Půdorys bungalov 5kk - názory

Dobrý den, mohli bychom Vás požádat o názor na náš půdorys bungalovu? Přibližná orientace vůči světovým stranám: vstup - SV, příjezdová cesta - SZ, terasa - JV, pokoje 1,2, ložnice - JZ.
Odpovědět
Profilova fotka
Celkem hezký, prohodila bych technickou místnost se zádveřím. V ložnicích bude v létě moc horko, s tím počítejte. Musíte mít výklenek u pokoje č. 3? Možná bych jej dorovnala a zvětšila dětské pokoje.
Odpovědět
Přehodila bych ložnici s pracovnou, ať je v tiché zóně. Zrušila bych druhou koupelnu a udělala dvě samostatné wc. Ake to je otázja vkusu. Nesnáším wc v koupelně. Dvě koupelny v bungalovu jsou zbytečné. Navíc se vám stavba prodraží tak o 150 tisíc. Dejte vanu a sprcháč do jedné koupelny. Opravdu to stačí.
Odpovědět
@nikive A chybí mi špajzka.
Odpovědět
Prehodila by som spalnu s pracovnou...a taktiez zadverie je podla mna daleko od kuchyne/obyvacky..takze by som zadverie dala namiesto technickej...tym padom bude pekne oddelena nocna cast od dennej Dve kupelne su fajn ak planujete/mate 2 a viac deti,isto to neskor ocenite...wc v kupelni tiez nemam rada,ale mate tam jedno samostatne,je to ok... Super je aj vstup na terasu z kuchyne
Odpovědět
Profilova fotka
@nikive NESOUHLASÍM s rušením koupelny, máme dvě v menším domě a je to ta NEJLEPŠÍ A NEJUŽITEČNĚJŠÍ VĚC, a to jsme JEN TŘI! Nesmíte se na to koukat z pohledu rodiny se dvěma MALÝMI dětmi, ano, tam se třeba dítě sprchuje/koupe a rodič čistí zuby...ale 2 dospívající puberťačky / puberťáci se FAKT nebudou mýt zároveň s rodiči, tedy kolikrát jsou 2 koupelny i málo, obzvláště ráno! Pozor na tyto rady! WC stačí poch. jedno odděleně, máte to vymyšlené dobře 👍 Ale zásuvek a koupelen není nikdy dost😁😁 (Žít se s jednou koupelnou jistě dá, ale proč dělat kompromisy, když můžu mít super komfort a zas tak drahé to opravdu není, za ty peníze to ROZHODNĚ STOJÍ )
Odpovědět
Profilova fotka
Výměna ložnice za pracovnu se mi také líbí, ale udělal bych u ní šatnu a koupelnu pouze pro ložnici. Jinak šířka chodby je příliš velká (pokud tam u stěn nic nebude) nebo příliš malá pro skříně. Asi bych zrušil okno v pokoji 1, ať se dá lépe zařídit. Vstupy "do skříní" v 1 a 2 jsou špatně. Velikost 2,7 pro jídelní stůl je malá.
Odpovědět
Je to úhel pohledu. Pocházím z rodiny kde jsme byly tři dcery a rodiče. Měli jsme ooupelny sice dvě, protože jsme žili ve dvoupatrovém domě, ale využívaná byla primárně jen jedna. Nikdy se vás nesejde tolik abyste nebyli schopni udělat to co potřebujete. Nebo vy se chodíte kouoat hromadně v jeden čas? Mluvím z vlastní zkušenosti. Nyní máme bungalov s jednou koupelnou a jsme spokojení. Ale jak říkám, je to každého věc. A pokud má dotyčny sto tisíc navíc a nebude mu vadit, že bude pořád uklízet dvě koupelny,proč ne. On ten argument o dospívajících dcerách je častý, ale často neopodstatněný.
