Rady k projektu domu

Ahoj :-) chtěla bych poprosit o vaše nápady ohledně naše planu rodinného domku. Prozatím mame nakres pouze 1. Patra :-) měl by to byt dum přibližně 12 na 10 metru :-) pro upřesnění přiloženého planu : vstupní hala (chodba) je velká 4,2 m2. Dveřmi je oddělena od chodby, kde jsou schody a dvere do koupelny (wc+umyvadlo), která je velká 1,75m2 a do technicke místnosti (pracka, brojler a pod.) která je velká 1,6 m2. Z chodby by byl oblouk do obýváku, který je 27m2 velký a naproti kuchyni u balkonovych dveří by stal jídelní stůl. Kuchyne by byla velká 10 m2 a tvarem do U. Vpravo u domu je garáž, která ma 20 m2. Vchod by byl na jih a terasa na západ. Zelené jsou dvere a fialové okna. Mockrát děkuji za připomínky a rady :-)
Odpovědět
za mě docela dobrý, rychlým okem 2 připomínky : "chodba 1" je velmi úzká (cca. 1,5 m?) , nemáte tam místo pro skříně, botník ... maximálně pro věšák na protilehlé stěně proti vchodu terasa čistě na západ bude v létě hodně horká - bude nutno vyřešit stínění před ní, případně ji rozšířit na sever,aby se tam dalo uniknout. I tak bude nutno vyřešit stínění francouzského okna na západ (nizké odpolední západní slunce)
Odpovědět
Mela by tam přesahovat střecha (asi 1,5) tím by mela vzniknout terasa. myslíte ze to bude stačit? Ale to prodloužení na sever neni spatny :-) a kolik myslíte ze by mela byt tak ta chodba? :-)
Odpovědět
1,5 m je slušný přesah , něco by to mělo odfilrovat .... ideální je si ověřit přímo na pozemku, jak přesně tam jde slunce .... Případně bych preventivně při stavbě kalkuloval s tím, aby bylo možné případně dodatečně namontovat předokenní žaluzie (pokud je nebudete dávat hned) , či nějakou formu markýzy. Pro případ, že by se vám pak obývák přehříval a vadilo by vám to. chodba - šířka 1,5m je tak akorát, pokud na bocích nic nebude. Pokud tam budete chtít mít např. vestavěné skříně, připočtěte cca 60 cm
Odpovědět
.... ještě myšlenka : zvažte rozšíření celého domu o 0,7-1 metr ... obýváku spojenému s jídelnou to určitě vadit nebude (můžete to více opticky oddělit), vyřešíte tím problém s úzkou chodbou 1, technické místnosti to jen prospěje (ok pro pračka a bojler, co kotel ?, sušička ?, úklidové prostředky ?) a do spodní koupelny dáte k zadní stěně třeba sprchový kout.
Odpovědět
Děkuji za rady :-) mame jen strach jak nam to vyjde finance... Kotel uvažujeme ze dame do garáže. Je dost velká a tak ji oddělit příčkou.
Odpovědět
Ahoj, nelíbí se mi tam ty úskoky a hodilo by se přidat kóty. Kolik máte rozpočet?
Odpovědět
1500000-1800000
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka147 to je rozpočet na dvě patra? Za mě je to dost málo..budeme stavět bungalov svépomocí - 9,5*14 a teda budeme rádi když se vejdeme do 1,7 :-N
Odpovědět
Myslíte ze to je málo? Známy je stávat a tvrdil ze se do tohoto rozpočtu s hrubou stavbou vejdeme...
Odpovědět
Profilova fotka
@lucka147 S hrubou určitě, rozpočet se většinou dělá na barák komplet ;-)
Odpovědět
Tak to vůbec nemáme představu :-D moc se v tomto směru nevyzname :-D
Odpovědět
rozpočet máme:)...co ty rozměry?
Odpovědět
Článek se načítá
Jaké rozměry přesně myslíte? :-)
Odpovědět
ano, s Vaším rozpočtem je hrubá stavba 2 podlažníhho domu o navrženém půdorysu ok (myslím uzavřená hrubá stavba - včetně oken, exterierových dveří) .... ale hrubá stavba může být třeba jen 30-40% rozpočtu celé stavby ....
Odpovědět
Píšete, že dům by měl mít 10 x 12 m, ale součet podlahových ploch 1. NP mi příjide mnohem menší.
Odpovědět
@mp77 doufáme ze se celkove dostaneme do 2,3 mil. Myslíte ze to je realne?
Odpovědět
@anezka73 přibližně by to mělo vycházet :-) jsou to jen orientační míry ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?