Půdorys nezávislýma očima

Dobrý den, jdu si k vám pro trochu povzbuzení a (snad) konstruktivní připomínky. Přes rok jsme s projektantem vymýšleli náš dům, tak aby seděl našim potřebám a splňoval podmínky dané územím. V současné době máme zažádáno o stavební povolení a já čím víc na projekt koukám, tím víc pochybuju, jestli je vše ok (připadám si jak blázen). Mohli byste se prosím podívat nezávislýma očima a zhodnotit. Ráda bych i argumentovala, proč je to tak či tak. Ale je možné, že mi ukážete úplně jiný pohled na věc. Jen přiblížím dům: - Museli jsme respektovat uliční čáry (strana se vchodem a strana u jídelny) - Zastavěnost už teď máme na výjimku - Kuchyň jsem chtěla s možností oddělit (spojený OP a kuchyň už nikdy více) - Terasa by měla být zimní zahradou - Ne moc vytížená silnice + chodník povede ze strany vchodu a v budoucnu podél strany, kde je okno v jídelně - Dva dospělí, dvě děti (12, 14 – a jsou pořád někde venku) - 1.09 Komora = šatna, plus bude úložný prostor na půdě Děkuju moc.
Odpovědět
1
2
Snad lépe viditelné.
Odpovědět
Mne to prijde fajn. Akorat - v loznici nebudou skrine? Loznici bych dala bliz k obyvaku, ne detsky pokoj. Satna by mohla mit vstup spis ze zadveri.
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych nedala dětský pokoj hned vedle obývacího pokoje, kvůli hluku. 🙂
Odpovědět
@bayt V ložnici budou stát maximálně prádelníky na ložní prádlo a ručníky - zhruba někde pod oknem. Oblečení bychom měli mít v té šatně. Manžel dělá na směny a ráno mě budí, když hledá oblečení ve skříni (přestože je opatrný a i se snaží si oblečení nachystat den předem, vždycky něco zapomene 🙂 ). A někdy zas potřebuje spát po noční, proto jsme tu ložnici dali co nejdál od dění v domě. Dětský pokoj je od OP oddělený akustickou stěnou, snad to bude ok. Vstup ze zádveří do šatny by byl fajn, ještě zvážím. Děkuji za hodnocení. 🙂
Odpovědět
@prochazkovaklariisa Máme tam mít akustickou stěnu, snad to bude k odhlučnění stačit (ne že bychom dělali každý týden mejdany, ale pro jistotu). Děkuju za postřeh. 🙂
Odpovědět
@lucievlckova Tak porad bude ale vzdalenejsi mistnost vic ticha. I pocitove bych proste nedavala detske pokoje hned na ranu ke vstupu, aby mely deti vetsi soukromi. U te satny teda nevim, jestli si pro vsechno obleceni budete chodit pres dum? Chapu to pracovni atd.
Odpovědět
@bayt tak budu muset ještě zvážit koho na tu ránu ke vchodu "obětovat" - děti (teda puberťáky) nebo manžela. 🤔 A ta šatna...myšlenka je taková, že člověk ráno vstane, jde do koupelny a dál do šatny (kde nechá pyžamo) a pak na snídani do kuchyně. Myslíte, že je to špatná úvaha?
Odpovědět
Profilova fotka
Není to špatné, jen... jestli se dívám dobře, bude jen jedna koupelna? Pokud ano, to by mi vadilo hodně, jsme jen 3 a neumím si představit mít jen jednu koupelnu. Nebo ten obdelnicek u WC je sprcha? 🙂 Pokud ano, tak pardon, jsem blbá😁 🍀. Jinak pěkné. Pokoje, ať dětské nebo ložnice, u vchodu dle mě až tak nevadi. Jak dlouho trvá proces procházení návštěvy? 20 vteřin? Spíš bych dala do tišší zony loznicí 🙂
Odpovědět
@lucievlckova No beru to tak, že děti v těch pokojích fakt bydlí. Dospělí se tam jdou vysloveně jen vyspat. S tou šatnou - tak záleží, jestli je tak velká, že se tam člověk fakt pohodlně převlékne. Ale budete prostě za tím oblečením dost přebíhat.
