Rekreační domek, jak jste nakládali s omezeními?

Dobrý den, sbíráme rady ohledně stavby rekreačního domku.. Máme pozemek, na kterém je vyjímečně povoleno postavit max REKREAČNÍ DOMEK (tento pozemek již nebyl v zástavbovém plánu). A tak se ptám, zda měl někdo podobný problém a musel se vejít do těch 80ti m čtverečních zástavbové plochy a popř. jak jste nakládali s těmi omezeními.. Nejraději bych se podívala na konkrétní domky, které jste vybrali.. ale popravdě moc nevěřím tomu, že tady bude více lidí s tímto problémem. Předem velmi děkuji za odpovědi a zájem poradit :)
Odpovědět
Profilova fotka
80m2 pokud to jde na patro je v pohodě 4+kk a stavěli jsme ho zcela dobrovolně bez omezení :D třeba http://www.gservis.cz/projekty-rodinn......
Odpovědět
Profilova fotka
A není tam omezení výškou domu ? My měli pravej opak, chěli jsme původně stavět rekreační domek,stačila by nám chatička o dvou místnostech, ale podle územka byl pozemek veden,že to musel být rodinný dům.
Odpovědět
Profilova fotka
Každé město si reguluje samo co kde může být postaveno územním plánem nebo vyhláškou. Já musím stavbu rodinného domu všude nazývat jako stavba rekreačního domu, byť na projektové dokumentaci je napsáno rodinný dům. My smíme mít maximální zastavěnou plochu 100 metrů (soused s menším pozemkem jen 80 metrů), s jedním podzemním a jedním nadzemním podlaží a využitelným podkrovím. Do těch parametrů se vejdou stovky typových projektů. Výška tam u nás tuším omezená není. Informaci dá určitě příslušný stavební úřad. Ve všech žádostech, vyjádření, situacích, umístění, ohláškách, atd. tomu říkám rekreační dům nebo dům pro rodinńou rekreaci. Jinak další nevýhody jsou vyšší DPH (21 procent) a nemožnost odepisovat si úroky hypotéky ze základu daně. Jinak jsou požadavky stavebního úřadu stejné jako na rodinný dům. Trvalé bydliště můžeš mít i v rekreačním domě (chatě). Předpisy, normy, parametry stavby, výšky místností, světelná hygiena, protiradonová ochrana, energetický štítek, atd. atd...
Odpovědět
@micinka22 Definice rekreačního domku - Rekreační domek - v zastavěném území obce se zastavěnou plochou nejvýše 80 m2, VČETNĚ verand, vstupů a podsklepených teras; může mít nejvýše dvě nadzemní podlaží, popřípadě jedno nadzemní podlaží a podkroví a jedno podzemní podlaží. Takže dům Akát je bohužel nevyhovující..
Odpovědět
@krizak Vyšší DPH?? Si děláš srandu, ne?? :( Super novinka ... nechápu proč je to rozdílné. Díky.
Odpovědět
Profilova fotka
@bzulenka Bohužel je to tak, respektive DPH je u rekreačních domů "normální" a u rodinných domů je snížené, zřejmě jako podpora bydlení od státu. Mě to až tak nepálí, moji banku díky zálohovému čerpání hypotéky nezajímají faktury, tedy co jde, tak beru bez faktury. A jde toho hodně :)
Odpovědět
@krizak Asi budeme postupovat stejně. Díky za tipa, je fajn vědět, že to tímto způsobem jde.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@krizak Prosím tě, ještě k tomu rekreačnímu domku.. A co když to v bance při vyřizování hypotéky neuvedu, že se jedná a rekreační objekt? To je asi blbost, že? Máme vybraný typový dům od RD Rýmařov (dřevostavbu), která splňuje parametry rekreačního domku a v bance to uvádět teda musím? Já už špekuluju, jak se dá.. na tom DPH nám to udělá celkem dost... Já to stejně nechápu.. to po mě Rýmařov bude chtít o 6 procent víc než uvádí cenu na klíč? Sorry, že se tak blbě ptám, ale já to fakt nevím =-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
@bzulenka Ahoj, můžu se zeptat jak to s "rekreačním domkem" vypadá teď? Myslím co na to RD Rýmařov...povolení a tak
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?