je dost, tak ať to nevypadá jak stodola :-).
Odpovědět
Celkově se mi líbí. Změnil bych směr otevírání dveří na chodbě - ať se všechny otevírají dovnitř místnosti. Na WC je na to místo. A do zádveří by to chtělo popřemýšlet, nebo dát posuvné. My máme teď v bytě dveře z WC a z koupelny otvírané do chodby a už bych to nikdy nechtěl. Tomu kdo jde po chodbě už několikrát nečekaně skončily dveře v obličeji nebo v boku.
Odpovědět
Profilova fotka
Tolik kladných ohlasů a rad - děkujeme :-) Ještě doplním, že pokoje a terasa jsou směřovány na JZ. Uvažujeme nad oknem do spíže, do vstupního prostoru by se daly dát dveře se světlíkem vedle, ale nevím zda se tam vejdou. Do obytného prostoru jsou navržené posuvné dveře, ostatní dveře klasické, krytou terasu jsme také původně zvažovali, ale nekonec ji budeme řešit příštřeškem ;-) A to místo v kuchyni (vpravo po vstupu do místnosti) je navržené na metrové akvárium. Kuchyni zvažujeme s pultem tj. do U, ale učko směrem do místnosti. Co myslíte?
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak my budeme chtít pouze sprchu :-) (toto je pouze ilustrativní). Střecha bude valbová (právě kvůli tomu, že se sedlovou by to byla typická stodola), tu délku domu trošku rozbije ten vnořený vstup. Alespoň doufáme 8-) @viados - s těmi dveřmi jsem už taky uvažovala, aby tam někdo v té chodbě nepřišel k úrazu... Popřemýšlíme nad tím :-)
Odpovědět
je otázka jestli se kuchyň do U do místnosti ještě vejde, už takhle mi to přijde docela natěsno, i když tam nejsou rozepsané míry, ale podle celkové šíře se obávám, že už teď je to tak tak a už tam možná budou nějaké kolize
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, mě přijde obývák s kuchyní moc do nudle (8x4). pračku raději nedat na lépe dostupné místo než za dveře? Změna otevírání dveří wc? Na terasu by slušeli šoupačky. Je dobrý nápad mít ložnici vedle dětského pokoje? :-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@jonnyj Šíře obýváku 4,8m nám přijde dostačující, nebudeme se přeci koukat na TV z šesti metrů. Jak široký obývák si myslíte, že je optimální? Rozmístění pračky, sušičky, kotle, atd. v technické místnosti jsme zatím nezvažovali. Na terasu budou určitě šoupačky (to koukám je špatně zakreslené - aspoň nás na to někdo upozorní) ;-) . Vzhledem k tomu, že chceme mít obytné místnosti prosluněné (ikdyž u ložnice, pravda, to není tak nutné), jsme se rozhodli pro tuto variantu. Tvar domu se nám takto nejvíce hodí na pozemek - s tím už jsme spekulovali dlouho :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Ja bych tu vanu v koupelne uplne nezavrhovala. Nedokazu si predstavit, ze ji nemame a deti (2-3 roky stary) jen sprchuju...misto tam na to je...
Odpovědět
Nečetla jsem diskuzi, ale osobně mi přijde ložnice zbytečně velká. Myslím, že nikdo z nás v ní netráví mnoho času. Vyměnila bych asi s dětským pokojem. Na druhou stranu je pravda, že od garáže půjde trochu chlad. Ale to je můj názor. Jinak hezky vymyšlené
Odpovědět
Já osobně bych prohodila vstup do domu s koupelnou, chodit do koupelny okolo místa kudy se vstupuje do domu mě přijde nepraktický a stejně tak bych tím oddělila zonu ložnic od vstupu a hlavního pokoje s kuchyní, jinak dobrý.
Odpovědět
A myslím si to samé co @lindaaa10, ložnice 17m je nádherná věc ale ne když jsou 12m "mini" pokoje pro deti. Já osobně bych se s tím neztotožnila.
Odpovědět
Profilova fotka
mě se to líbí. Jednoduché, logické, účelné. Některý věci asi vždy budou o kompromisech. Přehodit koupelnu a wc by narušilo symetrii. Jinak vanu také nemáme a ani v domku nechceme mít. Naopak chceme větší walk-in sprcháč (tak tam klidně vejde o koupací lavor ;) Pokojíky 12 m2 pro jedno dítě jsou v pohodě, ložnice 17 m2 - když v domě není šatna - tak taky. Asi bych se tam snažila zakomponovat do ní ještě nějaké úložné prostory, komodu nebo tak něco. Kuchyně do "U" by tam mohla vejít, ale záleží kolik ti stačí prostoru uvnitř toho účka. A nemyslím, že by obývák - vzhledem k svému uspořádání - působil nudloidně. 4,8m je tak akorát. Vzdálenost k TV záleží, jak velkou máte, co je vám příjemné a jak často na ni koukáte.
