Půdorys do tvaru L

Zdravím, právě jsme ve fázi, kdy řešíme půdorys domu. Ráda bych Vás poprosila o Váš názor. Budu ráda, za každý poznatek. Předem díky :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Mě přijde zbytečné to závětří před vchodem z důvodu složitějších základů, menšímu zádveří a vyšší ceně.Za dva roky co máme dům jsem ani jednou nestál před domem u dveří a nečelil uragánu ani kroupám velikosti tenisáku, když prší tak vlezu dovnitř 😀.A hodil by se druhý záchod ale nevidím prostor.
Odpovědět
Kdo vám to navrhoval? Za mě: Závětří je zbytečné. Kuchyňský stůl na konci pokoje - opravdu chcete nosit jídlo přes celý obývák? V ložnici je málo místa na noční stolky i skříně. V pokojíčku dvě okna - zbytečné. Umyvadlo by mělo být nejblíž u dveří. Postrádám 2. WC. Mě se ten projekt nezamlouvá, určitě se dá najít vhodnější řešení.
Odpovědět
Děkuji za reakce :-) zádveří máme z toho důvodu, že vchod je na severní straně a bydlíme na Valašsku, takže chceme předejít závějím sněhu přímo před vstupními dveřmi. Bohužel místo na kuchyňský stůl vyšel v obývacím pokoji, jinde se nám nevejde :-( Další rozšíření kvůli financím neplánujeme. Bude jen menší úprava ložnice, kvůli nočním stolkům. Vestavné skříně jsou v ložnici zakresleny. Dvě okna v dětském pokoji se nám taky moc nezamlouvají, ale jsou tam kvůli celkovému pohledu na dům.. Právě nevíme, jak ty okna v pokojíku pořešit. Z obyváku a ložnice budou francouzské okna na terasu, do pokojíku nám tím pádem navrhli metrové francouzské okno kvůli celkovému vzhledu domu a pohledu z terasy a druhé klasické , které zase lícuje s oknem v druhém dětském pokoji.
Odpovědět
@agataps Já teda neznám situaci a umístění domu, ale pokud řešíte celkový pohled na dům, tak by mi asi v tom případě vadilo, že z ulice mám jen jedno okno do koupelny. To závětří se mi zrovna líbí, to oceňuji. Ten stul na druhém konci..to je ovšem dost špatný. Určitě bych to porešila jinak, protože xkrat denně lítat s plnými talirema přes celý obývák je děsně nepraktické a nevhodné a určitě toho budete litovat. Určitě bych změnila dispozici tak aby se to tam vešlo. Asi bych prodloužila obývák o toho půl metru, to nebude v celkové ceně velký rozdíl, dala bych to taky na těch 13650, kuchyň do L a tam na tu stenu přirazila stůl. Úložné prostory bych pak řešila nějakým pribornikem třeba u protilehlé stěny (nevím rozměr na průchod, ale zdá se mi dostatečný) možná bych i zmensila okno abych vedle něj dala horní skrinku...vše by bylo lepší než stůl x metrů od kuchyně. Jak píšu, rozměry nevím, ale tipují, že to bude podobně jak moje kuchyn, mám tu delší stěnu 3,6, pod oknem 3,4, kvůli úložným prostorem jsem šla se skříňkami do stropu a prostorná je dost, viz foto.
Odpovědět
@agataps Taky se mi to zdá zbytečně stísněné. Předpokládám, že v pravém rohu je technická místnost. Budete mít zbytečně dlouhé rozvody TUV do koupelny. Nešlo by prohodit koupelnu a zádveří? Případně alespoň prohoďte koupelnu a WC. Není technická místnost zbytečně velká ?.
Odpovědět
Profilova fotka
Ten stůl bych nacpala blíž lince za každou cenu, taky mě to hned praštilo do očí. Jinak se mi nelíbí, jak je ta ložnice "vystrčená" do obývacího prostoru, vypadá to divně, prodloužila bych to těch pár desítek cm celý dům, aby to lícovalo. Jestli máte dům 13650 nebo 13700 už je ohledně financí úplné nic a vám to může pomoct i s prostorem kuchyně/jídelny.
Odpovědět
Dobrý den, všem moc děkuji za komentáře.. Zkusíme prostor ještě trochu upravit ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?