Software pro osazení domu na parcelu

Hledám tip na software, ve kterém by šlo nakreslit osazení domu na parcelu. Máme pozemek 1000 m2, nicméně s ne zcela ideální orientací vůči světovým stranám a s velkými předepsanými odstupy domu od hranic. Bude tedy trochu oříšek vymyslet, kam dům na parcelu umístit a jakou udělat vnitřní dispozici. Protože se mi nechce varianty kreslit ručně, hledám tip na software, ve kterém by šlo osazení domu na parcelu (a ideálně i půdorysy domu) udělat. Poradili byste prosím?
Odpovědět
taky by mě zajímalo, jestli existuje program na vizualizaci domu na pozemku. mate nekdo zkusenosti?
Odpovědět
Taky bych rad nejaky takovy software :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 letech
obnovím diskuzi... je nějaký jednoduchý program, s umístěním půdorysu na pozemek, který by se dal použít pro předběžný souhlas se stavbou? Nebo klidně složitý s dobrým návodem : D
Odpovědět
Sketchup + tutorial na youtube a modeluješ projektuješ raz dva.
Odpovědět
@areka Predbezny souhlas se stavbou? Kdo ho vyda?
Odpovědět
Profilova fotka
Ak to nemusí byť úplne presné (napríklad sa zanedbá reliéf pozemku - výškopis), tak stačí SketchUp. Ak to má byť osadené presne aj výškovo podľa výškopisu, už treba na to niečo lepšie - napríklad Archicad. Ten vie pracovať so súborom, ktorý je možné dostať od geodéta a vie terén podľa týchto bodov vymodelovať. Existuje tuším aj doplnok, ktorý to vedia natiahnúť priamo z katastrálnej mapy, ak existujú k tomu dáta. Samozrejme toto vie každý lepší program pre BIM modelovanie.
Odpovědět
@lisakstavitel díky,to mě nenapadlo hledat na youtube 🙂 @puhelin povolení úplně ne,ale potřebuju zjistit,jestli mám vůbec šanci jej získat a všude (územní plánování, Čepro aj.) po mně chtějí zakreslený půdorys,tak ať to nemusím rýsovat na papír : )
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?