Odpovědět
@kolobezka1 tak je otázka zda chci hezký dům z venku a nebo praktický na používání, pokud mě půjde jen o vzhled tak ano to by narušilo symetrii domu, jinak je to dost naprd. Pokoj 12m bych přirovnala k pokoji jak na intru nebo nějaké vysokoškolské ubytovně. Ano 12m dobrý ale bez toho že tam bude šatní skříň. Dnes toho děcka maj prostě víc než to bylo za nás a a někam se to dát musí a pokoj prostě nafukovací není. vy asi děti nemáte,co. A k vaně, s dětma je to pohodlné, my ji nemáme a musím říct že mi dost chybí až bude tak zas tak třeba už nebude. Ano lavor nebo malý bazének se tam dá umísti t ale pořád to je nepraktické, nepohodlné na používání.
Odpovědět
Profilova fotka
@alisek Mám doma odrostlého puberťáka a můžu říct, že na oblečení mu stačila jedná skříň ze Sconta ;-) Osobně taky preferuju větší dětský pokoj na úkor ložnice, tam se chodí opravdu jen spát. Ale pokoj 12m není zas až tak malý
Odpovědět
@slabici já puberťáky ještě nemám, mám malé kluky (3 a 6 r.) a v současnosti obývají 14m pokoj (provizorní ložnice, později jako pracovna) bez šatní skříně, zatím mají uložené oblečení ve vysokých komodách ale sezonní oblečení tam už nedám. Kam ho dáte? když chybí společné ukládácí prostory. a musím říct že toho malé dět maj dost. Pokud by to bylo pro jednoho tak je to dostačující ale méně už ne. V takových prostorch se pořád budete prát s úložným prostorem a pokud stavím tak prostě na to myslím dopředu.
Odpovědět
Profilova fotka
@alisek Sezónní věci nenechávám v dětském pokoji, na to mám extra úložný prostor jinde (všech členů rodiny). Každý bubgalov má většinou úložný prostor na půdě, takže není třeba na všechno dělat skříně v obytných místnostech, ne? A tady jsou dětské pokoje dva, předpokládám, že tedy budou dvě děti.
Odpovědět
@alisek Zrovna srovnávat dětský pokoj s vysokoškolskýma kolejema je mimo. Jednak na pokoji nejsi sám a jednak si tam musíš ukládat i věci, které v domě jsou jinde, bundy, boty, kufry atd. Nemyslím, že 12 m2 je málo, je to naprosto dostačující prostor. Na oblečení bohatě stačí jak píše @slabici jedna skříň. @viados Tohle jsme taky řešili, proto dáme např. na WC, kde je nebezpečné mít, otvírání dovnitř (co když se vám tam někdo složí a zaklíní) a stejně tak je nebezpečné otvární ven (někomu naliskáte dveřmi), dveře otvíravé na obě strany. Otevřete si vždy k sobě, ale když bude třeba otevřete i směrem ven ;)
Odpovědět
@1karel1 tak jsem to s tou kolejí možná trochu přestřelila, to s tím ukládáním víc věcí mě nedotetklo, no byla jsem tam jen měsíc než jsem šla na privát ;-) ale pořád trvám na tom že 12m, pokoj bude rozhodně zastavěný ze všech stran a uprostřed malý prostor na hraní pro menší děti.
Odpovědět
@alisek to trvat můžete, ale je to samozřejmě nesmysl ;-)
Odpovědět
Tady se pořád kritizují malé pokojíčky. Samozřejmě záleží na věku dítěte. Ale pro naši 10-ti letou máme taky pokoj 12 m2 a myslím si , že je to akorát. Nemá potřebu už si hrát na zemi a v pokoji má vše potřebné. Naopak si myslím, že velký pokoj vám dává větší prostor na zbytečné věci. Přikládám fotku dcery pokojíčku. Podotýkám, že postel má 140 cm pro případnou přespávací:) kamarádku.
Odpovědět
@plaintruth @plaintruth jak pro koho. Jsem tedy za sebe ráda, že moje děti nebudou vyrůstat ve stísněných pokojích. Já asi svoje příspěvky ukončím tím, že 12m dětské ložnice (i menší, viděla jsem zde i 10m) se navrhují z jediného důvodu a to EKONOMICKÉHO.
Odpovědět
@alisek :-D myslim, že nejen pokojíčky, ale celé domy se staví z pohledu především ekonomického, protože, kdyby to tak nebylo každý by měl dům 25x40 metrů ;-)
Odpovědět
@plaintruth Ale já řeším prostor dětské ložnice ne celého domu ;-) hmm
Odpovědět
@alisek Moc s Vámi nesouhlasím. Stěhujeme se z velkého patrového domu, kde nebyl pokoj menší než 20m2 do přízemního bungalovu s užitnou plochou 170 m2 . Pokoje máme 12 - 15 m2 ale opravdu veliký obývací pokoj. Dcera nemá ani v pokoji televizi, ne z ekonomického důvodu , ale z důvodu, že chci aby trávila čas s námi. Do pokoje si sama zaleze ,když chce být chvíli sama a svůj čas tráví stejně nejvíc na posteli :) Opět ze zkušenosti se staršími dětmi vím , že pro ně v určitém věku byl velký prostor k ničemu / možná se na zem vešlo víc pohozeného oblečení :) / A můžu Vám říct, že jsem ty velké prostorné pokoje úplně nenáviděla. Žijeme dost aktivním životem . Ale je to věc názoru a způsobem života té dané rodiny.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?