Odpovědět
Profilova fotka
Koupelny bych určitě nechala dvě, to, že někomu před 20 lety jedna stačila, neznamená, že bude stačit i vám. Nás bylo 5 sourozenců, do toho nějací kamarádi na noc a později životní partneři, určitě bychom 2 koupelny využili. Bohužel byla jenom jedna. Taky máme v projektu 2 koupelny, jednu malinkou z ložnice (sprcha a umyvadlo) pro rodiče, samostatné wc přístupné ze zádveří a děti budou mít vlastní koupelnu s vanou, 2 umyvadly a toaletou. Nemám strach, že bychom to nevyužili, rodina bydlí daleko, takže na návštěvu k nám min. na 2 noci, aby se jim to vyplatilo.
Odpovědět
Máme velice podobný půdorys, jenom pár návrhů, které tu již asi všechny pady: zvažte malou spíž u kuchyně. Prohodila bych zádvěří a technickou místnost. Dvě plnohodnoté koupelny jsou dle mého zbytečné, ale to je individuální. Chodba je širší, ale osobně by mi to nevadilo, máme 1,2 a je to akorát. Asi bych nedávala předělující dveře na chodbu, ale chápu, že jste asi chtěli oddělit "dětskou" a "dospělou část.
Odpovědět
Já nějak nechápu ty názory, že v ložnici na jih bude v létě horko. Mám ložnici prakticky na východ, jih, západ, tedy pořád na "sluníčku" a v létě tam je příjemně. Ono stačí mít venkovní žaluzie nebo rolety.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex proto jsem do komentáře napsala "s tím počítejte". To znamená, pořešit nějak zastínění.
Odpovědět
Moc hezký projekt. Ložnici bych prohodila s pracovnou, zajímal by mne důvod vašeho umístění pracovny na úkor ložnice. (možná vjezd, hlavní cesta?) Zádveří je neobvykle uprostřed domu, určitě bych ho prohodila s technickou. Nebo je nějaký jiný důvod k umístění? Líbí se mi směřování pokojů na ty světové strany a líbí se mi velká technická spolu s dostatečně prostornými pokoji. Šířka chodby je mírně nadstandardní, budete moci dát i komodu do chodby. K 2 koupelnám se nedokážu vyjádřit, máme zatím malé děti, takže 1,5 koupelny (2 wc) nám stačí.
Odpovědět
Článek se načítá
@maty56 Děkujeme za názor. Nad prohozením technické se zádveřím ještě taky uvažujeme - vstup na pozemek / příjezdová cesta je ale ze SZ strany, takže čím blíž ke kuchyni posouváme vchod, tím dál od příjezdové cesty budeme muset chodit, abychom se dostali hlavním vchodem do domu. Navíc do technické místnosti chceme mít také vstup zvenčí (neradi bychom z tohoto požadavku slevovali) a připadalo by nám při nejmenším zvláštní, když půjde člověk při příchodu do domu první kolem jedněch dveří, které ale nejsou vstupní, a pak až konečně dorazí ke vstupním dveřím... Ale jak říkám, ještě zvažujeme. Výklenek jsme v podstatě udělali jenom kvůli tomu, že jsme chtěli zvětšit Pokoj 3 a už jsme nechtěli zvětšovat Pokoje 1, 2 a ložnici, abychom se dostali na stejnou délku "horní" a "spodní" části. Pozemek máme orientovaný šikmo k příjezdové cestě a od cesty musíme dodržet 6m stavební čáru. Pokud by tam výklenek nebyl, měli bychom mezi domem a příjezdovou cestou jen další nevyužitý prostor, kterého tam bude už tak dost. V pokojích a v ložnici chceme mít určitě žaluzie, uvažujeme i o nějakém předsunutí střechy, aby se v létě slunce neopíralo do oken, ale to je ještě také v řešení... Jinak, jak už i ostatní z diskuze navrhovali, uvažujeme o tom, že Pokoj 3 bude sloužit zezačátku jako ložnice (minimálně než odroste dítě / děti), potom bychom se přestěhovali do ložnice vedle obýváku (s tím, že dětem vznikne vlevo taková soukromější zóna.
