Půdorys bungalovu s dvojgaráží - rady

Dobrý den, Prosíme o posouzení a rady k rozmístění místností. Zatím je náš návrh, bez spolupráce s projektantem či architektem. Je to pouze náčrt, kde nejsou započítány tlouštky stěn, příček atd. Děkuji
Odpovědět
Podle me strasny, technicka by chtela aspon 1600 siroka, spajz uplne k nepouziti, prohodit kuchyn a obyvak aby to bylo u technický, spodni koupelna spojit se zachodem at je to prostornejsi, nerozumim vykusu nahore nad koupelnou,
Odpovědět
Profilova fotka
Taky jsem si takhle na začátku maloval ale nikdy nedošel k rozumnému návrhu a když ano, byl to mega barák :-D Zkusil bych toho projektanta ;-) Ta tloušťka stěn tam opravdu chybí a je to pak dost znát... Ložnice je třeba hodně malá, to samé ta menší koupelna, jinak garáž za mě super ;-)
Odpovědět
Je to divočina, projektatnta stejně budete potřebovat, tak mu dejte požadavky, ať Vám dá nějaký návrh a vy upravujte...
Odpovědět
@melin6 Díky za názor. V TM bude pouze pračka, sušička a nějaké úklidové věci. Spajž, 40cm police a 60cm průchod okolo nich. Nevidim problém. Spojeni WC s koupelnou určitě ne! Druhá koupelna je dostatečně prostorná. Vykus je z důvodu okna v koupelně, na chodbe a v dílně. Bude ale zastřešený jako cely dům s možnosti ukládání např dřeva.
Odpovědět
Zdravím, rady k uspořádání nemám - sama se s tím peru . Jen jsem vám chtěla poradit, abyste našel stránky "homestyler" a zkusil si to načrtnout tam- tužkou se umalujete. ;-)
Odpovědět
@zuzang Dekuji, zkusím.
Odpovědět
V televizi opět běží superstar, tam přijde někdo s přesvědčením, jak to ostatním ukáže a pak mu Habera z fleku řekne, že neumí zpívat a nikdy zpěvákem nebude a šlus. Kdyby byla superstar o projektech, tak se dozvíte to samé. Moje rada je, najděte si nějaký katalogový dům co se vám bude nejvíce líbit a s tím běžte za projektantem a ten to doladí. Řekl bych jděte rovnou za projektantem a on něco nakreslí, jenomže spousta projektantů jsou jen kresliči a lezou z nich podobné šílenosti.
Odpovědět
@mirakr 600 ve spajzu je malo kdyz tam ponesete brsmbory nebo naky prepravky bude vas to stvat, ale prohodil byvh obyvak a kuchyn a ten vykus bych vymazal, prisunul bych tu dilnu a horni mistnost a tim by i zmizela ta chodba takze dum by sel zmensit tudiz by jste usetrili
Odpovědět
Projekt ala ric fic, nak to vyslo a tak to tam namaluju...otevrene rikam, dispozice des nehlede na to, ze jak uz bylo receno, zdi to hodne zmenej a napr zachod 800mm ani neprojde...atd atd.... v soucasny dobe je to skoro 10 let, nez projektant dostane svy razidlo...nechtejte to umet "za vecer" ;)
Odpovědět
@misadan Nehraju si tady na projektanta. Jak píšu, je to pouze návrh, aby jsme měli představu jak by jsme asi co chtěli a mohli ji nastínit projektantovi. Nejdu podle toho zítra stavět dům!!
Odpovědět
@rimmer Takže vy jste vlastně takový Habera ? Katalogové domy nejsou taky na bůhví jaké úrovni....
Odpovědět
Děkujeme za všechny názory :-) Nesnažíme se být projektanti :-D pouze jsme si navrhli zhruba co a jak by se NÁM líbilo a s tím návrhem půjdeme dál k pověřené osobě aby z toho vznikl projekt se vším všudy :-) Neznáme různé normy a nařízení, takže počítáme s tím, že budou změny a možná velké. Proto je to pouze prozatím náš návrh jak se nám co líbí, na jaké strany chceme orientované pokoje atd a chtěli jsme případně nějaké připomínky, kdy bychom si řekli, jo to je pravda, takto to bude lepší. Ne komentáře typu kupte si typizovaný projekt nebo nesnažte se být projektanti :-D Vedle kuchyně, obýváku a pokoje 1 bude terasa a skoro celá ta strana bude prosklená. Okna z obýváku určitě do ulice nechceme, proto je tam kuchyně. Když přisuneme dílnu a zmizí chodba tak se bude do pokojů chodit přes obývák, to určitě ne. Chceme pokoje zvlášť v "klidové zóně" a zároveň oddělené od ložnice. Abychom všichni měli soukromí. Dali jsme si nějaké podmínky a podle toho malovali. Za kloudné komentáře budeme rádi, ale ty rýpavé si prosím nechte, myslím, že každý začínal a každý si to kreslí podle svých představ :-) :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@mirakr Habera pozemačiny? To ani zdaleka, Habera má absolutní sluch, já mám jen školu a dvanáct let praxe.. necítím se být nějakým arbitrem toho jak to má vypadat, jen když vidím náčrt ve stylu vařila myšička kašičku, tak nemám potřebu někoho lakovat, tady nejde o nějaká vylepšení a pár tipů, když už základ má vážné trhliny. Abych byl konkrétnější, tak začnu plusy: obdelníkový tvar domu bez nějakých různých arkýřů apod. s garáží, která je přiražená ze severu je jednoznačně správně. Na rozvržení místností dle stran si vygooglete doporučení, kuchyň na jih je rozhodně špatně. Ta různá chodbová křivolaká zákoutí jsou také špatně. Obecně by jste měli mít seznam místností, které chcete a nechat to pospojovat nejlépe na někým schopným, kdo už toho má za sebou více.
