Sbírám názory a rady k projektu

Chci poprosit o názory a rady k našemu návrhu projektu který jsme si sami namalovali ještě před tím než půjdeme za architektem. Děkujeme za každou reakci :-) .
Odpovědět
Ten první obrázek je moc malý takže ho přikládám ještě jednou a lépe :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, máme velice podobný projekt :-) pudorys 9*16,6m...v podstatě totožné rozložení pokojů jako vy, jen místo uklidovky wc, tech.místnost je vchod, obývák přehozený s kuchyní, a tam kde vy máte vchod je technická :-)) Tím , že máme tenké zdivo(vpc) jsem ušetřily cc 15m2 a získali tak pracovnu vedle ložnice. Záchod u vchodu moc ráda nemám...ve vašem případě bych ho raděj oželela a nechala místo na odkládání oblečení a bot...chodbička je fakt malinká( v minulém domě jsme to takto malé měli). Asi bych domek kapku zvětšila pokud to jde.. - na těch 10*15
Odpovědět
Profilova fotka
jo ještě ty pokoje na sever nejsou nejlepší ...barák bych komplet přehodila..vchodem k severu..
Odpovědět
Profilova fotka
@tedidami Okno v obýváku bych dala spíše na východ, WC v zádveří bych zrušila a udělala vestavnou skříň(budete si nosit na WC bordel), Ložnici bych mírně zmenšila a zádveří na šířku také a zvětšila prostor koupelny a z toho prostoru udělala pokoj orientovaný na jih. V levém dětském pokoji bych okno přendala na západ. Prostor dětského pokoje uprostřed bych trochu zmenšila a místo toho udělala koupelnu orientovanou na sever. Tím, že bych ten prostor zmenšila, tak by se mne zvětšil prostor technické. Úklidovku bych nevyužívala jako úklidovku (to může být v technické), ale vstup do ní bych nechala jen z venku a využívala jí na kola, sekačku,atd. Ale to záleží zda třeba nemáte samostatnou garáž. Jinak velikostně bych domek nechala. ;-) Tenhle Váš návrh musím ukázat synovi, jelikož chce stavět a mohl by z něho vycházet. :-)
Odpovědět
@tedidami Naprostý souhlas s @micinka22. Komplet přehodit orientaci - dětské pokoje a obývák na jih, vstup, ložnice, koupelna a kuchyň na sever. Já bych osobě ještě zrušila WC u vchodu (nepraktické, nosí se nepořádek po domě) a buď bych to nechala volné a umístila tam vest. skříň, nebo bych tam udělala malou šatnu u vstupu. Samost. WC bych udělala se vstupem z chodby v rohu proti vaně (za dveřmi). Tam by se WC s umývátkem krásně vešlo, koupelna je dost velká. Teď tam máš malovanou pračku nebo co? Tu můžeš mít v technické, do koupelny bych ji nedávala. :-)
Odpovědět
Profilova fotka
tak já bych zrušila tu uklidovku, a klidně ji přesunula do tech. m., ta by se mohla o kousek zvětšit na stejnou šířku jako chodba, ale není nutné.místo uklidovky by mohl vzniknout pěkný velký pokoj, nebo tam udělat malou koupelnu nebo šatnu pro rodiče. Kdybyste tam tu uklidovku chtěli nechat, tak bych dveře od ložnice i od pokoje posunula co nejvíc doprava a tu příčku ve které jsou dveře posunula taky co nejvíc to pujde, aby se ta místnost o kousek zvětšila. Osobně bych si zvětšila kuchyň - buď na ukor obýváku - nebo bych zrušila i wc i komoru - nebo bych zrušila wc a komoru bych přesunula do toho výklenku jak jsem upravila ve vašem návrhu, vcházelo by se tam z kuchyně. Pak by mohli být do kuchyně i dveře ze zádveří, ale co nejdál od vchodových. Wc bych dala vedle koupelny, je dost velká nebo jak jsem namalovala do horní části chodby, ale nevím jakje to velké, jak by to vyšlo. je to jen upravené jen v malování v rychlosti, tak se omlouvám, kdyby to někomu vadilo :-)
Odpovědět
kompletně změnit orientaci pokojů- dětské pokoje a obývák na sever??? a ložnici na jihozápadní roh? komplet naopak- v dětských pokojích a obýváku musí být co nejvíce světla- tj. pokojíčky na jih/ západ, stejně tak obývák, a kuchyně, ložnice a koupelna můžou být na sever
Odpovědět
Máme téměř stejný projekt. Rozhodně pokoje na slunnou stranu. Pokud ložnice bude sloužit pouze jako ložnice, klidně bych se nebála ji zmenšit a přidat minikoupelnu se sprchou a WC. Kuchyň bych neoddělovala pevnou příčkou, ale např. širokými dveřmi do pouzdra. Technická je výborná věc, naopak komora u kuchyně jde nahradit vysokou skříní. Zvážila bych více oken v obývacím pokoji - čím více světla, tím lépe (samozřejmě i tepelných ztrát a práce s mytím :-) )
