Jaká je ideální šířka chodby?

Zdravím, ještě mám čas. A změny, chci zúžit chodbu, která má teď 150cm, přemýšlím na 130cm. 110cm uz mi příjde moc. Jak široké máte chodby, aby se tam dalo normálně fungovat? Diky
Odpovědět
Já mám navrženo 1,2m a myslim že je to akorád :)
Odpovědět
Profilova fotka
my tedy nemáme bungalov a tudíž takovou chodbu, ale těch 120 mi přijde tak akorát. 150 je zbytečně moc
Odpovědět
my máme 125 a přijde mi to akorát
Odpovědět
150cm potřebujete pro nastěhování předmětu velikosti 200/100/60cm, tedy skříně například. V užší chodbě ji jednoduše nevytočíte. Já bych ji nechala tak jak je, klidně se dá i využít a děti tam budou mít ráj na honičky a vláčky a auta a jiné nutné věci.
Odpovědět
Profilova fotka
Máme teď v bytě 180cm, na jedné straně máme vestavné skříně a naproti se vleze botník.V nejužším místě máme volných 110cm a bez problémů se vejdeme, když jdou dva proti sobě. Užší bych to nechtěl. Takže záleží jak moc to chcete zakládat dalšími věcmi.
Odpovědět
Profilova fotka
Chodbu ze zádveří k obytné části budeme mít 150cm, tu v soukromé části domu 120cm.
Odpovědět
150cm je dost a nic tam nikde nedam.. kdyz udelam 120cm tak to budu muset predelavat, ale to asi az pri realizaci hm? ;)
Odpovědět
My máme 1.7m a časem by tam měla být skříň takže místa budeme méně.
Odpovědět
Z vlastní zkušenosti z bungalovu: V předchozím bydlení jsme měli šířku 130cm, dnes 125cm. Na chození je to v pohodě, míň bych nedělal (takhle je to komfortní když se tam někdo potkává apod.). Pokud chcete do chodby dávat skříně apod., tak bych ji udělal tak širokou, ať tam právě minimálně 120cm zůstane.
Odpovědět
Profilova fotka
@ladislavpetra jak je ta chodba dlouha? Jinak vypada sirka 130cm na delce 3m a jinak na 6m... U vas mi tech 150 pri pohledu na pudorys prijde akorat...
Odpovědět
125 cm na 6,0m optimální
Odpovědět
jako hlavní komunikační uzel bych určitě nechal těch min 150 cm. Jasně, že 130 cm stačí, ale bude to prostě působit v té délce chodby stísněně.
Odpovědět
Článek se načítá
Uz je pozde 😃 Nechal jsěm to zmensit na 130cm. Chodba bude koncit u vlezu na pudu.
Odpovědět
Profilova fotka
No holt kazdy tady buduje panelakove chodbicky. Skoda... Ale kdyz se vam to libi...
Odpovědět
já nevím no, uvidím ještě poslední rada s projektantem no. Jinak na chodbě se nebude trávit čas no a získám prostor v ostatních místnostech :)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?