Spaní na sever

Jak je to se spaním na sever. Manželka chce na základě těchto babských povídaček ovlivňovat půdorys domu :/. Je to někde podložené, že je spaní na sever lepší?
Odpovědět
Proč chce manželka kvůli tomu měnit půdorys? Říká se, že hlava by měla být na sever, ale ložnice jako taková může být přece na jakoukoliv světovou stranu. Jde tedy jen o rozmístění nábytku v místnosti. My měli ještě nedávno hlavu na sever, teď máme na východ a žádný rozdíl ve spánku nepozoruji 🙂
Odpovědět
@jose10r ložnice na sever (bez ohledu na to, jak pak máte otočenou postel) bývá chladnější, nesvítí tam slunce. Někomu vyhovuje, někomu ne. Já osobně preferuji ložnice na východ, je příjemné, když vám svítí ranní slunce.. Nevěřím, že je nějak podložené, že nějaká orientace je "lepší".
Odpovědět
Ložnici máme na sever a vyhovuje nám to. Přeci jen na spaní má být chladněji. Neřeší spíš jakým směrem má směřovat hlava při spánku?
Odpovědět
Proc by ho neovlivnovala, kdyz v tom bude bydlet? Nebo nema pravo se ozvat? My mame na jih, byt jinak vyresit nesel. Na sever mam koupelnu a kuchyn a v lete bych si tam nejradeji dala matraci a spala na ni. Na zapade sviti slunce a na vychode me budi.
Odpovědět
Myslim, ze tak spi I divoka zvirata - hlavou na sever. Tusim je to kvuli elektromagnetickemu poli, zvirata jsou na to citlivejsi. (Viz treba kocky a psi v ruznych zonach)
Odpovědět
Hlava by měla ideálně směřovat na sever, a nejlepší je ložnice na východ😉
Odpovědět
@jose10r Co vím, vychází to z Feng shui - nejlepší osou pro umístění postele je severojižní strana, kdy hlava míří na sever, který je podle feng shui nejklidnějším směrem, na netu určitě najdeš hodně odkazů k prostudování. Nevím, jestli to funguje nebo ne, jen říkám, co jsem slyšela ;-)
Odpovědět
Podle fengshui se dá spát hlavou na všechny strany. Jen SV je pro deledobejsi spaní špatně. Každá strana údajně podporuje něco jiného i podle věku. Na netu je toho spoustu. Fengshui je zajímavé i co se týče dveří, oken atd atd. Například dlouhé chodby s dveřmi za sebou jsou špatně, hlavně když se křídla překrývají. My se snažíme podle FS navrhnout dům.
Odpovědět
Profilova fotka
8 let jsme spali s hlavou na sever a spalo se mam skvěle. Přestěhovali jsme se do noveho bytu, spime s hlavou na západ a oběma nám to vadí. Bohužel to nejde jinak otočit takže musime vydržet až do domečku, kde budeme mít hlavu zase na sever.
Odpovědět
Profilova fotka
Teď zrovna máme hlavu na sever a nevidím rozdíl proti spaní s hlavou kamkoliv jinam. Okno ložnice máme na východ. Důležitější podle mě je, jak tam proudí vzduch, spát s hlavou v průvanu není zrovna příjemný. A nejdůležitější je, kdo spí vedle :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě je důležitější aby byla ložnice na sever nebo sever východ a pak nemít za hlavou okno. Měli jsme ložnici v jednom bytě postupně ve dvou pokojích, hlava směřovala stejným směrem v obou, ale ten první byl severní a spalo se nám v něm krásně. Pak jsme se přesunuli do jižního a to nám nevyhovuje. V domku bude opět severní pokoj s oknem na východ a už se těšíme jak se vyspime. Jo a není to jen ženský pocit, muž byl u nás první co si začal stěžovat a řekla bych, že to vnímá mnohem intenzivněji než já.
Odpovědět
Profilova fotka
Asi na tom něco bude, aniž jsem to předtím vnímala.. cca půl roku spíme s hlavou na sever.. a spím jak dub:-D
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
A třeba tady.. https://m.instory.cz/bydleni/777-osve...
Odpovědět
Díky za odpovědi. My budeme mít ložnici v rohu domu orientovanou jedna stěna jihovychod druhá stěna severovýchod. Když směřuji postel orientovanou na severozápad, tak se musí postel obcházet a čelo postele je u vchodu. Proto to projektant navrhl naopak. Těm článkům na netu moc nevěřím, chtěl jsem najít nějakou studii. Asi nic takového neexistuje.
Odpovědět
Pro mě je teda nejdůležitější, aby se mi dítě nebudilo na pití co hodinu. Pak se mi bude skvěle spát i v pekle 😄 No, a teď vážně - jednu ložnici máme na východ, druhou na západ, v té na východ se o dost lépe spí. Ráno pěkně probudí sluníčko, v létě tam večer není takové horko a světlo, tak se lépe usíná.
Odpovědět
Já mám ložnici na západ, hlavu na jich(okno na západ) a spím jak mimino. Už jsem pár bydlení vystřídal a nikdy jsem neřešil jakým směrem mám hlavu. Možná na to někdo je citlivější, nebo je to sugesce, ale mě je to jedno jakým směrem ležím 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?