Stavebnice vs. hypotéka

Profilova fotka
Dobrý večer všem. Nevíte, jak to mají banky s hypotékou v případě, že si necháme dodat firmou stavebnici dřevostavby, kterou si budeme sestavovat sami? Často se uvádí, že je třeba udělat hrubou stavbu dodavatelsky. Ale pokud firma dodá stavebnici a bude dělat nad jejím sestavením dozor (jen to odmakáme my) tak se to posuzuje taky jako dodavatelské ne? :-.
Odpovědět
To jsem ještě neslyšela, to by asi nikdo svepomoci nemohl stavět. Zajdi do konkrétní banky a zeptej se, ale podle mě je jim to celkem šumák-tohle řeší stavební úřad-aby bylo všechno OK.
Odpovědět
Profilova fotka
to se mi taky nezdá bance je to jedno kdo to staví,stavebni uřad pak řeší jestli to je svepomocí nebo firmou
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak @ratatooy no nám chlápek z wusternrot řekl, že hrubá stavba (u dřevostaveb) musí být řešena dodavatelsky..tak čekám, co mi odpoví, jelikož opravdu nevím, co si pod tím mám představit. Ano, stavebnice nám bude "dodána" firmou...a rozsah hrubé stavby má stejně každá firma jiný (co se týče rozsahu práce) :-| Jsem trochu zmatená...
Odpovědět
Profilova fotka
@verulicek88 třeba tedy mají takovou podmínku aby to bylo dodavatelsky i s prací komplet kvuli zástavě kdyby jste neplatili a barák zustal bance aby byl dobře udělaný a tudíž prodejný,nic jineho mě teda nenapadá
Odpovědět
@verulicek88 Jestli vám to řekli, tak to tak asi budou vyžadovat. Ale upřímně, je hypotéka cestou stavebního spoření opravdu nejvýhodnější? Moc se mi tomu nechce věřit. Navíc, dejte si pozor na další náklady-mluvím z vlastní zkušenosti-po nás chtěli neskutečně předražené životní pojištění, vysokou pokutu za předčasné splacení-opravdu měli příšerný úrok oproti jiným institucím.....nejsem finanční poradce, ale možná byste si měli nějakého najít :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@bamak kdo mluvil o úcěru ze stavebního spoření? =-)
Odpovědět
@verulicek88 Já to spojovala s tou wusternrotkou...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?