Stavební firma chce oddálit dokončení domu

Zdravím vás. Mám teď takovou situaci, v březnu nastoupuje stavební firma k postavení našeho domu. Chtěli jsme se nastěhovat do domu do konce roku 2019. Avšak firma nám řek že až na jaře v roce 2020. Ze kvuli vysychání atd. Jaký je váš názor na toto oddálení? Máme trvat na dokončení do konce roku?
Odpovědět
Profilova fotka
@andrew1 Tak my asi tohle nemůžeme posuzovat, zvláště ne bez spousty podstaných informací. Pokud stavíte dřevostavbu tak to je asi nic moc, pokud zděný tak je to asi vcelku normální. Záleží přeci na tom jak se s firmou domluvíte. Nám firma taky nastoupila na konci března a budeme bydlet v květnu ;). Staví hodně domů a nedovedli jsme si představit jak se na zimu stěhujeme do sotva postaveného zděného domu. A jsme rádi že jsme to tak domluvili. Rok 2018 byl šílený na čekací lhůty materiálů. U nás např. okna skoro 3 měsíce. A pak taky počasí ;) tomu opravdu neporučíte. Záleží na Vás a Vaší domluvě s firmou. Jen vy víte jaké okolnosti Vás vedou k tomu chtít bydlet do konce roku.
Odpovědět
Pokud je to zavedená firma a nejde o dřevostavbu:), tak bych jim věřila. Oni znají materiál, s kterým pracují a znají postupy a návaznosti. Sama vím, jak jsme bojovali s vlhkostí po vylití anhydritu a jak jsme oddalovali montáž kuchyně, aby nám za ní neplesnivěla zeď jako kolegyni. Mít fóra je samozřejmě výhodné i pro firmu, ale pokud je dokopete k honění termínu, ve výsledku pak budete bydlet vy. A co se týká termínů předání, tak i ES nabízejí termíny dokončení kolem 8 měsíců a to jsou sakra střelci, co do planých slibů:) Sám náš stavbyvedoucí říkal, že jeho nejrychlejší stavba trvala 6 měsíců, byl to menší bungalov a termín honili kvůli rodinné situaci majitelky stavby a už by to zažít asi nechtěl.
Odpovědět
Profilova fotka
Trvat můžete, na čem chcete. Ale jsou procesy, které firma neurychlí, ani kdybyste jim drželi pistoli u hlavy. Osobně bych klidně počkala na jaro, až to všechno vyschne, nebude zima atd. atd.
Odpovědět
Profilova fotka
o co teda jde ? dřevostavba ? zděný ?
Odpovědět
Profilova fotka
Z čeho vycházel Váš původní termín? Z vaší představy nebo z dohody s firmou? U zděného domu se sice dá asi dostat na 9 měsíců, ale určitě jen při ideálních podmínkách na všech stranách :). Vysychání podlah atd. tu lidem trvá i 3měsíce. Ať Vám firma ukáže harmonogram prací a budete moudřejší. Máte dům na klíč? včetně zařízení jako je koupelna a kuchyň?
Odpovědět
Profilova fotka
@andrew1 ak máš možnosť bývať niekde počas výstavby, tak počkaj, pleseň je sviňa 8-) Nechaj to vysušiť ako ti radí firma.
Odpovědět
Dobrá, nechám to na nich. Mám zděný dům z ytongu.
Odpovědět
Profilova fotka
@andrew1 Firmu už asi nevyměníte, takže s tím nic neuděláte. Myslím, že technologicky nic nebrání v tom, aby to bylo v říjnu k nastěhování, obzvláště když podlahy můžou být hotové v červenci, což je ideální čas na vysoušení.
Odpovědět
@andrew1 No nam lili podlahu v cervenci a krytinu jsme mohli pokladat az rijnu. Pry kdyz je moc teplo, tak to uschne rychle na povrchu a o to dyl to vysycha do hloubky.
Odpovědět
Profilova fotka
Nevím, jak máte ve smlouvě ošetřeno dobu výstavby, ale začátek v březnu a stěhování do konce roku znamena na výstavbu 10 měsíců. To je u zdeneho domu termín na hraně. Uvidíte, jak jim to půjde. Ale my třeba podlahu vylevali v květnu a pokračovat jsme mohli az zacatkem září. Paradoxne v létě schnou podlahy hůř než v zimě. A záleží i na počasí.
Odpovědět
@slabici Pokud vše hraje a je dobré počasí, tak to jde. My už stavíme rok, je téměř hotovo, ale práce byly relativně rychle hotovy.
Odpovědět
Profilova fotka
@davex Tady je předpoklad, že to bude trvat sotva 10 měsíců. My měli ve smlouvě taky 10 měsíců, ale ohled na počasí. Fakticky jsme stavěli rok přesně, stálo se přes zimu, stěhovali jsme se ale až po několika měsící od předání domu, na zimu a do toho vlhka se nám nechtělo. 10 měsíců je termín hodně na hraně...
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?