Stavba domu dodavatelským způsobem

Zdravim, Je tu nekdo kdo stavil podobny dum jako my? Velikost je 9,5mx9,5m. S tim ze ve predu je garaz 6x3,5 a vzadu za domem jen mensi pristavek - takova venkovni dilna. Mam sehnaneho zednika + pomohace, kteri to budou zdít. Pak na dodelavky budu volat jednotlive firmy (topeni, omitky, podlahy atd.) Povrchove podlahy a takove dodelavky si udelam sam. Co jsem si delal vlastni rozpocet, tak me vychazi na 2,2 Mil. Vychazel jsem z realnych cen materialu - naceneno u heluzu, cena prace mam taky zjisteno. Myslite, ze je to realna cena?
Odpovědět
svépomocí bez problémů. Ale bez vybavení, kuchyně, nábytek apod. Pokud si budete na vše volat firmy, tak to bude náročnější. Záleží také na ceně podlah, obkladů, vytápění. To jste nikde nespecifikoval. Už máte základy?
Odpovědět
@velman Zaklady jeste nemame. Ted v dubnu chceme kopnout do hliny.
Odpovědět
A co sítě? Ty taky "spolknou" hodně peněz. :-| My radši počítali s 0,5mil. navíc, než byl "plánovaný" rozpočet. Podle toho, jak projekt vypadá na papíře, se jde rozšoupnout i klidně až na 3,5mil., pokud budete chtít do domu něco "lepšího".
Odpovědět
no, no, tak to bych moc firem nevolal. Elektrika, voda, plyn je někde u pozemku?
Odpovědět
Tak s firmou to bude omnoho drahšie ako riešenie svojpomocne avšak nejaké úkony sa oplatí viacej firmou robiť. Napríklad takú elktrinu vodu a kúrenie by som pre istotu realizoval cez firmy. Treba si ich dobre overiť na Stavreku či fórach. Navyše treba počítať s navýšením celkovej ceny. Ta vaša cena sa mi zdá dosť malá. Pri stavbe firmou zvlášť.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 7 měsících
Zdravim Vas, Tak mam hrubou stavbu dokoncenu vcetne studny, oken, pricek. Celkove me to vyslo zatim na 1.3 mil. Tedka me zbyva 1 mil na dokonceni. To doufam dokoncime. Podle rozpoctu jsem o 50 tisic vic. Celkove pocitam s prodrazenim o 100 tisic. Na jaro jak budu delat dodelavky tak dam vedet jak to dopadlo.
Odpovědět
Profilova fotka
@liborec ahoj, robil si to za pomoci toho jedného murára a pomocníka plus firma na okná?
Odpovědět
Ahoj . Okna teprve budu davat ale jiz mam nabidky takze vim jake budou ceny a vim ze pujdou jeste s cenou dolu. A strechu jsem si nechal udelat na klic. Prciky a komin jsem si delal sam.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Tak uz bydlime. Letos budu dodelavat fasadu a celkove naklady jsou 2,5 milionu. Vcetne kuchyne, podlahovych krytin, dvou koupelen, proste komplet. Bez nabytku. Ten jsem si prevezli z puvodniho bydleni. Takze jsem prestrelil oproti rozpoctu, ktery byl 2.2mil. Ale i tak se to dalo zvladnout.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?