Odpovědět
Profilova fotka
Já si právě myslím,že typizované projekty jsou na nic, upravovat je je ještě horší. Myslím,že na to jdete správně :-) @mirakr . Taky jsme si nakreslili sami a pak upravovali a projektant poradil, co by předělal, někdy měl věcné připomínky, někdy jsme nesouhlasili a prosadili si svoje :-). Teď už půl roku bydlíme a jsme spokojeni, neměnili bychom nic. Sice se mi v tom vašem půdorysu pár věcí nelíbí, ale je to nástřel a věřím, že spoustu věcí předěláte. My tak taky postupovali :-). Já bych určitě zvážila zvětšit technickou, většinou tam dáte pračku, sušičku, bojler a já tam mám i skříň na špinavé prádlo, mám ji trochu větší než vy a moc místa nazbyt tam není. A nelíbí se mi moc ta malinká koupelna. Jinak ložnice podle mě není malá, máme stejně velkou a je akorát. Co se týče oddělení klidové zóny od obývací části, tak to je taky ok, taky se mi nelíbí, když se musí projít kolem pokojů a pak se teprve dojde do obýváku :-).
Odpovědět
@mirakr nepsala jsem, ze si hrajete na projektanta....jen prostě je to podle mě od začátku špatně...a upravováním tohoto vznikne ještě větší paskvil...prijde mi to pro vas i skoda casu, kdyz stejne pujdete pak za projektantem...ktery vi jak na to od zacatku...zna jednak normy a jednak taky vi koncepcne, jak to ladit....
Odpovědět
Přijde mi to celé moc zplácané ,přitom by to šlo udělat daleko jednodušeji. Moc chodeb ,malých prostor ,celkově takové bludiště. Mohu vědět s jakým rozpočtem počítáte?
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, já úplně chápu, jak jste to mysleli...a i to, že chcete dát projektantovi určitý nástřel. Buď to půjde nějak dotvořit / přetvořit nebo taky ne a celé vám to předělá, to je také možné :-) . Ale za mě připomínky: Jestli bude wc i v té větší koupelně, přijde mi zbytečné pak mít ještě i oddělěné pidi wc a pidi koupelnu, ubíráte si tím prostor. My máme malý dům - 103m2 a máme 2 koupelny (větší a menší) a v každé je WC. VŮBEC ničemu to nevadí a nechápu tu obecnou skoro až posedlost:-) poslední doby, kdy ačkoliv jsou DVA záchody v domě, tak se řeší oddělení i na úkor jiných věcí. Kdyby byl jen jeden WC, tak SAMOZŘEJNĚ ODDĚLIT, když jsou ale dvě wc, je to jedno. Stejně to dopadne tak, že jedna koupena bude využívána méně (což bývá ta menší) a druhá více, takže nakonec ta méně využívaná slouží hlavně jako WC a pro případ kolize koupání či sprchování:-). Když to spojíte, bude tam sice menší, ale dobře využitá "záložní" koupelna. Všichni pořád oddělují wc od koupelen, i když mají dvě v domě, šoupnou ho do pidimístnosti a že už tam nemají místo ani na bidet, je jim jedno. Přitom bidet je důležitý (nebo aspoň sprška), třeba pro "západní " státy jsme národ, co si nemyje zadky :-D , neboť vůbec nemáme bidety jako standard (je to spíš výjimečné), na západě je to téměř samozřejmost. Já mám jen bid. spršku kv. místu, ale mít dům jako vy, bez bidetu bych si jej nedělala:-) Ale, jak říkám, dle mých zkušeností, opravdu dvě wc ve dvou koupelnách je naprosto v pohodě. Kuchyň a ložnice na jih mi přijde jako sebevražda v létě - já bych zemřela :-D , ale třeba to máte jinak a teplo/ vedro vám nevadí. TM také doporučuji zvětšit, pokud to půjde, je to opravdu výhoda mít větší - my ji opět kvůli místu nemáme moc velkou a brala bych klidně o metr delší / širší - to se prostě hodí vždy. Naopak ložnice (tedy dispozice, ne to že je je na jih) je OK, neboť je tam i šatní prostor a jinak prostor není potřeba, je-li to nad 12m2. Jinak Vám držím palce a úplně chápu Vaši potřebu si to nejdřív sami určit - proirity a tak a pak to teprve řešit dál s projektantem. Já tedy sama bych to takto nedělala, protože jsem HROZNĚ nerozhodná a když mám něco volit tzv. ze zelené louky, tak je to moje smrt :-D , nevěděla byc nic. O to víc vám v tomto těžkém začátku držím palce:-)
Odpovědět
@kikiwhite Já teda nevím, ale my měli mít taky dvě koupelny se záchody dohromady a museli jsme jeden udělat zvláštní, že jsou na to normy nebo co. Jeden záchod musí být sólo. Nebo se pletu?
