Projekt bungalovu 165m2 - prosím o názor

Prosím o názor na projekt domu, postavení a velikost místností, vytápění...atd. Porfix 30cm + 20cm EPS, podlahové vytápění - elektrokotel, + přechodné období krbová vložka (bez vyměniku i bez vzduchovodu) děkuji :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Na první pohled mě nesedí postel pod oknem v ložnici, podle mě by bylo lepší ji otočit ke stěně. Šířka chodby 150 je dost, hlavně v porovnání s šířkou zádveří (nešlo by přidat do jižních pokojů ? Také okna v jižních pokojích jsou dost malá. Jestli vidím dobře, tak ulička v kuchyni je 130, což je podle mě až moc. Hlavní pracovní plocha mezi dřezem a indukcí je malá, minimum je 80 cm. Jídelna je hodně stísněná, obzvláště, pokud je z ní východ na terasu. Chtělo by to asi dořešit rozměry. Já jsem si pokoje "zrealizoval" na volné ploše, abych dostal lepší představu o vzdálenostech a funkčnosti.
Odpovědět
Profilova fotka
Ta kuchyň mi přijde opravdu trochu neštastná, jak uvádí radim výše. Není mi úplně jasné, jak máte naplánovaný ostrůvek. Budou tam vysoká skříň, mikrovlnka, trouba a vedle nízká pracovní deska s těma barovýma židlema? Hlavní pracovní plochu tedy musíte mít tam a přijde mi nepraktické, že cokoliv budete umývat nebo házet do hrnce, tak musíte přenášet přes uličku. Jelikož nemáte asi dost prostoru posunout varnou desku a dřez co nejvíc od sebe, volila bych přesunu jednoho z nich na ostrůvek. Jinak souhlasím, že postel pod oknem není vůbec dobrý nápad. Nevím, jestli otočením byste si neztížili průchod do šatny, takže možná trochu změnit rozměry. JInak mi to přijde fajn :)
Odpovědět
Neni to spatne, jen mi tam chybi rozdeleni na klidovou a spolecenskou cast domu. Nejvic by mi asi vadil ten pruchod z garaze kolem pokoju a vstup ze zadveri rovnou do obyvaciho pokoje a kuchyne. U obdelnikovych bungalovu ale asi nejde uplne delat zazraky. Vypada to na typovy projekt, zkuste si spis neco nechat navrhnout na miru. U typovych projektu je skoro vzdy nejake ALE.
Odpovědět
O loznici jeste premyslime jestli ji otocit hlavou k satne a nebo zustane takhle, okno nad hlavou bude vys u stropu a podlouhlé.(ale nejradej bych tu postel otocila uz jen kvuli tomu ze okno by mohlo byt normalni, skrz vetrani atd.) Rozměry kuchyne na plánku klamou, ve skutecnosti bude pracovní plocha celkem 3m coz se mi zda dost, ze tam s prehledem vleze dřez, indukce a jeste zustane pracovni plocha, ostruvek bude vyuzivany jen na vetsi prace :) Vedle ostruvku bude trouba a mikrovlnka a velka skrin. Prichod z chodby do kuchyne nam vyhovuje skrz noseni nakupu :-) Dekuiji za nazory :-)
Odpovědět
@lucinaac Na to,jak je to celkem velký dům, tak mi příjdou pokoje trochu malé, obyvák je stísněný, 2/3 plochy zabírá kuchyně a jídelna, ale nějak tomu např. pracovní plocha v kuchyni neodpovídá. Říkáte, že 3m tsačí....určitě ano, nevím jak často a jak moc vaříte, ale když si vezmete, že dřez zabere cca 1m a varná deska +kousek ke zdi taky 1m....tam vám zbyde 1m pracovní plochy, není to moc. Ostrůvek je sice fajn, ale nebude se vám na něm chtít dělat, protože se budete pořád muset točit na druhou stranu. taky si moc neumím představit jak budou vypadat ty vysoké skříňky v prostoru a krb nalepený na ledničku taky nebude nejšťastnější. Zádveří je dost úzké. Ve všech pokojích malinkatá okna, to samév obyváku 4x miniokno cca 1m? Navíc 2 za sedačkou. V kuchyni okno žádné. Taky se mi nelíbí průchod z garáže, když pominu zápach z výfuku, tak si dost dobře neumím představit "migraci" bot a bund-leda byste měli jedny do auta a jedny na ven pěšky :-). Chodba sice je širší, ale my ji taky máme a vypadá to super....jen u vás se mi zdá, že je to na úkor pokojíků, takže bych ji klidně zúžila. Chybí nějaká technická místnost, bojler a elektrokotel budou ve spíži? Kam budete odkládat vysavač, smeták....?
Odpovědět
Moc se mi to nelíbí, na to, že dům je docela velký, pokoje mi přijdou stísněné, malé, okna to samé. Zádveří malinké, kuchyň dle mě moc nepromyšlená, dalo by se to vyřešit určitě lépe. a průchod z garáže taky teda moc nechápu, to si tam sundáte boty a budete je přenášet apod.? My tedy taky budeme mít bungalov, zast. jen 140m, bez garáže ale pokoje daleko větší, lépe řešené apod. Nejlepší to bude zkonzultovat s nějakým projektantem apod. a uvidíte na jakou finální verzi se dostanete. :)
Odpovědět
Je to divný,dětský pokoje moc malý,neni tam ani stůl aby psali úkoli nebo na pc,vstup rovnou z předsíně do obýváku,na mě málo úložných skříní,malá předsín,až vás přijde víc tak se tam budete mačkat,v obýváku nebude hnutí a zvláštně řešená kuchyn,garáž moc malá,klasický auto je široký 2 -2,2m takže otevřete dveře jenom 600 z každý strany což bude blbý když budeš vyndavat dítě z auta a nebo auto uklízet
Odpovědět
Profilova fotka
@lucinaac vyhodte garaz z baraku a preplanijte. Proc ma mit auto nejvetsi pokoj a opravdu chcete chodit z garaze do loznice?
Odpovědět
@jumpmans Ty jseš z těch garáží nemocnej, :-) to nemůžeš pochopit, že jsou lidé, kteří chtějí garáž? Já se k půdorysům nevyjadřuji, zde udělám vyjímku, stejně jako jumpmans, předělat......
Odpovědět
Profilova fotka
@radar64 nemam vyhrady proti garazi samotne, ani kdyz je to v dome. Ale nechapu proc to lidi davaji do tech pididomecku. Kdyby to byl barak na patro proipadne dost velky bungalov a bylo by tam dost prostoru pro lidi proc ne. Ale zatim jsem tu nenarazil na zadny projekt bungalovu s garazi ktery by byl navrzen smysluplne.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Všichni mluví o tom, jak je dům velký, ale je tam 20m2 garáž, takže zas tak velký není, souhlasím s tím, že chodba je zbytečně široká, kuchyně není malá, ale je blbě vyřešená, pracovní prostor minimální. S tou garáží je to těžké, já budu mít třeba garáž, ale auto do ní parkovat nebudu, bude to dílna, plus na kola, lyže atd...
Odpovědět
Píšete, že chcete topit elektrokotlem+krb bez výměníku. Chtěli jsme také elektrokotel+krbové kamna a neprošlo nám to u PENB. Museli jsme to řešit tepelným čerpadlem. Prý už to takle nejde :(
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?