Ručně kreslený projekt - je to ok?

Projektant nema vybec pc. Projekt by byl rucne. Je to problem v dnesni dobe? Pro stavebni urad, nebo jinde?
Odpovědět
Dobrý den. Osobně jsem se nesetkal s požadavkem, že musí být projekt zaslán pouze v elektronické podobě. Spíše jde o čas. Žádosti a vyjádření jsou rychlejší přes email než poštou, ale vždy ho můžete naskenovat. Při práci na PC jsou také rychlejší a jednoduší případné úpravy projektu.
Odpovědět
Zdravím, co se týká úřadů, tak moc v tom problém nevidím, co ale může být problém je to, že se projektant někde sekne v kótách což by se mu v nějakém CADu nestalo a pak na stavbě mohou vzniknout problémy. Už jsem viděl pár rukoděl ( a bohužel některé musel předělávat do elektronické podoby), kde dost neseděly počty, takže ručně OK, ale pro jistotu si to před stavbou všechno přepočítejte.
Odpovědět
Profilova fotka
Take mam PD rucne zpracovanou. Na urade problem zadny, ale projekt k rekuperaci potrebuje data s koncovkou .dwg, coz jde prevest z .pdf. Nebojte se toho, jen si koty prekontrolujte
Odpovědět
Problem to neni. Znam projektanta, ktery dodnes pouziva sablony pro text, prkno a razitko tiskne drevene. Ja to znam jen ze stredni, maturovala jsem z projektu kresleneho v ruce. Ale byla to hrozna makacka. Na druhou stranu chapu projektanta, ceny za Cad jsou strasne vysoke.
Odpovědět
@holubing Je to umělec :) v dobrém slova smyslu. Tohle si můžete nechat zarámovat a někam pověsit. Když si ze školy vybavím, jak jsem se vyvztekal u kreslení tuší a technickým perem. Tohle je krása. Opravdu. čísla bez šablony. Všechna stejně velká. Tohle je kumšt :) V PC to nakreslí každý idiot. I já :)
Odpovědět
Profilova fotka
Náš projektant také kreslí v ruce, nikde jsme se nesetkali s tím, že by s tím měli problém. Jen nemáme nic elektronicky, vše na papíře. Na druhou stranu nám ho všude chválili, prý tak precizně zpracovaný projekt už dlouho neviděli ;-)
Odpovědět
Moc dekuji. Uklidnili jste me.:-) a kdyz si to oskenuju, muzu posilat I elektronicky.
Odpovědět
@trolll @holubing Úplně v pohodě, však projekty se kreslily ručně odjakživa, dnes se to možná zdá všem divné. Projektant, který je fakt machr, tomu to v ruce může jít třeba i stejně rychle jako kupříkladu v AutoCADu. Kreslení ručně má i své výhody. Kdo také umí pěkně technicky psát, pohoda. Projektant se hlavně nesmí seknout v kótách, vše musí mít sakra dobře spočítané, kóty jsou vždy svaté, obrázek může mít "chyby", na to projektant upozorní tím, že číslo v kótě je podtržené - ona platí, obrázek může být třeba pár desetin milimetru posunut. Žádné odměřování pravítkem na stavbě, to není správné. Nevýhoda jediná je nutnost skenování, chcete-li to posílat elektronicky, nic více a nic méně. Ale to už je jen detail, ne?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?