Rozměry pro kuchyňskou linku

Dobrý den, potřebuju od vás radu. Plánuju kuchyň a ještě můžu hnout s příčkou. Kuchyně bude do L. Jde mi o to, jaký by měl být rozměr místnosti (délka stěn), pokud bych uvažovala o koupi např. Ikea kuchyně. Truhlářovi je to asi jedno (nařeže si vše, jak potřebuje), ale pokud bych měla postavit kuchyni s dvířky, která jsou typizovaná, asi by bylo nejvhodnější, aby to co nejvíc pasovalo. Pokud mám tedy rozměry 3800 x 2750, bude vhodnější mít 3800 x 2400 (pro 4 x 60´skříňka)? Nebo raději 3800 x 2500 – aby tam byla vůle? Jak moc při plánování zahrnout do rozměrů prac. desku (myšlena hloubka ze strany 3800)? Děkuju za rady.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, Ikea skrinky su tusim siroke 60 alebo 80. 90 nerobia. Skrinky viac ako 60 su pohodlnejsie. Ak chces 4 skrinky x 60 = 240, treba priratat este ~5 cm do rohu. Pozri si kuchynu ktora ma roh. V rohu su listy do L prave kvoli otvaraniu skriniek, suflikov aby netreli o seba. Ak tam das 10 cm naviac, bud bude tych 10 cm v rohu, co esteticky nie je nic moc, alebo 5 v rohu a 5 lista na konci linky. Ja mam hlbku prac dosky 65 cm. Ak by bola u teba 65 cm, (skrinky 60) tak tych 5 cm v rohu pokryva prac doska a potom idu skrinky (60+60+60) = 245 cm Alebo 65+60+90+60 = 275 cm takze akurat ako nakreslene.
Odpovědět
@lenkito10 Moc ti děkuju! Přesně tohle vysvětlení jsem potřebovala. Jsi moc hodná.😚 Měj prima víkend!🍀
Odpovědět
Profilova fotka
Rado sa stalo. Su to malickosti o ktorych pri zacinani planovania clovek nema ani sajnu. U teba 270 akurat staci, aj keby sa stalo ze stena bude mat 265,5. Lista v rohu sa da skratit, moze mat napr len 4 cm, no zalezi aj od precnievania uchytiek. Z estetickeho hladiska by mozno na konci linky bolo lepsie zakoncenie listou 1,8 cm (hrubka dosiek skrinky) (alebo pridanym lícom skrinky) to uz si vsimaj u kuchyn, co by sa ti viac pacilo. Ak je v rohu napr skrinka s dverami a uchytkami (nie suflikmi) a ked otvoris, oby ti uchytky navrazili do steny.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Dobrý den, chci se zeptat na něco podobného, máme na projektováno takto jak vidíte. Spíž celkem 165cm, 235cm zeď za ní, potom 280 šířka linky a zbývá ta delší, protější stěna. A teď otázka, dveře z venku jsme chtěli tak nějak ať jsou naproti te spíži z důvodu že venku vlastně vedle kuchyně bude volne parkovací místo, takže se zaparkuje a může nosit rovnou do spíže. Ale není to podmínka, nejsme si tím tak jisti a přemýšlíme jak dlouhou udělat tu delší stranu linky ... S tím aby byly dveře proti sobě vychází délka stěny 302,5cm cca. Linka bude samozřejmě od truhláře, nejspíše hloubku 65cm. Takže tu delší stranu dělat cca 290cm a nechat 12,5cm za dveřma? Bude tam nejspíše vysoká skříňka do které zastrcime volně stojící ledničku, takže by se dala dát i nějaká zarážka ať nebouchajo dveře a nebo popřípadě otevírat na druhou stranu. Jenže tam zase chceme jídelní stůl + chceme ať ty dveře jsou stále jakoby v kuchyni, ne v obýváku (jídelní zone) stále spekulujeme jak to naposouvat. Nebo ať konci venkovní dveře třeba po konec te spíže. Což by ještě tak 10cm přidalo. Dekuji
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?