Odpovědět
@mirakr my začínali taky tak...než to dávalo smysl tak jsme to předělali asi 6x...lepší je si udělat asi obvod a nějak si to rozumně poskládat. Ono předělat a upravit by se dalo snad vše lépe. Jen jak čtu komentáře tak spíž úplně v pohodě rozměr. To samé mám v bytě a budu mít i v domě a dostačující.
Odpovědět
Profilova fotka
No, jestli je na to norma, tak to teda nevím, my to takhle máme od projektanta a vše nám schválili. O takové normě jsem nikdy neslyšela, ale nevylučuji ji:-). A nebo ta naše dolní koupelan je brána jako WC, jen je tam k tomu prostě umyvadlo, žebřík a sprcha:-D
Odpovědět
Tenhle náčrt projektu jsme tvořili na základě několika vlastních požadavků a myšlenek. Rozhodně nechceme dům, jako jsem viděl napr. tu, nabo v katalogu, kdy je jedna chodba z které je několik dveří po levé a právě straně. Tomu už chybí jen čísla na dveře a může z toho byt hotel. Za nás hrozné. Ale rozumím, že každý má pod ideálním domem naprosto odlišné představy. Začali jsme tím že na vrchní část (severní) pozemku dámě dvojgaraz. Dale terasa aby směřovala do zahrady a byla na jižní části. Dale pokoje na jihu či západu a zároveň aby byly přístupné bez potřeby procházet obyvakem či kuchyni. Také aby byla blízko koupelna. Vytvořit takové soukromí. Ložnice na východ (i když je to spíše jihovýchod) a dále aby bylo také vytvořeno soukromí s blízkosti koupelny. Aby nesousedila s dětskými pokoji a nebylo třeba do ni chodit pres obývak. Zadveří spojené se vstupem do garáže a dílny, kde je plánována i kotelna i bojlerem. Tudíž technická místnost opravdu pouze na pračku, sušičku a úklidové potřeby. Mimosezoni věci uložené v půdním prostoru nad garáží. Ale přiznávám, že by mohla byt klidně i větší. Záchod s koupelnou u louznice také o něco zvětšit. Pravda. Ale stojím si za tím ze záchod minimálně jeden zvlášť. Kuchyň na jich. No, je plánováno část terasy zastřešit a měla by to byt právě ta u kuchyně. Tudíž přímé slunce by do kuchyně nešlo. Nestojíme si za tím, ze bezpodmínečně je to takhle správně. Je to nekolikaty navrh, který se nám už zdál aspoň trošku podle našich představ. Ale ano, možná to bude ve finále úplně jinak. Jen jsme chtěli slyšet pohled jiných co se konkrétně na tomhle líbí a nelíbí..
Odpovědět
@mirakr ty jo, tam je chodeb:-) Doporučuji si najmout někoho, kdo tomu rozumí. Vy si sepiste požadavky typu: u kuchyně chci spiz, chci tolik a tolik pokoju, chci dvojgaraz, chci skladovat dřevo, chci mít vystavku auticek v obýváku atd atd. Počkejte, co z něj vypadne a pak doladujte.. To, co jste (v dobré víře) namalovala je silenej paskvil a nepreji vám, aby vám to někdo s razítkem překreslil a vy v tom museli bydlet..
Odpovědět
chce to uhladit s projektantem...papír snese vše, ale skutečnost je jiná...zkuste si nanečisto někde vykolíkovat na zahradě např. koupelnu s wc u ložnice a budete koukat...my taky museli kolíkovat, člověk nemá moc představu a stejně jak jsme založili příčky, tak jsme špekulovali, aby to bylo praktické...ale nejvíc mě děsí Váš špajz se světlem na konci tunelu..jako klaustrofobik a při představě, že jsou tam ještě nějaké police, brr :)))) osobní pocit :)..hodně sil a hezké plánování :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?