Půdorys bungalovu tvaru L - váš názor

hojte vidíte někdo nějakou chybu? Měli bychom už do 14 dní mít konečně jasno. Několikrát jsme trochu dispozice a třeba okna měnili. Tak budu ráda za Váš názor. Víc očí víc vidí.....Díky
Odpovědět
Hoj i tobě. Jen drobnosti, kuchyně mi připadá na velikost domu katastrofálně malá a lednice ve spíži není vůbec šťastné řešení. Není mi jasný způsob vytápění, tím elektrokotlem to asi nebude ne? Když vezmu v úvahu že tepelná ztráta tady bude odhadem tak min. 8kW. Teplou vodu budete asi hnát přes cirkulaci. Trochu se mi bije takový ten celkový nesoulad: malá kuchyně X terasa, na které lze pořádat plesy. Tři koupelny X jen dva pokoje pro děti, které také nejsou velké. Očividně velký rozpočet, kde asi nebudete hledět na každou korunu X stavebně naprosto průměrné dílo, architektonicky to raději hodnotit nebudu, tohle nenavrhoval architekt..
Odpovědět
@cathynkas ahoj. Me treba chybi dvere mezi predsini a garazi... A taky ze neuvidim z kuchyne na TV :-D ... Jednu koupelnu bych zrusil na ukor samostatneho WC a vetsi satny... Ty velke bungalovy jsou peklo, je to jeden velky kompromis...
Odpovědět
Ahoj. Mi pripada ten dum slozity natoz jak je vlastne jednoduchy. Ale ta garaz, na tu bych se vykaslal a postavil jenom parkovaci misto se strechou pak ta pracovna a ten krb. Celkove mi to pripada mysi, respektive hodne veci a malo mista. Kolik ta mate tech zachodu plus v te technicke mistnosti 3 WC nebo to je bidet ta pracka v technicke mistnosti se mi libi aspon nebude tak rusit.
Odpovědět
Naprosto souhlasim s komenty. Velkorysý dům, kde je nejmíň prostoru určeno dětem a kucharce, nebo kuchaři. Osobně by mi hodně chybelo samostatne WC. Vadilo by mi posílat návštěvy na toaletu, kdy místnost slouží i jako technické zázemí, a nebo na WC, které je druhém konci domu.
Odpovědět
@cathynkas Velky dum s luxusnim zazemim pro prodice. Deti to az tak super nemaji. V jejich koupelne neni vana, pokoje spis mensi /ale jestli uz nejsou mali, tak to neni takova katastrofa/ . Kuchyne je hodne mala, kdyz si vezmu, ze bude bez hornich skrinek, tak naprosto nedostatecna I kdybys mela jen 4 sady taliru, hrnky a sklenicky a 2 hrnce s panvi ;-). Myslim si, ze dum bude celkem drahy, ale uzivatelska hodnota maximalne prumerna. O garazi se nezminuju, nekdo ji proste chce ;-).
Odpovědět
Máme podobně velký dům, ale zdá se mi oproti vašemu lépe řešený. Zjednodušte to, ať to nemáte samý malý kamrlík a bude to Ok.
Odpovědět
No, co dodat. Velkorysý projekt, který však není vůbec dotažen do konce a navíc mi příjde řada věcí zbytečných. Vše už je psáno výše. Za mě 3 koupelny - blbost! Nechápu koupelnu dětí a koupelnu rodičů - podle mě totální zbytečnosti, ale proti gustu. WC v koupelně to je pro mě nezkousnutelná věc. Navíc budete běhat obýváku na záchod až k dětem do koupelny? To je pěkně hloupé řešení. CHodit do špajzu do ledničky je taky ne moc příjemné, Vaší hospodyňkou bych fakt být nechtěla. Místo jedné koupelny bych udělala pracovnu a tu úplně zrušila z toho místa kde je. Zkrátka, jak to postavíte, budete časem u nadávat. Ale to asi každý příjde časem na věci, které mohl udělat lépe. My projekt ladili rok a čtvrt, byl to osmý projekt. Nic není tak jednoduché jak se zdá. Hodně štěstí.
Odpovědět
za mě koupelna rodičů a dětí samostatně super, koupelna rodičů ale pouze 1 umyvadlo a bez sprcháče? velikost dětských pokojů je dle mně dostatečná, šatna je předpokládám pouze pro děti TM s WC je nevhodné řešení pracovna je nešikovně umístěná kuchyň je skutečně malinká
Odpovědět
@cathynkas pro tak velký dům mi přijde zádveří malé. Šatna moc daleko od vstupu. Dispozice chaotická. Kuchyně nepoměrně malá, lednice ve spíži je nelogicka. Návštěva když jde na wc, tak aby se bála, ze ji tam vrazi majitel domu z garaze😂. Pokoje děti velikostně okay. Koupelna děti nepotřebuje dvě umyvadla. A do třetí koupelny bychnedavala sprch. kout jen wc a umyvadlo. Pracovna v té obytné části je trochu jak pěst na oko, asi by bylo lepší ji dat do té klidové části domu k pokojum. A garáž je ohromná zabírá tak 1/4 domu ne? Možná by stačila jen pro jedno auto, ale to je otázka preferencí.
