Půdorys bungalovu 4+1 a pracovna - vaše názory

Profilova fotka
Po roce přemýšlení jsem dospěla k tomuto půdorysu bungalovu, rozměr 8,6x17 m. Má vše, co bychom potřebovali. Prosím zkušenější o názory na půdorys. Vchod do domu by byl ze SZ. Pozemek má rozměr cca 22x39 m.
Odpovědět
Mě by například vadilo chodit do ostatních pokojů přes kuchyň. Ložnice blízko kuchyně mi přijde taky nepraktická, ale to jen z důvodu, že jsem zvyklá vařit až večer a přítel chodí brzy spát, tak bych ho budila. Pokud Vám přijde návštěva kam bude chodit na WC? Zase by mě napadlo, že by vzbudili děti. Berte to jen z mého pohledu, každému se líbí něco jiného :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kolousicele wc pro návštěvy by bylo u dětských pokojů. Než dostavíme, děti již budou ve věku cca 7 a 12 let, takže předpokládám, že 99% návštěv bude pro ně. Můj cíl byl právě obytný prostor uprostřed domu a z něj vchody do dalších místností. Ložnice by mohla od šatny být oddělená ještě posuvnýma dveřma, zvažuji to. Vaření u nás probíhá odpoledne, večer už máme rádi svůj klid, takže to jako problém nevidím.
Odpovědět
Mě se to líbí, udělejte si ještě jedny šoupačky přímo do ložnice, pracovna může zůstat otevřená. Že budete někoho rušit nebo nerušit, jako sorry - ale dneska v bytech taky návštěvy chodí kolem dveří do dalších pokojů a nikoho tím nikdo neruším si myslím. Zvažte možnost přilepení spíže někam kolem kuchyně pokud to okolnosti dovolují, je to taková šatna pro kuchyň, ale když tam nebude taky přežijete žejo. Nenapadlo by mě to takhle vyřešit:)
Odpovědět
Profilova fotka
Přesně - oddělit ještě ložnici dveřmi, ložnice vedle kuchyně je pro mě nepředstavitelná :)
Odpovědět
Profilova fotka
Do ložnice jsem přidala dveře, klasické.
Odpovědět
Profilova fotka
Mě se to moc líbí!!! Nedávno jsem četla článek, o tom jak se rozděluje rodina, právě kvůli tomu, že první společný prostor, kde by se měli všichni sejít-setkat, je chodba, kde se vlastně nikdo nepotká, protože se hned odklidí do svých pokojů. Vy to máte naprosto správně, první prostor by měl být společný-potkávací :-). Příspěvěk mám někde uložený, tak pokud chcete, můžu poslat odkaz, ať tu neporušuji pravidla ;-)
Odpovědět
ze zádveří se vstupuje do tech.místnosti?Protože ta mi u vás jinak chybí. Z ergonomického hlediska tedy vidím jako hodně špatné umístění lednice až kdesi na druhé straně kuchyně,to se děsně nalítáš, nemluvě o tom,jak je to nepraktické. Ty budeš v domku bydlet sama? Ptám se proto,že píšeš,že si rok přemýšlela... u nás to byla spolupráce s manželem.
Odpovědět
Profilova fotka
Jediné co mi napadlo, by se mi asi nechtělo chodit přes zádveří do prádelny. Kolikrát je v chodbě nepořádek z bot a chodit tam pro čisté i nosit špinavé prádlo přes předsíň a pak jít zpět do společných prostor, by mě asi nervovalo, takže já bych si dala vstup z obýváku, ale to už máme všichni jinak ;-)
Odpovědět
Mně se to líbí opravdu hodně. Jen bych popřemýšlel více o té kuchyni. My máme také linku u zdi a naproti ostrůvek. V ostrůvku máme varnou desku a na konci linky v rohu máme lednici a troubu a vyhovuje nám to maximálně.
Odpovědět
@krutaska To nás zase chtějí sociální inženýři vychovávat. :-D Přeci záleží na mé vůli, jak moc se chci družit. Podle toho jdu do obýváku nebo k sobě (ostatně se tam převleču do domácího). Já osobně řešení, kdy všichni neustále courají přes obývák, nemám rád. Myslím si, že společenská a intimní zóna by měly být oddělené. @maty56 ty postele by neměly být pod oknem...a navíc ty děcáky budou přesvětlené (v létě přehřívané, v zimě ochlazované). Asi bych ta okna u postelí vypustil.