Odpovědět
Moc díky za připomínky. Lehce jsme to předělali. Vždycky je to o kompromisu. Všechny pokoje na slunnou stranu nedostaneme...to by nám vyšla nudle s chodbou na sever...navíc musíme zohlednit pozici pozemku a jeho sousedství. Druhé WC jsme tedy přestěhovali od vchodu do úklidovky, jeden pokoj prohodili s koupelnou a z technické udělali šatnu. Topit plánujeme el. panely a dotápět krbem. Kuchyň moc velikou nechceme a myslím, že je tak akorát....s porovnáním k té co máme v paneláku je obrovská :-). Doplánovali jsme také vodárnu ve které bude tlaková nádoba na vodu ze studny a bojler. Na plánek jsme také dopsali směry k okolí pro lepší orientaci. Původně jsme na stranu za ložnici plánovali garáž jenže to bysme se nevešli do ohlášky (150 m3)...ikdyž jak jsme se dozvěděli od známého tak pro někoho není problém postavit na ohlášku dům s půdorysem přes 200m3. Takže co byste poradili s ohledem na rozpočet cca 1,4 mil?
Odpovědět
já bych dal dětské pokoje vedle sebe, nejprve bych udělal jeden velký v případě, že nejsou věkově daleko od sebe a pak to rozdělil sdk příčkou. A mezi ložnicí a koupelnou aku příčku kvůli hlučnosti,
Odpovědět
Profilova fotka
@tedidami Nyní je to pěkně uspořádané. Jen u vodárny bych dala určitě silnější příčku a zateplenou. Určitě to tam nebude vytápěné, tak aby to zbytečně neochlazovalo koupelnu a šatnu. Jakou plánujete střechu? Sedlovou, nebo valbovou? ;-)
Odpovědět
@tedidami Rozpočet 1,4 mil. Kč jste už s někým konzultovali nebo je to váš odhad? Také chceme stavět bungalov, tak sbírám informace o cenách.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@tedidami dveře do spíže bych udělala zašupovací. Nějak postrádám dveře z obýváku do chodby....v zimě tam bude průvan a v pokojích bude vše slyšet. Nevím jestli není zbytečný druhý záchod...pokud tam bude tak už tam stejně žádné úklidové věci nedáš....jinak by sisi blokovala průchod. Nevím jestli bych nepřehodila ložnici a dětský pokoj směrem do zahrady....bude tam větší klid. Taky koupelna je lepší na západ...v létě bude navečer krásně vyhřátá zatímco vyhřáté pokoje nejsou na spaní nic moc. Anebo jak už tu někdo psal....dětské pokoje vedle sebe a vedle ložnice koupelnu.
Odpovědět
Profilova fotka
teď se dívám, žes to tak měla v původním návrhu...to bylo podle mě logičtější......
Odpovědět
to letok:....protože rozpočet máme omezený a je pro nás limitující plánujeme právě takovýhle domeček. Pozemek nás stál 680 tisíc a do 2 mil se musíme vejít s těma 1,4 mil + -. Budeme si vše co půjde dělat sami. Něčemu se člověk nevyhne a předpokládáme, že např. kopání základů, beton na základovou desku a krovy nám bude dělat nějaká firma. Jinak vše sami. I střecha je dnes v podstatě stavebnice takže tu si položíme sami. Počítáme se 130 tis. na základovou desku, 300 - 350 tis. hrubá stavba a 100 - 130 střecha (krovy a krytina). Topení plánujeme elektrikou proto, že pokud bysme chtěli topit plynem stál by nás jen kotel, trubky a radiátory asi 130 tisíc což je o, nejméně, 100 tisíc víc než přímotopy. A za jak dlouho to protopíme v elektrice....15, 20 roků? Stavět chceme buďto z Ytongu nebo Porfixu...což znamená že pomalu ani nebudeme potřebovat míchačku. A podobně přemýšlíme nad vším. Je to o standardu a kompromisu na který jste zvyklí a na který jste ochotní přistoupit. Někdo potřebuje k životu kuchyň za 100 tisíc...nám stačí poskládat ji třeba ze dvou kuchyní po 5 tisících z Globusu. to lin18: to druhé WC bereme jako zálohu a navíc tam dáme zřejmě shrnovací dveře a on 1,2 m se nezdá ale na to aby se tam vešla police na prostředky, smeták a kýbl bohatě stačí. Toaleta jako taková poslouží zárověň jako výlevka. to jeniki89: Střecha bude klasická sedlová. Valbová přijde dráž (alespoň si to myslíme). A ani náš architekt je nemá v oblibě :-).