Odpovědět
@cathynkas Nevím, kolik lidí v tomto domě má bydlet, což by možná některé věci vysvětlovalo... Strašně malé zádveří, strašně malá kuchyně, vestavná skříň v ní docela nanic, stejně tak i spíž, kterou skoro celou zabírá lednička (natahovat se za ni do toho rohovýho regálu musí být skoro gymnastický výkon). Osobně vůbec nechápu 3 záchodové mísy, 4 umyvadla (každé v jiné místnosti), 2 sprcháče, velkorysou vanu uprostřed místnosti a ještě infrasaunu. Asi máte nějaké zvláštní nároky v této oblasti nebo moc rádi uklízíte sanitu. :-) Pokojíčky docela malé nudličky - v porovnání s jinými prostory (i pracovna je větší) a tou obrovskou ložnicí. Moc se mi líbí, že máte v OP navrženou velkou knihovnu - mám pocit, že v dnešních domech jsou jen televizní stolky a případně ještě krb. :-)
Odpovědět
Ta kuchyn je opravdu neskutecne malicka. Nedovedu si predstavit, kde bych mela vsechny hrnce, talire, misy, pribory.. absence vrchnich skrinek. Desiva pracovni plocha. Toustovac, konvice a stojim jak majak. Na druhou stranu, vypada to, ze asi moc nevarite, takze vam to asi takto vyhovuje. Ja varim denne, takze si nedovedu v tomto fungovat a projektanta bych hnala :-D
Odpovědět
@angie.shy nemela by jste nejaky pudorys? dekuji
Odpovědět
Článek se načítá
V domě budou žít rodiče a dvě děti na stálo. Dedno dítě má 15 let a je předpoklad, že už se domě moc nezdrží. Druhé dítě naopak - je tříleté. Pracovna je také pokoje pro třetí dítě - 18 let, které jezdí domů pouze občas a rvale s námi nebydlí. Ano, už vidím, že kuchyně je opravdu malá, já mám velkou v našem stávajícím domě i taknadávám, že je mi malá. Budu rozmýšlet nad vašimi připomínky a opravdu Vám za ně moc děkuji.
Odpovědět
@rimmer Děkuji za připomínky. Topení bude tepelným čerpadlem a elektrokotel. malá kuchyně X terasa, na které lze pořádat plesy - terasa tak velá určitě nebude a tu malou kuchyň už vidím také. Tři koupelny X jen dva pokoje pro děti, které nejsou velké - koupelny jsou dve, ta první te TM se sprchovým koutem. Dětské pokoje mají svou šatnu -jedno dítě už s námi nebude dlouho, je mu 15 let. Pracovna je zároveň pokoj pro hosty a pokoj pro řetí dítě - 18 let, které snámi nebydli. Očividně velký rozpočet, kde asi nebudete hledět na každou korunu X stavebně naprosto průměrné dílo - neporadíte nějakého tedy lepšího architekta?
Odpovědět
@cathynkas my jsme obětovali tu dvojgaráž, abychom se dostali na větší místnosti, ale pokud už máte větší děti a počítáte, že s vámi dlouho nebudou, tak možná ty malé pokojíky nejsou až tak špatné. Z mojí zkušenosti děti žijí v dnešní době s rodiči poměrně dlouho :-D. Tady je odkaz na porovnání půdorysu ze kterého jsme vycházeli a jak jsme jej změnili, v tom albu najdete i samostatný půdorys zvětšený a pak mám i někde album, kde už jsou prostory realizované, a vidíte pro představu jejich velikosti: http://www.modrastrecha.cz/blog/angie...
Odpovědět
@cathynkas zkus kouknout ke mně do alba na půdorys; proč musí být garáž součástí domu? kuchyň malililinká; sauna jen pro rodiče? - u nás ji mnohem více využívají děti, dala bych ji jinam, tak aby byla lépe přístupná, nejen pro děti, ale případě i návštěvu (rodiče a pod.); vana u rodičů :-D :-D :-D taky jsem žili v představě, že budeme ve vaně a sprcháč je jen pro jistotu, v praxi manžel ve vaně ještě nebyl, já tak 4x do roka a využívají ji hlavně děti (v zimě), všichni máme mnohem raději sprcháč;
Odpovědět
@cathynkas mě se ten půdorys líbí a hodně. Nejvíc bych ocenila absolutní oddělení soukromých pokojů od obytných. Sprcháč v koupelně rodičů chybí, vana v dětské koupelně určitě ne. Dětské pokoje mi malé nepřijdou. Kuchyň je opravdu hodně malá, ale to jde určitě vyřešit. Dvougaráž vnímám jako výbornou nejen kvůli autům, ale hlavně kvůli úložnému prostoru. Samostatné WC by se určitě hodilo. Ale základní rozvržení domu by nám, jako rodině, určitě vyhovovalo. Postel v ložnici rodičů bych si otočila, abych viděla na dveře :).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?