Odpovědět
Profilova fotka
@krutaska ten článek jsem četla taky a při tvořbě půdorysu jsem se jím inspirovala @catle ano, ze zádveří je vstup do technické místnosti. Je to můj koníček už od dětství, já to namaluji, manžel zkritizuje a pak upravuji společně s ním. Lednici chci právě monoklimatickou a hned vedle je naplánový šuplíkový mražák. Do linky by se to možná nevešlo, i když kdybych posunula dvěře do šatny úplně dolů, tak asi jo. Ale pak bych musela mít varnou desku na ostrůvku a moc nechci mít digestoř do prostoru. @krutaska Vstup do technické z obýváku se mi moc nelíbí, schválně je tam vstup ze vstupní chodby, manžel rybaří a nebylo by moc vhodné, kdyby si ty věci nosil do technické přes obývák (dlouhé kalhotky apod). @kvetoslav123 u linky jsou právě i dveře na terasu, není tam jenom okno. dala by se udělat linka do U, to by bylo pak jednodušší pořešit lednici přímo v lince.
Odpovědět
Mě by nejvíc vadil ten obývák jako pruchoďák, zvlášť když si děcka budou tahat kamarády a mě bude pořád někdo lítat před očima, když se budu dívat na televizi, navíc nebudu mít u toho soukromí, dál mi vadí ta chodba mezi těmi dětskými pokoji, nějak postrádá smysl, když už je to stejně průchoďák, navíc nic se do ní nedá dát, světlo se bude muset přivádět problematickými světlovody a nebo se tam bude muset svítit. Dál dle mě samostatné šatny jen berou místo, no ale jinak dobrý. Palec nahoru za jednoduchý obdélníkový tvar.
Odpovědět
Článek se načítá
Jo, proč ne, dokážu si představit v něčem takovém bydlet :) Teda, já bych potřeboval oddělenou kuchyň, ale to je prostě naše preference.. Tahání dětských návštěv přes obývák - záleží na stylu života, já si domu přivedl kamarády dohromady desetkrát? Věčně jsme byli někde venku nebo na kroužkách. Chodba před dětskýma pokojema se mi naopak líbí, bude fungovat jako skvělé odhlučnění pokojů od obýváku(oběma směry =), stejně jako skříně u příčky mezi pokojema. Já bych teda bral někam nacpat samostatné WC, ale do tohohle návrhu by to šlo jen těžko, jedině udělat výkus v TM a přístup přes zádveří. A do TM bych si dal nějakou technickou sprchu, hlubší vaničku, prostě prostor pro oplachování a mytí špinavých věcí. Např. ty rybářské věci bude občas fajn opláchnout, nebo když časem pořídíte psa a budete ho chtít odbahnit :) Ale jinak pěkný návrh, je tam pár detailů, který si zkusím zapamatovat.
Odpovědět
Profilova fotka
Musím říct, že se mi to hodně líbí, to se tu jen tak nevidí, má to nápad. Taky bych skončila jen přidáním šoupaček do ložnice. A ohledně těch návštěv a WC.. my třeba máme 1-2 návštěvy za rok, tak ti si můžou jít, kam chtějí ;-) Protože dělat ještě třetí WC kvůli návštěvám je hloupost. ty oddělený děti jsou skvělý nápad, stejně jako malá šatna u každého pokoje. Jeden znejlepších půdorysů, co jsem tu viděla
Odpovědět
Profilova fotka
Ještě dodám k tomu vstupu do technické ze zádveří.. máme to tak taky a to máme zádveří cca 1,5x2m. A nikdy se mi nestalo, že bych si umazala pantofle, když tam jdu, protože se přerazím o špinavý boty ;-) Asi je to jen o tom naučit rodinu ty boty někam zašoupnout. A v chodbě žádný bláto aj. nějak přehnaně taky není. Máme v zádveří malý koberec, kde se všechna špína zachytí
Odpovědět
Já bych průchozí obývák nechtěl mít ani omylem. mám s tím zkušenost a nikdy více. Rodiče také potřebují soukromí.
Odpovědět
Soukromí v obýváku by šlo celkem lehce vyřešit - vyměnit zádveří s technickou, hned po vstupu udělat chodbičku k dětským pokojům, jen by se zúžil obývák, kterému by to prospělo ( blíže TV) a v chodbičce i vstup do koupelny ( lépe pro návštěvy) a může se pak zvětšit ta menší dětská šatna. Jinak moc hezké. Já osobně bych ještě vyměnila koupelnu rodičů se šatnou a udělala dveře z koupelny na zahradu, abych mohla ze zahrady rychle použít záchod, ale to je jen moje priorita.