Odpovědět
Profilova fotka
@tedidami nechci se tě dotknout, ale ten rozpočet mě přijde trochu mimo :-| no uvidíš až začnete
Odpovědět
Profilova fotka
@tedidami 100 - 130 tisíc střecha (krovy a krytina) , to myslíš jako dohromady za vše nebo zvlášť ? Máme sice patrový, ale jinak velikostně skoro stejný dům se sedlovou střechou (máme cca 16*10), právě děláme střechu - krovy máme za 100 tisíc (cca 60tisíc je materiál, zbytek práce) , krytinu Bramac za 250 tisíc (materiál, práce, okapy, ), plochu střechy máme cca 280m2 ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@tedidami, @sabcav @effka84 tak mi to máme hodně podobné, myslím, že se dá do té částky postavit obyvatelný dům. Ten náš nebude uplně dokončený, třeba fasáda a teréní upravy se budou dělat časem a moc nového nábytku, taky pořizovat nebudem. Vše je o tom rozeslat nabídky, hledat řemeslníky, menší firmy nebo živnostníky jsou levnější a ještě levnější, když je to bez papíru. Nákup materiálu v zimě( když je kde uskladnit nebo se lze domluvit na pozdějším vývozu), kupovali jsme ytong i krytinu v lednu. Ale to je jen moje zkušenost. Uvedu pro srovnání naše ceny. Nejprve jsme bourali a teď tavíme z ytongu, sami s pomocí rodiny a kamarádu. YTONG 165 tisíc, železo do základů, do věnce a kari sítě 30 tisíc, beton základy i věnec 80tisíc(některé základy zůstali staré, beton ze slovenska, vyšel levněj než v sousední vesnici), strop máme dřevěný, dřevona strop stálo kolem 45, dřevo na vazbu 55tisíc, krytina (brněnka) na náš dům i sousední tchánovců 90000,- oplechování obou domů(okapy apod.) 30tisíc i s prací. je tam hodně položek, které nejdou vidět hřebíky, vruty apod. a taky to co jsme nemuseli kupovat nebo platit - dřevo na šalování základů(staré desky), místo vytahání trámu na vazbu jeřábem, tahání ručně, místo ruky na sundání ytongu z kamionu, chlápek z místní firmy s vysozdvižným vozíkem. Je toho dost co jde udělat samo ale jsou i věci, které se musí zaplatit. to sem se nějak rozepsala, držím pěsti při plánování i stavbě :-)
Odpovědět
@tedidami Stavěli jsme si celý dům sami, včetně střechy. Pokud si to budete všechno stavět sami, budete nakupovat levně a fyzicky a psychicky to vydržíte, tak to dokážete. Jen víc než 150m2 na ohlášku nepostavíte a legálně svépomocí také ne. Mrkněte kolik co stálo u nás domeceksnu.cz - máme více než 2x tolik podlahové plochy, můžete si podělit ceny. Ze zkušenosti používám takovou pomůcku na výpočet ceny - 2500Kč/m3 u samostavby, 4500Kč/m3 při úkolování dělníků, 6500Kč/m3 na klíč.
Odpovědět
Profilova fotka
moc pěkný půdorys!
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den všem. Pojďte podiskutovat o našem jedinečném stavebnicovém systému Modul-LEG®.Stavba svépomocí včetně krovu, folie a laťování je ve 4-lidech postavena za 1 1/2 dne(do 100m2).Jednoduchý systém,který si zamiluje každý stavebník při stavbě domu svépomocí.Naše jedinečné tepelné vlastnosti zaručuje naše vlasní vivinutá technologie s atestací. Rádi vám zodpovíme veškeré vaše dotazy a budeme rádi,když se vám náš systém zalíbí a budete ho společně s námi propagovat dále.Všem moc děkujeme za veškeré názory a připomínky
Odpovědět
@martinik Dobrý den, buďte tak hodný a nezaplevelujte vlákna, která se věnují jiným tématům, buď se vyjadřujte konkrétně k tématu nebo založte nové téma, kde klidně můžete diskutovat o vašem produktu donekonečna. Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Omlouvám se,jsem zde poprvé, tak zkouším
Odpovědět
co takto? držím palce při stavbě! ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?