Rozmístění a velikosti místností - prosím o názory

která varianta se Vám zdá lepší?:-)
Odpovědět

Odpovědět
@tinyangel Ta druhá, v ložnici budete jen spát, ale děti busou v pokojích trávit hodně času-tak bych je dala na jih. Ale proč máte milion fr. oken, včetně otevíracích na sever z jídelny, chodby? Kvůli větrání? Nebo jimi chcete chodit? A když na to koukám, možná bych to celé zrcadlově obrátila a měla obývák na jih a západ-protože v tom U si ty jednotlivé křídla stíníte....teda jestli jsem dobře pochopila světové stravy.
Odpovědět
Taky bych cpal "living růmy" na jih, sever bych nechal servisům. Možná i kvůli tepelné pohodě.
Odpovědět
@bamak díky za názor :-) zrcadlově, jakože by jste přehodila kuchyň a obývák na místo ložnice a pokojů a ty dala tam kde je obývák a kuchyň? tomu oknu mezi kuchyňským koutem a stolem třeba tak moc nerozumím, na to se musím doptat projektanta. Jinak požadavek byl co nejvíce velkých oken aby bylo co největší světlo, ale zejména z jižní strany.
Odpovědět
S velkými okny na jih raději s rozvahou. On je z toho potom v létě neobývatelný skleník.
Odpovědět
taktéž bych byla opatrná s velkými okny na jih, pokud neholdujete klimatizaci...lepší jsou taková okna na východ
Odpovědět
@bayt ono je to tak napůj J a V :-)
Odpovědět
tak mě by se více líbila varianta 2
Odpovědět
@tinyangel Za mne varianta 2. Líbí se mi vyřešení klidové a denní zóny. Co se mi nelíbí jsou francouzská okna všude možně :-) A za úvahu by stálo, jestli obývák není příliš malý vzhledem k proporcím domu, sice je částečně spojený s kuchyní, ale samotný obývák je celkem malý, díky oknům tak jak jsou navržena tam nejspíš fakt dáte jen sedačku a šmitec. Záleží jak žijete, ale pokud máte rádi společnost a návštěvy, tak bych ten obývák s kuchyní překopal, ale to je na vás.
Odpovědět
@tinyangel Přesně tak. S těmi okny...záleží jakou budete mít střechu, přesahy, stínění, terasu.....velká okna jsou hezká, ale můžou být opravdu problémy s přehříváním domu. A ta údržba :-). V obýváku taky máte dvoje dveře ven, někdo to tak vysloveně chce, ale mě to příjde nelogické-to jednou půjdete západníma a příště jižníma? A cena taky bude šílená. ;-)
Odpovědět
2. varianta se mi líbí víc. Ale... Zrušila bych vstupy z dětských pokojů a z jídelny na terasu - proč? Budou akorát nosit nepořádek z venku do pokojů, pochybuju, že se pokaždé přezují... Určitě nebudete mít všichni u každého vstupu na terasu sadu bot, protože jakmile je budete muset přenášet, začnete používat jen jedny terasové dveře. Jsem pro zachování dveří na terasu pouze z chodby proti vstupním dveřím - nejpraktičtější přechod. Ostatní dveře bych změnila na velké okno s parapetem cca 20 cm nad podlahou. A určitě bych místností rozmístila dle světových stran - ložnice na východ, obývák na západ. Kuchyň, koupelna a technické zázemí je na severu správně.
Odpovědět
nás zase nahlodává ta varianta 1, z důvodu umístění ložnice u terasy a to proto, že ne že bychom byli nějací extra pařmeni, ale bojím se toho abychom nerušili děti za teplých letních večerů a sálodlouhých glirovaček na terase :-)
Odpovědět
Článek se načítá
@tinyangel To máte pravdu, zvlášť, když budete sedět rovnou pod okny.....no život je kompromis. Zase ten horní pokojíček nemá jižní slunce....záleží na vás. Já bych dům zrcadlově obrátila, v pokojíčcích nechala jen okna na jih a ty zvětšila-budete mít i více "stěny" k rozmístění nábytku-příjde mi to všechno stísněné a děti nemají moc volného prostoru pro hru. No a když budete nějak dlouho pařit a dítěti to bude vadit, tak bych ho na jednu noc nastěhovala k sobě do ložnice :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?