První náčrt bungalovu- co říkáte?

Profilova fotka
Ahoj... prosim o nazory-jedna se o prvni nástřel. Dekuju moooc
Odpovědět
Pokud budeš v technické i prát, tak bych dala vchod z koupelny, přece nebudeš s prádlem lítat přes předsíň. Jinak vstup na wc bych také určitě dala z chodby a ne z předsíně.
Odpovědět
Zmenšila bych pokoj pro hosty a přidala na předsíni.
Odpovědět
Samostatné WC, vstup z předsíně je v pořádku, pokud nebude zádveří. Dnes jsou již domy stavěny tak, že úniky tepla nejsou žádné a zádveří tak postrádá smysl, nehledě na to, že se Vám tam pak namačká návštěva většinou o 4 lidech a první co host uvidí či zažije, je nasardinkování v předsíni. Návrh je jinak velmi pěkný, musím pochválit. Jen tedy pár výtek: 1) opět nešvar dnešních domů - ložnice je větší než dětské pokoje. Zatímco rodiče tráví většinu času v OP či kuchyni a děti (zejména ty starší) mají tendenci brát svůj pokoj jako svůj hrad, kde potřebují soukromí či si pozvat kamarády, nevidím důvod proč by ložnice měla být tak veliká. Samozřejmě z obrázku nejsou patrné výměry, třeba má ložnice 30 m2, a DP po 20 m2 :-) V dětských pokojích, když jsou takto pěkně u sebe, bych "vykousla" z obou pokojů část zdi ("elko"), ve kterém pak budou vestavěné skříně. Z každé strany skříň do poloviny stěny, které budou mít děti ať už na oblečení nebo na hračky (mám to v albu v plánku). 2) Terasa - pokud to dobře vidím, tak ráno na terase bude zima (nebude tam svítit sluníčko) a odpoledne tam zejména v parných dnech bude k nevydržení. Máme to také tak a dost mě to mrzí, protože taková terasa je pro mě nevyužitelná (přitom máme i velký přesah střechy a stejně je to na houby, takže nám vznikla terasa o cca 30 m2, která je de facto k ničemu, ráno je tam zima, a večer je tam na padnutí). Udělali jsme si pergolu, která je orientovaná také na JZ, ale z druhé strany, tj. ze západu je stíněná stavbou, a tam je příjemně.
Odpovědět
Profilova fotka
@korodujicividle ohledně terasy tak jí máme orientovanou na jiho východ, západ totiž bude za barákem, takže tam bude stín. Takže si myslíme že to bude ok :-) S těma dětskýma pokojema máš pravdu, nad tímhle jsme nepřemýšleli.
Odpovědět
Profilova fotka
@lentilkah Toby nás normálně nenapadlo dát dveře do koupelny, super nápad, děkujeme.
Odpovědět
@terkasofinka Tak to bude fajnová teráska :-) Až se budu připékat na té mé, tak si na vás vzpomenu :-))) Halt chybami se člověk učí .-))))
Odpovědět
hezké, ale i obráceně ty křídla by to bylo dobré hodně dobrá vychytávka abyste viděli jak poběží stín je na suncalc.org
Odpovědět
Profilova fotka
@iveta_89 nooo super... děkuju moooc
Odpovědět
Profilova fotka
@preciz Ahoj, koukala jsem na Váš budoucí domeček-je nádherný a podobný typově co si přejeme my. Můžu požádat o zkouknutí a názor:-) Děkuji moc
Odpovědět
@terkasofinka Ahojte, díky. Koukl jsem na Váš prvotní nástřel a nevypadá to uplně špatně. Otázka je, jak to pojmete a kam se to posune se zapracováváním zařizovacích předmětů, oken, rozměrů a všech detailů, pro reálné fungování domu. Já jsem spíše detailista, takže na mě je to moc brzy něco doporučovat a radit :-) Zatím se mi líbí, že přemýšlíte nad hlukem od komunikace a klidovou částí a s tím spojeném rozvržení místností. Hodně se podle mě zapotíte u krbu uprostřed místností (jako já). Zádveří si zaslouží také více prostoru, stejně jako TM, ale určitě bych ho nechal uzavíratelné dveřmi. Skříně na chodbě bych určitě zrušil a nechal jen tu na knihy(udělal bych z ní normální). Sice jsem zatím moc neporadil, ale těším se jak budete pokračovat, budu Vás sledovat.
Odpovědět
Profilova fotka
@preciz děkuju za postřehy... jsme z Vašeho baračku nadšeni.... jakmile budem mit propracovanejsi navrh urcite vas pozadam o nazor😉
Odpovědět
@terkasofinka Není zač a díky, to vždy potěší :-) Rád potom pomohu, mě taky hodně pomohla bamak, v mém vlákně " Projekt RD-bungalov ve tvaru L ", než jsem došel k FINAL verzi, s kterou jsem konečně spokojen :-)
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?