Odpovědět
Profilova fotka
@rimmer televizi již pár let nevlastníme a ani nemáme v plánu ji pořizovat. možná časem projektor a plátno. @rimmer chodba u dětských pokojů je z nouze cnost - asi by nám neprošel vstup do dětské koupelny z obývákokuchyně. jak jsem psala výše, centrální místnost je naplánována takhle schválně, pokud někdo bude potřebovat soukromí, myslím, že jak děti, tak rodiče by s tím nemělí mít problém. @31712 kuchyň společná s obývákem je mojí preferencí, abychom trávili čas spolu (ostatně jak je to i teď). ale beru, že každý to má jinak. samostatné wc by už bylo třetí na docela malé ploše, což si myslím, že by bylo moc. speciálně kvůli návštěvám je myslím zbytečné, moc jich nemíváme.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici děkuji moc, inspirovala jsem se bungalovem 1380 od euroline, kamarád má tento typ s menšími úpravami postavený a moc se mi to u nich líbilo. co se týče vstupu do technické, ohledně praní to vůbec nevidím jako problém. případně se budeme zouvat venku (měla by tam být prodloužená střecha jako stříška a lavička). @davex jaký typ soukromí máš na mysli? právě proto je v tom návrhu levá strana rodičovská a pravá pro děti. pokud budu chtít soukromí, zavřu se do ložnice, příp. pracovny. @galon priorita manžela je mít koupelny co nejblíž technické místnosti kvůli rozvodům teplé vody. ale mohlo by to být i tak, jak píšeš.
Odpovědět
Profilova fotka
tak jsem podle návrhů upravila kuchyň, nevím, jestli se mi vejde na jednu stěnu lednice, dřez a sporák, zkusím plánovač Ikea. malá změna taky u vstupu do druhého dětského pokoje. Skříně naproti kuchynské lince nahrazujií špízku.
Odpovědět
@maty56 Myslím, že s každou další úpravou je to horší a horší....
Odpovědět
@rimmer nemusí být kvůli prosvětlenosti chodby světlovody,stačí úplně alespon částečné prosklenní dvěří od pokojů - a existují skla,která pouští světlo,ale do pokojů vidět není,je zachována intimita,to kdyby to chtěl někdo takto okecávat.A je to o vl.zkušenosti z vl.domu. ;-)
Odpovědět
Ze zvědavosti jsem se k Vám do tématu vrátil. Myslím, že u těch dveří do ložnice jste měla skončit... Není nutné upravovat všecko co tu kdo napíše. A mimochodem k tomu zajímavému slovnímu spojení "soukromí v obýváku". Soukromí má mít rodina v pokojích, pokud mluvíme nebo píšeme o návštěvě, tak právě obývák je asi jediné místo, kde o nějakém soukromí těžko mluvit. Návštěvy budou mít nejen děti, ale i Vy a jistě nebudete sedět v pokojích... Obývák je společenská část domu nikoliv trucovna jak si čas od času někteří uživatelé domů mylně pletou. Takže to v klidu přejděte, že si děcka zalezou do pokoje a cestou Vás pozdraví není žádné narušení soukromí. Budu se opakovat - za mě dobrý.
Odpovědět
Profilova fotka
@yaka děkuji za názor, asi si tu velkou místnost zkusím prakticky namalovat někde ven na zem křídou a podle toho budu řešit vzdálenosti v kuchyni.
Odpovědět
Taky bych skončila jen přidáním dveří do ložnice. Dětský pokoj změnou vchodu nic nezískal, naopak se jen zmenšila chodba. Nechala bych to tak jak to bylo.
Odpovědět
Profilova fotka
Zkusila jsem si rodinnou místnost udělat v Ikea plánovači a podle toho tu kuchyň upravila zpátky. Tohle je poslední verze, upravovat budeme jenom umístění oken / dveří.
Odpovědět
@maty56 Nelíbí se mi řešení, kdy vám návštěva poleze do soukromé části vykadit se metr od kartáčků na zuby.. Řešení je jeden pohotovostní wc z části prádelny.
Odpovědět
Dobrý den, mohu se prosím zeptat jak se jmenuje program v kterém si navrhujete domeček?
Odpovědět
Profilova fotka
@marekmaja http://www.navrhinterieru.sk/
Odpovědět
Profilova fotka
Tak jsme promýšleli s manželem určité možnosti a výsledkem je přiložený projekt. WC v koupelně rodičů jsme zrušili, jednak kvůli pachům z koupelny, druhak taky kvůli tomu, že toaleta s přístupem ze vstupní chodby bude lépe využitelná. Asi by se mi nechtělo těsně před odchodem z domu běhat přes šatnu a ložnici do koupelny. A také s ohledem na běžný život a pro případné návštěvy. Budu ráda za připomínky.
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?