Půdorys individuálního projektu Bungalovu 5+kk

zdravím Vás, prosím o Vaše názory na půdorys domu. přidávám foto půdorysu domu a umístění na pozemku, které jsem si udělal sám v rychlosti dle situace ve studii. budeme rádi za každý názor... jen doplním že náš záměr je ještě prohodit koupelnu s pracovnou, s tím že by se nové místo koupelny malinko zvětšilo. pozemek má převýšení 3,8m na 28 metrech. děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Pokoj v levém horním rohu bude podle mého názoru těžko zarizovatelny (má-li sloužit jako decak, tzn.postel, stůl s židlí, skříň, nějaká knihovna... Zmenšila bych šatnu a pokoj srovnala do roviny. šatně to tolik neublíží a pokoji výrazně pomůže.
Odpovědět
@unihero Ja bych pridal v obyvaku okno i na JV zed. Pak jsem si vsiml, ze na vizualizaci mas 3 okna na severni zdi a ve studii zadne. Dvere na zachod bych udelal otvirane do chodby, at je tam vic mista.
Odpovědět
Profilova fotka
Nějak mi tam nesedí ty schody, nesedí mi to k bungalovu.
Odpovědět
Okno bude dodano na JV to jsem zapomel jeste dodat. Vizualizace co se tyce oken je jen nastrel, slo o to jak by mohl dum vypadat a poloha oken na vizualizaci je jen nastrel, vizualizaci jsem si vytvoril sam za hodku. Jak to vyresit jinak? Nez schodama do domu? Jelikoz v uzemnim planu mame ze garaz musi byt soucasti domu... vyska garaze je 2350mm... nic jineho nez schody tam podle me nejde vyresit. Jelikoz je to svah, bez schodu se do domu nedostaneme. UP mame danou minimalni vysku domu 6m a max 8 metru.
Odpovědět
no jestli se vám to líbí... tohle kreslil architekt? projektant možná, ale bez kousku vkusu, dispozice v pohodě, jednoduchá :-S pouze jedna koupelna? udělala bych wc se sprchou neznám poměry pozemku, typ okolní zástavby, ale svažitý pozemek lze vždy skvěle využít a vymyslet něco co má šmrnc, to tohle nemá-nemám ráda valbové střechy, co tam vymýšlíte za zpevněné plochy? parkování? basketbal hřiště? ty schody jsou opruz, nedejbože, ale nikdy nevíte a můžou se pro vás stát překážkou
Odpovědět
Ja o architektovi nikde nepisu, projektant delal situaci a pudorys, ja sam jsem si to nakreslil jak to bude vypadat na pozemku co se tyce polohy. Jedno WC bude samostatné a druhe WC bude v koupelně, nechceme 2 koupelny. Pozemek ma rozmery 28x40m, muzeme pouze valbovou a sedlovou strechu, nemuzeme si vybirat kvuli zastavbe a omezeni UP. Ano pred garazi a vedle garaze chceme parkovaci plochy. Na boku smer JZ ziti s terasou a ano chci tam rovinu, nechci mit bazen z kopce ;) Dum si pak nechame postavit na klic a cena pozemku dosahuje temer 2 mil., tudiz podsklepeni apod by vyslo v celku na 10mil.
Odpovědět
Profilova fotka
Nedejte se, i kdyz tomu odborne nerozumim, tak ciste subjektivne se mi to nahodou moc libi :-) Venku i vevnitr. Snad jen - to wc bych zvetsila a pridala sprchu, verte, ze se bude hodit, a jak nekdo psal, zrusila bych zub v detskem pokoji, tj.zmensila satnu a zvetsila pokoj. Obecne nepreferuji satnu z loznice, neprijde mi to prakticke, kdyz vam tam nekdo hrabosi, kdyz spite, a navic tam porad chodit pres loznici mi prijde opruz, ale v dnesni dobe je to moda a kdo to nema, neni "in":-) Dala bych vstup do satny z chodby, to mi prijde ideal:). Chvalim vas za bidet, coz mnoho lidi nedava :-)
Odpovědět
Já vždy považovala za hlavní výhodu bungalovu jeho "bezbariérovost", ty schody k pozemku... no jak myslíte...
Odpovědět
@unihero Mě se to náhodou líbí....nemůže každý stavět na "placce" ;-) . Dispozice vevnitř jsou fajn, jen bych trochu zvětšila dětské pokojíky-zmenšila šatnu a vstup do ni udělala vedle postele-posuvné dveře. Nechte si do pokojů i orzmístit nábytek, jak by měl ve skutečnosti být, abyste věděli jestli se vám všechno dobře vejde-podle toho posuňte dveře, okna....vyměnila bych rozmístění v koupelně-WC a umyvadlo ke vchodu, vanu a sprchu klidně dále. Myslete i na žebřík a nějaké úložné prostory. Ryzmyslee si i kuchyni-varná deska pod oknem a dřez hned vedle není OK....nenechte se odradit slovy: to pak doladíte až se bude stavět....nedoladíte, mluvím z vlastní zkušenosti, kdy jsem do projektanta tak dlouho vrtala s detaily-postele, kuchyně, krb.....že mě na pár maličkostí ukecal a je to pak komplikované všechno včas a s každým řemeslem doladit a domluvit změny ;-) . Myslím, že se bude dobře bydlet i se schody ;-), přece si tam nebudete dělat rampu pro vozík...kdyby náhodou.
Odpovědět
A tohle se mi líbí moc. Satnu dejte z chodby, pokud budete jako my, tak tam stejně budou i věci děti, které tam budou chodit...
Odpovědět
Mě ty schody nevadí a pokud jste to dělal jako nástřel sám, tak klobouk dolů.
Odpovědět
pekny navrh domu, ale kupelku prerobiť, je nepraktická šatnik zrovnať, kuchyňa - ostrovček
Odpovědět
Článek se načítá
Děkuji za Vaše reakce. Tohle je posledni uprava dispozic, koupelnu jsme zmensilia prohodili misto pracovny. Satnu zmenzovat urcite nechci, ba naopak me prijde jeste mala, pracovna bude vyuzita i s casti kde se nechaji dodelat vestavne skrine po jedne stene jako uschova sezonich veci apod. V kazdem detskem pokoji bude vestavna skrin takze kazde dite bude mit obleceni u sebe. Kuchyn s ostruvkem nam reklo dost lidi, to jeste promyslime. Kazdopadne s vysledkem jsem ja sam velmi spokojeny. Za kazdy nazor budu rad to urcite.
Odpovědět
Souhlasím s tou šatnou, máme 4,2m2 a pro dva stačí.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?