Regulační plány, bojoval s nimi někdo?

Dobrý den, koupili jsme pozemek ve vysněné obci a vybrali si i vysněný baráček. Jenže jsme si bohužel pořádně neprostudovali regule, které tato obec má. Podle regulí nesmíme mít valbovou střechu ale sedlovou, nesmí být bungalov ale přízemní s podkrovým a metry baráčku nam na šířku přesahují o 3 metry. Chceme se i tak pokusit o udělení vyjímky a apelovat budem na to, že většina domu v našem okolí, včetně sousedů maji valbové střechy i bungalovy.takže žádnou estetiku ulice rozhodně nepokazíme, protože už teď je to tam naflákané jak se komu zachtělo.že už je v baríčku přidaná dvougaráž. Chtěla jsem poprosit o radu, zda s tím někdo také bojoval a probojoval se? Moc jsem tady o tom nenašla ak pokud máte někdo zkušensti, prosím napiště. Děkuji moc.
Odpovědět
Měli jsme něco podobného, požadavek obce byl na sedlovou střechu. Pouze jsme podali žádost o udělení výjimky, kde jsme uvedli, že bychom chtěli pultovou (+ výkres) a také že v naší ulici je několik domů s pultovou/plochou střechou. Nějaký čas to trvalo než se k tomu na obci dostali, ale schválili bez problému.
Odpovědět
děkuji za odpověď. tak to jsem za Vás ráda, že Vám to schválili. A budu jen doufat, abychom i my měli to štěstí. V naší ulici je většina domů bungalovů s valbovou střechou. Jenže ty ty regulační plány ještě neměli. Když s tam začalo stavět, mohl si tam každý stavět co chtěl.a až později, na posledních pár parcel udělali tyto plány. což mi přijde naprosto zbytečné.ale co naděláme :-) . Budeme doufat, že tam nejsou nějací blbci, a nebudou dělat problémy ;-) . Vám děkuji. Dodat jste mi naději :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@jizvo My máme podobný problém. Chceme stavět přízemní dům se sedlovou střechou. Žijeme ale na horách a regule obce připouštějí jedině sklon střechy 40°-50°. My potřebuje zhruba 25°. Můžu se zeptat, kam konkrétně jste žádost posílali? Co všechno obsahoval Váš výkres? Neumím si totiž představit, že si necháme vypracovat celý projekt na vysněný dům - ten zaplatíme a pak budeme jen doufat, že nám to povolí :-( Děkuji
Odpovědět
Ještě chápu, když už je v okolí víc podobných domů, tak proč by to nepovolili zrovna vám. Nebo když ten rozdíl není od regulí nějak markantní. Nicméně když se občas kouknu, když někde jedeme a v klasické vesnici třeba stojí "moderní" krabice s pultovou střechou (nebo žádnou střechou:-) ) nebo když v okolí je všechno hezky sladěné a najednou někde trčí svítivě zelená nebo oranžová fasáda v pěkném okolí, tak si o majitelích nic hezkého nemůžu myslet a o úřadu, který to schválil, taky ne. Samozřejmě držím všem palce, ať jednou bydlí ve vysněném bydlení a domečku, ale prosím mějte taky trochu ohled a vkus na to, co už je kolem vás ;-) Ať to po ČR nevypadá opravdu všude za chvíli jak v showroomu všech typů domů. Příklad Jesenice: antický dům, vedle srub, klasický domek se sedlovou střechou apod. Ale tak tam před nedávnem ještě nic nebylo, tak to ještě člověk pochopí, ale u tradičních vesnic a menších klasických městeček je to jak pěst na oko. I tak držím všem palce v cestě ke šťastnému bydlení! :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Mám dodatek, i když je to tu už stará diskuze asi - klidně si můžete postavit bungalov - tedy přízemní dům. Nikdo vás nemůže donutit stavět dům s obytným podkrovím. Jediné, co musíte, je dodržet tvar a sklon střechy. Vznikne vám tak veliká půda, ale to nikomu na úřadě vadit nebude. Prostě budete mít bungalov s vyšší sedlovou střechou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?