Špatně vypočtené TZ v projektu

Profilova fotka
Ahoj vsichni. Stalo se nekomu, ze mel v projektu spatne vypoctene TZ? V tydnu nam konecne prisel projekt a zustala jsem zirat, protoze TZ nam projektant vypocetl na 6,8!!! Pritom jsme se snazili zjistovat co nejlepsi kombinaci cihel a zatepleni v nasich moznostech a ono tohle. Puvodne jsme chteli topit jen elektrokotlem, ale tohle by nas sezralo, takze bychom museli do tepelneho cerpadla. Pro predstavu mame navrzene cihly Helluz 30cm, na to 20cm zatepleni. Strecha je navrzena se zateplenim 40cm skelne vaty. Okna jsou drevena trojskla. Je fakt, ze jedno z oken ma pres ctyri metry, ale ostatni uz jsou klasicke velikosti. Musim jeste kouknout, jak mame navrzene podlahy, jestli nebude problem v nich. S projektantem se o tom uz bavit nechci, moc jsme si bohuzel nesedli, takze to uz bych to popripade nechala radsi zkontrolovat od jineho projektanta. Predem dekuji za jakoukoliv radu.
Odpovědět
Předpokládám, že zateplení podlahy bude odpovídat zateplení stěny a stropu a bude 15-20 cm, pak by se při TZ 6,8 kW muselo jednat o velký dům.
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 Preve ze neni. Mame zastavenou 159 m, uzitnou plochu 126 m a to nejvetsi okno na jihozapad.
Odpovědět
Profilova fotka
Jeste jsem zapomela napsat, ze je to bungalov s plochou strechou.
Odpovědět
@roxolanka Tak si dovolím tvrdit, že výpočet není správný. Ještě může jít o chladnou oblast, hodně blbý tvar domu a pod.. Co sleduji výpočty podobně velikých domů s podobným zateplením, tak odhaduji TZ na maximálně 5 kW. Ale i to už je pouze na elektriku asi malinko za hranicí, kterou většina uvádí někde kolem 4 kW. Pokud chceš výpočet ověřit, na stránkách tzb-info.cz se v diskuzích objevují příspěvky pana Kubíčka, který je velmi ochotný a TZ dokáže rychle a přesně spočítat. Popř. vypočítat sami https://stavba.tzb-info.cz/tabulky-a-...
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 Mockrat dekuji.
Odpovědět
Profilova fotka
@r4d3k74 Mockrat dekuju
Odpovědět
@roxolanka takto jsme meli spatne vypocitane TZ o vic, nez 1kW. Nech si to prepocitat ;-) .
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak Dekuju, kez by to bylo spatne vypoctene... Urcite to nechame prepocitat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?