Půdorys našeho domku - francouzská okna nebo klasická?

Zajímali by nás vaše připomínky k našemu půdorysu a hlavně řešíme zda mít francouzská okna (dle původního návrhu) nebo klasická. Myslíme si, že klasická okna interiér více zútulní a asi se budu cítit i bezpečněji. Co myslíte? U půdorysu budeme chtít určitě ještě změnit velikost vstupních dveří, v tech. místnosti přístup pod schody, dveře do šatny z chodby, v koupelně jen spr. kout a okno podélně, v kuchyni větší okno u kuchyňské linky a šoupací dveře do spižírny...V podkroví jsou plánované dva velké pokoje, koupelna a větší půda...
Odpovědět
Sever je u ložnice a koupelny.
Odpovědět
za me osobne jsou chodby silene zbytecne siroke... pak jestli to chapu dobre, tak hned u vstupu jsou schody? Budes si tahat po celem dome bordel od bot. U technicke mistnosti postradam ok, co ji zamenit se satnou? Pudorys podkrovi jsi nenahrala :-)
Odpovědět
Takže za mě 1. V obýváku nechat f. okno jen na terasu druhé bych dala jen velké fix. mám ráda velký výhled a prosluněné místnosti. Ale taky může výt i menší ale f. okno je zbytečné. Stačí vyjít na terasu nemusím vycházet i bokem domu. 2. Vstupní dveře jsou malé minimálně musí být 900 ne 800 ale určitě bych dala aspoň metr. Prostor na to je. 3. Co by mi vadilo je vodit si návštěvy přes kuchyň do obýváku. Když už kuchyň není zároveň s obývákem.
Odpovědět
Profilova fotka
k těm širokým chodbám bych přidal šířku jídelny na hraně - za mě stůl 100+židle 2x60+místo za židlí+2x50=320cm zkontroloval bych ještě výšku v záchodě - pro vyššího chlapa je rozumné alespoň 200cm nad mísou líbí se mi ložnice poblíž koupelny, záchodu i šatny (možná se samostatným vchodem, aby se lidi nerušili) v koupelně bych asi vyměnil vanu za normální a zrušil záchodovou mísu a použil 80 dveře
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych taky klidně zúžila tu chodbu. Chybí mi tam zádveří, protože to je důležité kvůli chladu v zimě. Velký problém vidím v těch schodech, které jsou umístěné tak, že budete do patra chodit přes našlapané okolí vchodu. Francouzská okna se mi líbí, ty bych určitě nechala, jenom kde bych ho za sebe vynechala je ložnice (pokud máte vstup do domu blízko ulice, kvůli soukromí) a v koupelně (kvůli tomu WC - já bych asi měla pořád pocit, že na mě může někdo ze zahrady vidět :-) ). Jinak já mám vždycky z WC pod schody stísněný pocit, raději bych ho dala jinam, pokud by to bylo možné. :-) Jé ale koukám, že některé věci jsou od tebe už vypsané. :-)
Odpovědět
@ivouch ještě je i zbytečné mít f. okno v ložnici( jo pokud tam budete mít terasu tak proč ne ale zakreslenou ji máte jen z obýváku ale tam bych f, okno ještě z kousla ale nač je v dětském pokoji to vážně nevím. Ale spíš si myslím že je to nakreslené hodně bezmyšlenkovitě.
Odpovědět
@ivouch - francouzské okno bych dala jen na terasu, jinde mi přijdou zbytečné a nějak jsem tomuhle trendu nepodlehla - schody bych se pokusila otočit tak, aby nástup byl jak je teď zeď technické místnosti (vedle vstupu na záchod), vstup do technické vedle vchodových dveří (tam jak je teď vstup na schody), technická by byla pod schody, výška na záchodě by pak mohla vyjít už dost plnohodnotně, záleží, co by to provedlo v patře. Zároveň by se tím trochu vytvořilo i zádveří, které pak už můžete/nemusíte oddělit. - u šatny záleží, kdo tam co bude mít, pokud bude jen pro ložnici, nechala bych tak, pokud tam plánujete kde co (na to mi teda nepřijde moc velká), pak z chodby - ale v ložnici nemáte na žádnou skříň místo, takže budete chodit v pyžamu, ručníku atd. po domě (mně to neva, někomu může) - pokud zrušit vanu, přimlouvala bych se přidat na šatně (máme v ložnici 3 m skříň a teda jsem ráda, že tam dám oblečení běžně nošené + nějaké ložní, ručníky atd., na nějaké sezónní a další věci moc místa nezbývá) - okno v kuchyni myslíte širší nebo vyšší? Nevím, jaké máte nároky na kuchyň, ale tahle je asi tak dlouhá jako moje a mám skříňky do stropu abych se vešla, zvažte, jak pak umístíte horní skříňky - moc se jich nevejde ani teď natož pak (ale třeba nemáte tolik věcí jako já) - průchod do obýváku bych udělala tak, aby vám dlažba od krbu vyšla zároveň s ním (jsou tam nějaké minimální vzdálenosti, na které je třeba dát pozor) - chodby bych nezužovala, 1,6 m mi nepřijde rozhodně moc na to, že tam určitě bude na zdi nějaký věšák/botník. A mně osobně tam teda dost chybí prostor pro ukládání, kde budete mít všechny ty boty, deštníky, bundy, čepice, krém na boty, tašky na nákup a další milion drobností - jídelna je užší než by mi bylo milé, ale asi se s tím dá žít, pokud vás tam není každý den 8, ale jen třeba 4 a to ještě na etapy (nešla by celá ta část kuchyň/jídelna o fous roztáhnout?) - terasa mi přijde taková nijaká. Abyste na ni dali stůl + židle a dalo se kolem chodit/nepršelo budete stejně muset protáhnout střechu/postavit pergolu. Já bych asi udělala dům jako obdélník bez toho výklenku a terasu vyřešila samostatně vedle, ale záleží, kolik máte místa kolem, jakou střechu (uvolnilo by se tím i trochu prostoru pro jídelnu - mohla by se víc otevřít do obývací části a nepůsobila by jak nudle) Líbí se mi, jak jsou místnosti uspořádané v domě a vzhledem ke svět. stranám.
Odpovědět
Děkuji všem za připomínky. Fr. okno necháme jenom na terasu. Zádveří vymyslíme nějaké z venku. Schody u dveří byl kompromis, protože jsme chtěli dodržet nějaké naše další požadavky. Chodby mi nepřipadají moc široké, řekla bych, že je to dostačující - ani velké ani malé. Uvidíme jak to dopadne ve finále :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych doporučila se na otázku oken podívat ještě z jedné stránky, a to finanční. Okna si namyslete, jak se Vám budou líbit, ale pak si je nechte nacenit. Nenechte se odradit tím, že jste teprve ve fázi projektu, naopak je to plus, protože když zjistíte, že jsou okna příliš drahá, můžete je jednoduše změnit. My jsme si namysleli krásná, obrovská a vysoká okna a teď nám stojí hrubá a zadali jsme finální poptávku a bohužel jsme se nestačili divit :-S Bohužel, teď už s tím nic moc nevymyslíme, máme zkrátka překlady hodně vysoko (výška oken 2,5 m), kdybychom to věděli dopředu, okna bychom snížili a tím docela dost ušetřili.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?