Půdorys - chceme váš názor

Profilova fotka
Ahoj, koupili jsme starý stateček a chystáme se na jeho rekonstrukci. V první fázi to bude rekonstrukce přízemí, za pár let potom budeme měnit střechu a zobytňovat podkroví (poté tam bude ložnice, dětské pokoje, koupelna, skladovací prostory). Děti zatím nemáme, ani zatím v domě nežijeme. Dům je dosti specifický - je ve svahu, několikrát přistavovaný (20-80 cm tlusté stěny), stěny jsou na mnoha místech lomené, jsou tam různé niky a výklenky, které nejsou zakreslené - nedalo by se v tom vyznat:). Snažili jsme se vymyslet to nejlepší, co se vymyslet dá - podmínkou byla oddělená předsíň, kuchyně spojená s obývákem a bezpečné netočité schodiště. Těšíme se na vaše nápady, co by se dalo ještě vylepšit, nebo co by mohlo být problémové. Děkujeme P.S. Fotky aktuálního stavu u mě na profilu v albu.
Odpovědět
@terkaz95 Ja bych urcite misto skladu dal samostatne WC. Ten sklad by treba mohl jit udelat pod schody.. A snazil bych se prohodit obyvak a kuchyn, nejak vecpat kuchyn do toho vyklenku, kde mate ted nakreslenou TV a vykaslat se na spiz....
Odpovědět
Profilova fotka
@mirekb Samostatné wc určitě nechceme - je už v koupelně a přijde nám zbytečné mít další, neplánujeme zas tak početnou rodinu:). Další wc bude nahoře. Pod schody samozřejmě úložné prostory budou, věřím, že je využijeme všechny:). Co se týká obýváku a kuchyně, jediný důvod k prohození, který mě napadá je aby obývák nebyl průchozí? To nám nevadí, myslíme si, že většinou rodina odpočívá společně a to že případně jeden člověk projde to moc nenaruší. Do toho výklenku se pořádná kuchyň s lednicí a potravinovou skříní (kdyby tedy nebyla spíž, což považuju za super věc) rozhodně nevleze, naproti jsou zase nízko okna pod nimiž nemůže být linka... Ale děkujeme za názor.
Odpovědět
@terkaz95 Vzali jste si teda pěkně velký sousto, to ti řeknu! :-) Neuvažovali jste, že by kuchyně tvaru U byla v přední části té místnosti (v místě zamýšleného PC koutku), naproti u okna jídelní stůl a v zadní prostornější části obývák? Jasně, do OP by se muselo projít přes kuchyni, ale ne přímo, tak to zas tak nevadí. Ještě bych dveřmi oddělila schodiště od chodby a OP, tzn. posunula je, aby vám teplo (a třeba i pachy z kuchyně) neutíkalo do patra. Uspořádání koupelny mi přijde nepraktické (záchod a umyvadlo se využijí mnohem častěji, než vana, ale jsou až vzadu), ale podle fotek se s tím moc hýbat nedá.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, díky moc, jak už jsem psala výše kuchyň se tam rozhodně nevleze jsou tam 3 metry a víc nic, U ne tam nevleze, zasahovalo by do průchodu (ten se posunout nemůže, je to nosná zeď). 3 metrovou kuchyň máme tady na studentském bytě a je to peklo :-S . O uzavření pokoje jsme uvažovali, manžel je proti, že prý by tam bylo moc dveří - uvidí se, to je zrovna asi věc, která se dá udělat později, až uvidíme, jak se nám tam žije. No a koupelnu nebudeme rekonstruovat, ta je relativně nová a tak ji necháme tak jak je. Zase je výhoda, že je ten záchod oddělený tou vanou a není tam vidět, to mi vyhovuje. Ale máš pravdu, až za několik (desítek) let přijde na řadu rekonstrukce koupelny, budu to chtít určitě jinak :). Děkujeme :-)
Odpovědět
@terkaz95 Jen pro porovnání - my máme kuchyňský kout 225x230, oba s mužem jsme dost prostorově výrazní a úplně nám to stačí. :-) Vypadá to takhle: https://static.4nets.sk/photo/55/3511... Ale samozřejmě záleží, jakou máte představu vy.
Odpovědět
Profilova fotka
@soleilll Jéje, no tak to by mi nestačilo, ani pracovní plochou, ani úložnými prostory. Když si představím takhle malinkou kuchyni v tak obrovském baráku (ještě jednou tolik co obytná část jsou technické místnosti a dílna, je to bývalý statek), tak je to dost komické :D.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?