Řezat zdivo - ano, nebo ne?

Dobrý den, stojíme před rozhodnutím, zda budeme na budoucí stavbě řezat zdivo, nebo nebudeme. Projektant nám to moc nedoporučuje, jaké máte zkušenosti? Problém vyvstává v tom, že pokud zdivo řezat nebudeme, budeme mít poměrně nízký podhled v obývacím pokoji. Na osvětlení dostačující, ale už do něj neschovám nic jiného, např. rozvody rekuperace (toto mě asi tak netrápí), ale ani třeba projektor atd. Budu ráda za všechny zkušenosti.
Odpovědět
@bayt Nerezat. Radsej zdvihnut vysku stropu.
Odpovědět
@deto_oesya To nejde (okna ve 2. patre)...
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikiliki To jste mě špatně pochopil 🙂 Kvůli oknům ve druhém poschodí nemůžeme zdvihnout strop v prvním poschodí. Leda zvýšit celý dům - a to nevím, jestli jde nebo se do toho panu projektantovi bude chtít, nebo jaké jsou vlastně možnosti. Mě spíš zajímalo, o kolik se podraží ta možnost, nebo jak moc to je komplikované, kdybychom to prostě museli řezat (jak říkáte správně, na výšku).
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@mikiliki Ten věnec zmiňoval i pan zedník. Snad se to vyřeší tedy i jiným způsobem, uvidíme. Popravdě máme ten dům relativně vysoký, ale zvýšení třeba o 20 cm by snad nehrálo roli. Píšu laicky. A strop bude skládaný s ocelovými průvlaky.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?