Stavba dřevěného montovaného domku - krok za krokem

Profilova fotka
Ahoj lidi, s přítelem jsme se rozhodli pro stavbu dřevěného montovaného domku. Nemáme se s kým poradit a proto jdu pro radu sem. Podobné fórum jsem zde nenašla. A teď k věci, chtěla bych vědět vše co se týče stavby domu. Od sjednání hypotéky, koupě pozemku, ohlášení stavby, přes výběr domu, samotnou stavbu až po kolaudaci. Domek si necháme postavit od firmy, ale vymalování, položení krytin a ostatní si uděláme sami. Také by mě zajímalo, kolik dělají cca náklady kolem (kromě nákupu samotného pozemku a zaplacení firmě za stavbu) například za ohlášení, za tu kolaudaci, za natáhnutí inženýrských sítí až do požadovaného místa. Prostě vše co Vás napadne.
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj my budeme stavět montovanou dřevostavu, píšu o tom i blog: stavimesidum.blogspot.com. JInak jsme ve fázi hotové projektové dokumentace a jdeme na ohlášku, takže odteď by tam měly přibývat ty techničtější věci a údaje o financích. Tak třeba vám to pomůže. :)
Odpovědět
@ivcis2 Takových témat je tu spousta, je jedno, jestli zděná, nebo dřevostavba...no nic. Pokud budete stavět s firmou, tak jediná větší položka před kopnutím je projekt-od 30 do 300tisíc. Sítě záleží jak daleko, jaká firma, jak složitě (protlak pod cestou...).....takže jak se všude píše a radí, vyhlédněte si pozemek, zjistěte na SÚ, jestli na něm můžete stavět a co tam můžete stavět, zjistěte, jestli tam nejsou nějaké sítě, které by komplikovali stavbu......to vám pár měsíců zabere :-).....a pak se můžete začít porozhlížet nad projektem ;-). Jinak jsou to jen drobné-7tisíc povolení, 3 tisíce vodaři....nic moc víc si nevzpomínám.
Odpovědět
Profilova fotka
Platby budou za projekt, sítě (záleží, kde jsou, které nejsou a jaké jsou, zda budete kopat studnu, žumpu atd.), někde musí být ke kolaudaci plot. Venkovní práce nás přišly cca na 400 tis., máme ale kromě zahrady vše (zámkovka, plot, sítě).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?