Odpovědět
@kikiwhite Nene, vidíte dobře, koupelna je tam opravdu jen jedna (se sprchou i vanou). Teď máme v domě také jen jednu a zatím jsme s tím ok. Ale máte pravdu, možná by bylo dobré mít dvě. Jenže kam jí napasovat. Možná zkusím ještě nějak hnout s tím malým wc a spíží, jestli by se nevešla sprcha tam. Děkuji za připomínku. 🙂
Odpovědět
@bayt Velikost šatny je skoro 7m....nedokážu vyhodnotit, jestli je to na takovou šatnu dost. 🤔
Odpovědět
Ten projekt je super. Panikaříte jak my téměř všichni ostatní po odevzdání na úřady. Máme podobný projekt, již postavený a také 2 děti. A bydlí se nám fantasticky. Ale vy ho máte lepší, promyšlenější. (My nedali šatnu=chyba a nevešla se garáž=chyba a jen 1 koupelnu=chyba). Pokud bych znova stavěla a pozemek to dovoloval, váš projekt by byl velká inspirace.
Odpovědět
Článek se načítá
Tak jestli jste tohle řešili rok, dá se říci typovku s přilepeným stáním a kolarnou z boku pod střechou tak to je masakr... jinak není to žádná hitparáda, za mě dávám plus za tu kolarnu, ten vstup do TM je při současně zaparkovaném autě diskutabilní, to už bych ho dala ze Z, i za cenu že to bude narušovat fasádu, v dětských pokojích ty hlavy u dveří je děs, oddělená kuchyň je sice dobrá a chválím, ale bez připojení jídelny k ní to je tak poloviční efekt. Jedna šatna pro všechny je asi dobrá věc, ale mohla by být i dost velká se v ní obléct, třeba tam mít i kam si sednout. Do spajzu bych dala soupacky, tohle je hovadina otevírat dveře dovnitř. Lednice přes dveře je taky blbost. Ten koutek v ložnici je srandovní, ale na 1m tam dáte max monitor a klávesnicí, asi víc nepotřebujete., Ložnice je vůbec takova pustá, bez komody a sezení treba. Problém jezese jedná o bungalov, V patrovém by se dalo víc odvázat... Celkově to hodnotím jako velmi podprůměrné, snad to napravite sladěním barev a zařízením.
Odpovědět
@lucievlckova My mame taky jednu koupelnu. Az to budeme delat priste, urcite to upravime tak, ze v jedne koupelne bude vana s WC a ve druhe sprcha s WC (ted mame vanu s plnohodnou sprchovou hlavici, ale do budoucna to bude malo).
Odpovědět
Profilova fotka
Pokoje jsou pro leváky ? Světlo jde zprava. Skladu 1.13 v částečně zateplené obálce nerozumím - asi tam bude tepelný most do ložnice. Parkovací stání je dost úzké na auto a tak bych také dal dveře do 1.07 místo okna a použil celoprosklené s bílým sklem (pokud není lepší se obejít bez nich). Ten zub ve fasádě u 1.01 vypadá podivně. Na naše poměry je šatna žalostně malá - pouze na oblečení máme více jak dvojnásobek "skříní" a je to pro nás málo. Samostatný záchod ze zádveří - mnozí to tak mají, ale mi se to nelíbí, navíc nějak divně odskočená stěna. U nás se hlavní WC využívá, pokud jsme doma a chození přes dlažbu v zádveří je nekomfortní. Druhé WC přístupné ze zahrady po dlažbě by mi také chybělo. U kuchyně bych posunul dveře více na sever, ať se zlepší průchodnost kolem stolu, ten má opravdu velmi málo prostoru. Šířka obýváku 5,3m je dost, ale sezení před oknem zády k němu ??? U nového domu předpokládám vzduchotechniku a tak bych si rozmyslel ten HS portál - opravdu chcete žít se hmyzem, nebo budete mít ještě jedny síťkové dveře, které se také musí otevírat (není lepší je nahradit standardními dveřmi ?). Ještě doporučení - u celé JV strany bych použil překrytí střechy a zrušil rolety. Stejně terasu chcete zastřešenou a částečné překrytí tam už je - je potřeba spočítat, jestli dostatečné. Potom se nabízí i použití balkónovek do pokojů. Celkově bych to bral jako dobrý průběžný návrh a pokračoval v práci možná se zapojením architekta, který může leccos zlepšit, například pohled z ulice na nesourodou množinu oken, pohled ze zahrady.
