Skelet system - zkušenosti

Profilova fotka
Dobrý den stavitelé, ráda bych se zeptala, zda někdo z vás má zkušenosti se stavbou pomocí skelet systému. http://www.skeletsystem.cz/ Zajímalo by mě hlavně to, zda se vyplatí si od firmy nechat tento "skelet" postavit a zbytek si dodělat sám. Přítel je po operaci kolene a bojím se, že bychom stavbu od samého začátku zvládali jen těžko. S nějakým základem už bychom to zvládli. Děkuji za připomínky. M.
Odpovědět
@maba1288 no je otazka, na kolik skelet vyjde... my jsme od stejne firmy meli spiroly (stropy) a ve finale jsme litovali...sice se jevily jako levnejsi varianta, ale pak ty dobetonavky uz takova sranda nebyla... je otazka jestli jsou v cene a udelaji je nebo budou na vas. Asi to usetri cas, nebudete muset nechavat vytvrdnout zakladovku, vence, atd... ale stejne to budete muset vyzdit... a pokud se bavime o spatnem koleni, tak mne zdeni prijde horsi nez udelani napr. vencu :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote Děkuji za reakci. Ceny skeletu se pohybovaly kolem 350 000 za dům s obytným podkrovím. Máme vybraný dům se zastavěnou plochou 89 m2, celková užitná plocha 110 m2.
Odpovědět
@maba1288 a ty dobetonavky jsou v cene a budou je realizovat oni nebo vy? Je to predpokladam zakladova deska, stropy a pak sloupy a vence... A kdo do zakladovky dovede odpady?
Odpovědět
jinak jeste k samotne firme, i kdyz jsme zacali s nimi jednat hodne v predstihu, nakonec nam na jejich stropech stavba mesic stala... az v momente kdy manzel rekl, ze stornuje objednavku a nechame udelat monolity, tak za hodinu volali ze vezou spiroly...
Odpovědět
Myslím, že je tam velká výhoda v rychlosti stavby. Třeba schodiště přivezou jako jeden kus. Dále volná dipozice. Spiroly překlenou celou šířku bez nutnosti středové nosné zdi. Nevýhoda je v tom, že těžko budeš stavět na hranici pozemku (základové patky přesahují půdorys). Ty patky navíc nejsou v ceně, musíte je připravit. Známý měl naceněný skelet domu na dvě patra cca 100 m zastavěno na 1 Mkč. Určitě na toto bude třeba dost dobrý projekt, který bude řešit všechny prostupy a detaily. Nevím, jak se řeší přerušení tepelného mostu u paty nosných sloupů. Tak bych se ptal, jak vysoko musí být podlaha nad okolním terénem
Odpovědět
@evastr s tou nosnou zdi nemate pravdu, mame spiroly a museli jsme i presto mit 2 nosne zdi a 3 HEB nosniky... A to nemame nijak velky dum, je to cca 7mx10,5m. To je mimochodem @maba1288 dalsi vec co to prodrazila, protoze jsme museli poridit 3 HEBy a ty staly dalsich 30tis.
Odpovědět
Nějak nevidím žádnou výhodu proč tento systém použít pro stavbu RD. Vždyť hrubá stavba z libovolných tvárníc (ytong, heluz, protherm, atd...) vyjde na stejné nebo menší peníze a při zdění na pěnu snadné a rychlé. Zateplit musím oboje, tak proč skelet?
Odpovědět
@requied ten skelet nenahrazuje zdeni, musis ho vyzdit tak i tak... nahrazuje zakladovku, vence, stropy a ma sloupy v rozich a kde je potreba
Odpovědět
Základovku sice nahradí pilíře ale stejně musím udělat kvalitní podlahu. Právě to že se musí vyzdívat je další důvod proč nechápu "výhodu" toho systému. Jednoduší je udělat nosné zdivo a prostě vylít věnec. Jinak není problém postavit jakýkoli dům jen na pilířích / pasech / vrutech (můj případ) atd...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?