Odpovědět
@nikive děkujeme za komentář. Prohození ložnice a pokoje 3 zvazujeme minimálně na začátek, az budou děti větší, přestěhovali bychom ložnici zase k obýváku. U těch dvou koupelen je to otázka, ale nejspíš necháme ty dvě - teď, s malými dětmi by nám sice bohatě stačila jedna, ale později bude lepší mít dvě. Špajz nechceme, na hlavni veci v kuchyni budeme mít 2x špajzkovou skříň, zavařeniny a věci na dlouhodobé uskladnění půjdou do regálu do technické, příp. do nějakého zahradního domku.
Odpovědět
@ellanna děkujeme za komentář, reakce viz mé předchozí komentáře 🙂
Odpovědět
@kikiwhite děkujeme za komentář, sdílíme Váš názor 🙂
Odpovědět
@radim2015 děkujeme za komentář a připomínky. Šířku chodby určitě upravíme, těch 1,4 byl první nástřel. Vstupy do pokojů jsme upravili (dáme šířku pokojů 3,75 a pěkně to tam vyjde), jen nás to nejspíš bude stát rozdělení chodby na 2 části - uvidíme ale ještě co vymyslí projektant. Okno v pokoji je na zvážení - jedno je orientované do ulice, tj. dotváří celkový vzhled domu z ulice ale je zároveň orientované na SZ (pokud bychom nechali jen toto okno, nebude do pokoje kromě léta vůbec svítit), druhé okno je orientované na JZ takže by mělo prosvetlit pokoj (pokud bychom ale nechali jen toto okno, dům bude mít při pohledu z ulice jen jedno okno a nevypadalo by to úplně dobře).
Odpovědět
Profilova fotka
@maritina Jenom pozor u skříní za dveřmi na zárubně, aby nebyly v konfliktu. Já jsem nechal na skříně 75 cm a reálně mimo zárubně je hloubka 65 + dveře (zrovna nám je dodělávají 😄 ).
Odpovědět
@norikakaa Ložnici jsme chtěli blízko obýváku, pokoj 3 je orientovaný k příjezdové cestě a nepřišel nám vhodný. Nicméně potom jsme udělali u pokoje 3 odskok a teď se nám jeví lépe použití pokoje 3 jako ložnice. Zádveří viz komentáře výše.
Odpovědět
@radim2015 super, díky, předáme info projektantovi 🙂
Odpovědět
Mě se dost nelíbí úzké chodby. Když si představím, že 4 členná rodina s pejskem jde vítat druhou čtyřčlennou rodinu, která přišla na návštěvu, tak se tam prostě nezvládnou vejít. Není tam ani moc místa na věšáky, úložný prostor a skříně. v obýváku/kuchyni mi chybí špajz a trochu víc místa, třeba na dětské hračky nebo nějaké zájmové předměty, zmenšila bych technickou místnost ve prospěch kuchyně. Ale zase jestli tam chcete parkovat kola nebo člun, tak samozřejmě podle vás..
Odpovědět
Na první pohled mi přijde nevhodné, aby se vstupovalo v dětských pokojích "do skříní". Také kdokoliv vstoupí do domu, prochází kolem ložnice. Asi bych za sebe situovala vchod nějak blíž kuchyni a tím pádem taky dál od ložnic. Přece jen taky když se jde s nákupem, člověk chce být u linky brzy. Technická místnost mi připadá teda hodně velkorysá, jako proč ne, ale tady je to na úkor obýváku s kk. Konkrétně kuchyně je taky velkorysá, ale jídelní stůl se tam teda dost krčí. Kolik tam máte okolo místa na židle? A nejen na židle, musíte počítat i průchod na tu terasu ven, tj. bych počítala okolo min. ten metr místa, spíš víc. Určitě za sebe (ale to je můj názor samozřejmě) bych teda ukrojila zpátky z té technické a vrátila to kuchyni s jídelnou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?