Stavba na ohlášku - kolik času zabere zpracování PD?

Profilova fotka
Prosím o Vaše zkušenosti. Kolik času zabrala projektová dokumnetace a obíhání úřadů, v případě že jste je obíhali sami. Děkuji za vaše postřehy!
Odpovědět
Profilova fotka
20.7.2011 koupen pozemek, září 2011 první schůzka s projektantem a 1.8.2012 podána ohláška, takže vše trvalo cca 11 měsíců, ale bylo by to dříve, protože v dispozicích domu jsme měli od začátku jasno, ale protahoval nám to projektant, v jednu chvíli jsem si i myslela, že to nedodělá.
Odpovědět
U nás pozemek odkoupen v květnu 2O11, projektant projekt od března 2O12 do dubna 2O12, ohláška podána na konci dubna 2O12, odsouhlaseno na konci května 2O12.Obíhávala jsem si sama, elektřinu,plyn,vodu v měsíci červnu 2O11.Pak přípojka elek. zabudována únor 2O12,voda duben 2O12 nebylo potřeba dříve..ostatní dokumenty během necelého měsíce v dubnu 2O12.
Odpovědět
Tak my koupili pozemek 2.5.2012, vsechno jsme obehli sami, projekt byl za 14 dni. Na pozemku veskere IS vybudovany. Ohlaska podana koncem cervna a schvalena 14.7. Za mesic na to hotova zakladova deska. Takze 2,5 mesice? Ale kdyz jsme meli na pozemek rezervaci, tak jsme uz psali na Veolii, CEZ a pod. vyjadrovacky, pak 2. kolo. Jinak pokud mate IS, tak pocitej 2-4 mesice, podle toho co chce SU. U nas nejdele Policie CR. Jinak se zacatkem listopadu stehujeme. Takze od podpisu kupni smlouvy na pozemek k nastehovani pres vybaveni projektu a ohlasky 6 mesicu...
Odpovědět
my kolem 6 měsíců
Odpovědět
Profilova fotka
co se týče arch. studie a projektu...záleží na tom, zda se tomu projektant plně věnuje a vy rychle reagujete na arch. studii...v ideálním případě trvá studie tak měsíc a projekt, pokud neni v ničem složitější tak taky měsíc. Se stavebním řízením je to složitější - záleží zda nepotřebujete nějakou vyjímku, na daném úřadě, zda nepovolujete ještě třeba současně další věci apod. řízení trvá 3 měsíce až rok
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?