Souhlas souseda se stavebním ohlášením

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, stačí mít podpis souseda na PD na situaci s umístěním domu? Jde mi o to, že všude píšou něco jiného, na stavební úřad se nemohu dovolat. Nevím, jestli na to existuje nějaký formulář, nebo ne, ale dočetla jsem se, že právě stačí mít na PD na situačním výkresu jméno, podpis, datum a že s tím soused souhlasí. A teď mi jde ještě o to, kteří sousedé toto musí podepsat? Všechny, se kterými máme společný pozemek, nebo i ty přes cestu? Děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Zdravím, my jsme to měli na PD ve formátu A3, byla tam kolonka, jméno, podpis datum. Podepisovali to pouze sousedi sousedící s pozemkem. 🙂
Odpovědět
Ze zakona maji byt podpisy na situacnim vykresu. Neni prece mozne podepsat prazdny papir, bez znazorneni vazeb na souseda... Jakych sousedu se to tyka vam reknou na stavebnim uradu. Pokud ma vase stavba ovlivnit i stavby, ktere stoji na nesousednich pozemcich, musite oslovit i je. Ale tohle se resi v predprojektove priprave, at je mozne to se sousedy predjednat a nedelaji vam problem, kdyz uz mate PD hotovou a zaplacenou.
Odpovědět
@meggieg dnes, dle zákona stačí sused bezprostredne susediaci. ale pred tým, (pred rokom 201😎, ak sa nemýlim), pretože bez SP lze v ČR realizovat stavby od r.2012, znela právna úprava na súhlasy susedných pozemkov, ktorých je stavba dotčena!!! a k tomuto dodnes niektoré úrady prihlidajú. Preto si zájdite za príslušným referentom na stavebnom úrade a bude to tak, ako to chce on/ona 🙂 a stačí to na situačný výkres, takže v podstate predprojektová príprava a následne, ak získate súhlasy susedov, môžete realizovať stavbu bez povolenia, na ohlášku,...stavět za 2-3 měsíce....
Odpovědět
@kutilgabi Vy byste sousedovi podepsal souhlas se stavbou jen na zaklade umisteni obrysu na parcele? Bez pohledu na dum od jeho pozemku, umisteni tepelneho cerpadla (kdyby bylo)?
Odpovědět
@puhelin obrysu na parcele,... písal som o situačnom výkrese, áno je to obrys na pracele, ale ste odborník, a z tohoto výkresu dokážeme dosť informácii vycítať. ale opäť, áno, máte pravdu, záleží projekt od projektu. súhlasím a uznávam.
Odpovědět
@kutilgabi Jenze prave ze situacniho vykresu vysku stavby nebo okna ve 2NP nezjistite. Natoz kolik tech NP vlastne je. Tohle se proste toci v zacarovanem kruhu... Soused podepise situacku ve fazi studie a mezi tim se muze cokoliv zmenit. Nevyjde energ. trida, tak se meni velikost oken. Nebo se dospeje k tomu, ze garaz uvnitr neni treba. A pak musi soused podepsat situacku znovu. A jo, muze se narazit a cele se to zasekne. Ale neni mozne predlozit uradu podepsanou jinou situacku. Soused prece dostane zneni urednikova souhlasu, vc. situacniho vykresu a je prusvih.
Odpovědět
@puhelin pokiaľ je vyslovene špatná predprojektová príprava, tak áno, aj toto nastať môže. v opačnom prípade,....
Odpovědět
@kutilgabi Lidi meni nazor i behem stavby. I po dokonceni. Je to prirozene.
Odpovědět
@puhelin proto se do ohlášky nebudu vrhat bez podepsané situace 🙂
Odpovědět
@kutilgabi V jakem smyslu "do ohlasky vrhat"?
Odpovědět
Profilova fotka
Na stavebním úřadě nám dali situační mapu a řekli nám, od kterých sousedů je souhlas potřeba. Muselo tam být - jméno a příjmení, datum narození a podpis.
Odpovědět
Už jsem se dovolala na stavební úřad, paní mi řekla, že na koordinační výkres je potřeba napsat od sousedů že souhlasí se stavbou, jméno, příjmení, datum a podpis. Na koordinačním výkresu je kde přesně bude stát dům, jak daleko od je od sousedů, kde bude parkovací stání, terasa, ale tepelné čerpadlo ani nic jiného tam není. Soused, který bude stavět vedle nás mi donesl na podepsání úplně to samé. Také tam nezjistím, zda má tepelné čerpadlo.
Odpovědět
Článek se načítá
@prochazkovaklariisa a máte na té situační mapě okna, nebo jenom to kde stojí dům?
Odpovědět
Profilova fotka
@meggieg jen to kde stojí dům a vždy k tomu se museli majitelé podepsat. Byla to vytištěná mapa z KÚ ve velkém formátu.
Odpovědět
@meggieg To cerpadlo by melo byt v situacce zakreslene, protoze dokonce i hygiena posuzuje, jestli na sousedovu stranu nebude moc hlucne. Kdyby hlucelo moc, soused by se nemel na co odvolat.
Odpovědět
@puhelin čerpadlo nemám zakreslené v situaci, ale v půdorysu, on každý projektant to asi dělá jinak, jinak na hygieně mi řekli, že kdyby to čerpadlo bylo moc hlučné a soused by ho slyšel, tak že mi to stejně neschválí (jinak čerpadlo máme na stranu kde od nás mají sousedé dům přes 20 m a už je to hygienou schválené)
Odpovědět
@meggieg Pro me to je snazsi kreslit vse na situacku. Stejne jak to parkovaci stani, terasa apod. Pak je to hned prukazne a nikdo nemuze namitat, ze o tom nevedel.
Odpovědět
@puhelin parkovací stání i terasu tam máme, jsou tam i dveře na terasu, akorát ne okna a TČ.. já k tomu sousedům dala právě i půdorys, kde jsou okna, TČ.. aby to bylo v pořádku. 🙂 Navíc možná budeme přesouvat jedno okno jinam a to mi na úřadě řekli, že před dokončením stavby se dělá změnový formulář a musí být znovu souhlas sousedů, že okno bude jinde
Odpovědět
@meggieg Uz jsem se setkala s tim, ze stavebnik sousedovi podstrcil podobu domu, ktera se pak neshodovala s tim, co mu urad povolil. Nekteri urednici to chteji od sousedu podepsat vse, spis kdyz se vi, ze maji problemovejsi vztahy 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?