Stavba garáže do 25 m2 současně se stavbou domu

Dobry den,muzu zacit stavbu samostatne garaze do 25m2 soucasne se stavbou domu? Garaz nebude v projektu.Dekuji
Odpovědět
@tom231 Bez povoleni az pote, co bude rodinny dum dokonceny. Proc ji nechcete dat do projektu?
Odpovědět
Dekuji.nechceme ji tam dat protoze by jsme se nevesli do 150m2.
Odpovědět
@tom231 Kvuli svepomocne stavbe? Dnes uz svepomocne muzete stavet rodinny dum neomezene velke zastavene plochy. Navic, pokud by garaz s domem nebyla provozne propojena, pak by se zastavene plochy nescitaly.
Odpovědět
@puhelin Mám dotaz z druhého konce: Když bude garáž součástí ohlášky/stavebního povolení, musím ji postavit do kolaudace či co to dnes nahrazuje? Garáž by byla volně stojící, cca 35m2.
Odpovědět
@kofejn Stavebni urad vam musi potvrdit dokonceni stavby - tzn. vseho, co je soucasti dokumentace, ktera byla overena v ramci ohlasky/povoleni, rozsah mate i v souhlasu/rozhodnuti popsany. Pokud budete chtit stavbu zapsat do katastru, pak jedine kompletni, popr. jako rozestavenou. Jak to chce vas poskytovatel hypoteky si overte u neho. Vy a vas dozor/stavbyvedouci davate cestne prohlaseni, ze stavba je dokoncena. Plus si to na misto jezdi stavebni urad overit (velikost a umisteni stavby).
Odpovědět
@kofejn jo. Pokud je soucasti projektu, musi byt dokončena..
Odpovědět
@puhelin Sakra, to je složitější, než jsem čekal. Hypo je jen dům, garáž jsem chtěl stavět, až přijdou dotace z NZU. Ale protože garáž je větší než 25m2, a navíc na hranici pozemku, chtěl jsem to sfouknout jedním papírováním.
Odpovědět
@kofejn my budeme mít v projektu uvedeny 2 etapy. 1. etapa bude 1 NP a 2. etapa bude 2. NP,garáž a stání na auto a tam dáme pozdější termín dokončení.
Odpovědět
@jajinka121 Jestli to jde takhle, tak to by bylo fajn. Zkonzultuju to s projektantem, co nám dělá osazení na pozemek a tu garáž.
Odpovědět
@kofejn zkuste. My jsme teprve na začátku projektu, máme hotovou studii. Mě toto poradila odhadkyne z banky, neb chceme hypo jen na část domu a pak proste až časem dodělat to podkroví a garáž.
Odpovědět
@puhelin .kvuli ohlasce.garaz propojena s domem nebude
Odpovědět
@kofejn Zkonzultujte to hlavne se stavebnim uradem, oni vam budou davat potvrzeni dokonceni, tak at vite, co budou pozadovat. At se pochopite.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@kofejn Pokud to nemáš rozepsané v ohlášce / stavebním povolení na dvě etapy, pak to budeš muset mít najednou. Nemusíš mít fasády, chodníčky, ale stavby musí být funkční se všemi revizemi. Alespoň tak je to u našeho stavebního úřadu. Já měl problémy s projektantem, tak jsem byl rád za samotný dům. Garáž jsem postavil letos (ale 25m2). Ale i na tu jsem si zajistil souhlas od st. úřadu. Jeden papír a 500Kč. Souhlas přišel do 10ti dnů (taková jistota). Ale jak je to s garáží nad 25m2 a navíc blíže jak 2m k pozemku, to nevím. ;-) J-F.
Odpovědět
@puhelin Ok, tak tam půjdu zase otravovat. Alespoň že město souhlasí se garáží na hranici pozemků.
Odpovědět
@fantomik Ahoj, uvidím co mi řekne projektant, dneska jsem ho nedohnal. Hlavně chci vylejvat základy pro barák i garáž najednou. Na garáži si to, doufám, natrénuju :-) .
Odpovědět
@fantomik Takova garaz by byla na rozhodnuti o vyjimce a nasledne umisteni+souhlas/povoleni. Pokud jeji velikost a umisteni neni v rozporu s uzemnim planem.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn Já to měl jinak. Koukal jsem, jak mi firma dělá základy u baráku, a pak to udělal podle toho u garáže. :-D
Odpovědět
@fantomik Tak až budu mít povolení, vezmi motorku a přijeď! :-D
Odpovědět
Profilova fotka
To není problém. Pocitej se mnou! :-D Mám vzít i montérky? :-D
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?