Odpovědět
@iveta_89 Ano, rok…s coronou v zádech a s přihlédnutím ke všem různým omezením, k fungování rodiny a také ke zkušenostem ze současného bydlení a v neposlední řadě i finančním nárokům samotné stavby. Vstup směrem ke stání mi nevadí – teď máme takhle vstup do garáže ze zádveří a je to v klidu. Nábytek v pokojích i pozice dveří nejsou ve finální podobě – to tam dal projektant jen pro představu, už to mám nakresleno bokem v plánovacím programu, takhle to opravdu nebude. Jídelnu jsem chtěla zvlášť – opravdu uzavřít jen kuchyň, a ke stolu to není z kuchyně taková dálka. Kluci budou mít své skříně v pokojích, my budeme mít věci v šatně – když vidím, kolik toho máme (nekřečkujeme), věřím, že se snad vejdeme. Se špajzem se bude asi ještě hýbat (lehce se zvětší), protože se v rámci plánování kuchyně naskytla možnost udělat skrytý vchod (take bude součástí kuchyňské linky). Koutek v ložnici je skutečně mini a máte pravdu, zas tolik ho nepotřebujeme, proto jsem i po připomínkách zde na MS projekt předělala a místo koutku v ložnici uděláme sprchu z druhé strany v TM. Jinak v ložnici plánuju komodu/y pod okno jen na ložní prádlo a ručníky, k realizaci sezení asi nevidím důvod. Volba pro bungalov padla právě proto, že v patrovém domě jsme „odvázání“ už 15 let a stačilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@lucievlckova Hezký projekt. Asi bych přehodnotila část TM, šatna, koupelna. Pracovní koutek v ložnici bych zrušila, zeď ložnice/dětský pokoj prodloužila až k protější stěně, tam by byl vstup do ložnice z chodby. Vlevo místo TM by se dala udělat krásná šatna/rodičovská koupelna, místa je tam dost. TM bych pak dala buď přesunula místo velké koupelny nebo šatny, nevím, jak to bude nejlepší. Děti máte již velké, přece jenom si budou přivádět kamarády/potenciální budoucí partnery, mít koupelny vedle ložnice se šatnou se vám bude hodit skrz soukromí. Taky máme u ložnice malou koupelničku jenom pro nás, na sprchový kout a umyvadlo.
Odpovědět
@norikakaa Moc děkuju za Vaše milá slova. Udělala jste mi vážně radost. 😊 S tou koupelnou jste mi dala brouka do hlavy a vymysleli jsme to tak, že ten výkus pro pracovní koutek v ložnici využijeme pro sprchu v technické. Snad by to tak mohlo klapnout. Mějte prima den! 🌞
Odpovědět
@puhelin Děkuju za připomínku. 🙂 Vzhledem k tomu, že mi druhou koupelnu/sprchu doporučilo společně s vámi více lidí na MS, rozhodli jsme se udělat ji v tom výkusu místo pracovního koutku (který úplně nutně nepotřebujeme) z druhé strany v TM. Myslím, že by se tam ta sprcha dala využít pohodlně i k mytí psa (je v plánu) nebo manžela (po jeho cyklovýletech bývá obalený blátem 😁) - oba tam můžou jít bočním vchodem a ne přes dům.
