Půdorys domu s podkrovím 5+kk - váš názor

Dobrý den, prosíme o názor na náš návrh domu. - rozměr cca 13 x 9 m - hlavní vchod je ze severní strany - určitě to musí být obdélník - nábytek v ložnici je tak nějak neměnný - bude se stěhovat s námi - další místnost dole (těch cca 12 m3) nebude aktivně využívaná, je myšlena spíš jako "odkladiště" , popř. na příležitostné přespání atd. - schody budou ze dřeva, taková ta "lehká konstrukce" - zezadu jsou dveře do TM - chceme tam mít zadní přikládání do krbu - malá TM je na kotle, pračku atd. - v koupelně bude jen sprcháč bez vany Děkujeme mockrát za každý postřeh .
Odpovědět
Dobrý den, jen připomínka, dveře na záchod musí mít otvírání ven z bezpečnostních důvodů...v malých místnostech bych celkově dala otvírání dveří na chodbu..ono až postavíte příčky, budete koukat, jak je třeba koupelna malinká...a hlavně bych nechala spojené technické místnosti..na papíře to vypadá hezky, ale ty místnosti jsou tak malinké, že to bude nepraktické..zkuste si to vyměřit nanečisto..nebo vykolíkovat..:D..taky jsme to tak zkoušeli...osobně by mi asi vadila kuchyn s obyvákem, že je to taková "nudle"....ale to je jen osobní pocit...ale tráví se zde nejvíce času...máme stejně metrů jen 5x8m a občas si řikám, že to mohlo být větší :D v podkroví bych v pokojích nedělala ty odskoky na skříně..zed bych nechala rovnou přímo od schodište..zvětší se místnost..chodbu velkou nepotřebujete..to stejné druhý pokoj...zarovnat stěnu s příčkou na záchodě..budou obdélníkové místnosti..a na wc v podkroví nevím zda záchod musí být takto řešen..také bych nechala bez výseku....tak jen malinko ode mě:D..ať se hezky plánuje, hezký den :)
Odpovědět
Děkuji. Dveře se budou otevírat určitě jinak. Na TM se zamyslíme, jak to ještě pořešit . Vršek je takto udělaný, protože jsem chtěli komín mít v chodbě a ne v pokoji, ale asi se tomu stejně nevyhneme a bude lepší varianta ta, co jste psala.
Odpovědět
@zuzang Rozšířila bych obývákovo-kuchyňskou část na úkor ložnice a "odkladiště". Teď máte obývák užší (a menší) než ložnici. Když vezmu běžné využití místností, budete asi větší část dne trávit v obýváku/kuchyni než v ložnici, druhou místnost plánujete moc nevyužívat. Může to stávající rozložení mít samozřejmě svůj důvod, to je na vás.. taky bych zvětšila pokojíky na úkor chodby, jak píše výše evika
Odpovědět
Take doporucuji zvetsit obyvak. Zkuste si tam zakreslit sedacku treba do U a stul pro 6 lidi.
Odpovědět
A vanu vubec neplanujete? Nevim, jak male mate deti, ale ty nase se tam koupou kazdy den. Primo to miluji a myslim, ze jim to jeste par let vydrzi. Prijde mi skoda mit dum bez vany.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzang dost dobre nechapu to patro - to tam je opravdu pres 50 m2 mrtveho nevyuziteho prostoru? to ten barak radeji o 3m protahnete a tech 21m2 (2 detske pokoje) pridejte na plose dole.....
Odpovědět
Mockrát děkuji všem. @jumpmans : bohužel na pozemku nám neschválí bungalov, a protože už nám není 20 a děti už jsou odrostlejší bereme tento návrh jako kompromis mezi bungalovem a patrovým domem- budou mít své soukromí atd. @kvetoslav123 : vanu máme teď a už víme, že se bez ní bez problémů obejdeme . Jak jsem psala , bohužel děti už nejsou malé :-) Jinak zkusila jsem mírně zvětšit obývák. Bohužel s ložnicí moc nehnu, nábytek se bude stěhovat s námi a rozměry jsou pevně dané, krom toho postel má velké zásuvky , kt. se vysouvají dopředu- takže tam musí být dodržena nějaká vzdálenost ode zdi. Popř. díky i za další podněty ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzang a nechcete ten nevyuzity prostor v podkrovi vyuzivat alespon jako pudni sklad? At uz se rozhodnete jakkoliv, nemeli byste zapominat na moznost revize, takze nejaky vstup do toho prostoru byste mit meli.
Odpovědět
@jakuda - s půdou určitě počítáme, ten vršek celkově upravíme tak, aby pokojíčky byly větší, chodba menší vstup na půdu
Odpovědět
@zuzang to si upravujete a posouváte vy příčky nebo máte odsouhlasene projektantem? My budeme mít obytnou 12x8 s podkrovím.U vás se mi nelíbí ty tm,spojila bych je, vše je takové moc nudlovate i nahoře,my teda máme rozděleno jinak,ale my máme i vchod na štítu a pokojicky máme cca 4x5...nahoře se nám krásně vešli 4místnosti+koupelna..ale nemáme ložnici dole, tam je tm,dílna,šatna,wc+koupelna,obývák,kuchyň+větší špajz.
Odpovědět
nechci být zlý, ale myslím, že jste se dostali trochu do pasti zvolenym kreslicim programem. Dost defermuje rozmery zakreslenych nabytku a zarizovacich predmetu. Kdyz uvazim, že prumerna sedacka ma hloubku kolem 1 metru plus/minus 10cm, tak na tom planku v porovnani treba s kuch. linkou , ktera má standardne 60cm to nesedi. A to vás pak vede k nesmyslným rozměrum místnosti. Podobne je postizena koupelna. Pokud nejste svazany limity rekonstrukce, ale delate vse nanovo na nejakou ideální predstavu, tak po doplneni skutecných rozmeru zarizovacich predmetu koupelny Vám bude nakreslená koupelna mala. Uživatelsky přívětivá velikost koupelny začíná na cca 6m2, spíše 8m2 za predpokladu pravidelného obdélníkového půdorysu. Naopak ložnice je zbytečně velká, natož že dospělaci to maji jen na přespání, tak pár metru ctverecnich muzete venovat jinym místnostem Doplneno: Ted jsem si vsiml, ze pisete ze loznice je dana stavajicim nabytkem .... tak to jo. Ale koupelna je fakt spatne...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?