Odpovědět
@lucievlckova Tak super. Pubertaci to urcite oceni a vy se muzete zavrit v koupelne, napustit si vanu a NIKYM se nenechat rusit 😉
Odpovědět
Profilova fotka
@lucievlckova No, já bych URČITĚ zkusila nacpat sprcháč nějak k tomu WC. My to tak přesně máme, přestože máme docela malý dům. Jedna větší koupelna s vanou s pračkou a tak dále, a jedna menší - vlastně jen záchod, sprcháč a umyvadlo a úplně to tak to stačí. Děti budou jednou větší a budu chtít mít své soukromí, nebo budete vstávat v jeden čas, a budou z toho vznikat zbytečně nepříjemnosti, až se bude jeden dlouho sprchovat nebo fenovat nebo co já vím 😁. A argumenty některých maminek, že jsou všichni v koupelně společně, asi neobstojí, až bude dětem 18nebo 19 😁. Jsem opravdu šťastná, že máme dvě koupelny (a to jsme jen 3) a jestli to jen trošku půjde, určitě to udělejte také. Je opravdu škoda mít v poměrně velkém domě domě jen jednu koupelnu 👍
Odpovědět
Profilova fotka
@lucievlckova Dodatek - pardon, nevšimla jsem si, že mezitím jste tu koupelnu už řešila...no, v technické OK, ale pořád si myslím, že je lepší mít dvě plnohodnotné koupelny...😉. Přesně jak psala Puhelin. Jedna s vanouu, druhá se sprchou. Protože tu menší koupelnu jsem si já zabrala😁 a dělám si tam vlasy a vše okolo úprav zevnejsku. Tedy když přítel jde na hodinu trůnit do vany, jsem v poho, protože vím, že se můžu jak osprchovat tak i upravit, vyfenovat, namalovat apod v té druhé koupelne.🙂 Protože v té druhé mám i dvě skříňky na všechny ty své blbosti 😁👍
Odpovědět
@maty56 Děkuju za pochvalu a nápad. 🙂 Tu druhou koupelnu/sprchu mi zde doporučilo více lidí, takže ji zakomponujeme. Váš nápad zkusím "propsat" do projektu a uvidíme, jak to sedne.😉 Hezký den!
Odpovědět
@kikiwhite Rozumím, ještě to tedy zkusím promyslet. Moc děkuju!! 😉
Odpovědět
@lucievlckova Jeste se pridam k nazoru na situovani loznice nejbliz obyvaku. Deti oceni, ze budou mit klidneji ve sve zadni casti, pokud budete mit vy v obyvaku navstevu.
Odpovědět
@lucievlckova Ty dve koupelny by se daly vyresit tak, ze zleva by byla uzsi technicka mistnost, pak koupelna s vanou a WC, pak koupelna se sprchou a WC, pak satna (budete ji mit temer proti loznici, pokud ji date vedle obyvaku), zadveri a v kuchyni misto spize potravinove skrine. Potravinove skrine jsem nechtela, ale spiz se mi hur udrzuje (otevrene police), ze bych ji nejradeji uplne vybourala a nahradila ji jen potravinkou.
Odpovědět
@puhelin super, zkusím si to večer namalovat.😉 Tu spíž já mám vysněnou 😅 teď mám jen potravinku a šílím ...ach, my ženy.😁
Odpovědět
@lucievlckova V cem vam potravinka nevyhovuje? At si o ni prestanu snit.
Odpovědět
@puhelin Není tam chladno a v té mé není tolik prostoru (ale to je spíš špatným návrhem, není chyba potravinek obecně).
Odpovědět
Profilova fotka
prohodila bych šatnu s technickou. Jednak bude technická blíž ke kuchyni kvůli rozvodům a budete mít šatnu přímo u ložnice. nějak si nedovedu představi, že budu polonahá lítat po baráku a hledat oblečení 😉 Jinak je to ale celkem pěkný projekt. Jen je možná trochu daleko od vchodu autu. My parkujeme přímo před vchodem a nemůžu si to vynachválit, zvlášť v dešti a mrazu
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?