Stavět na dálku

Ahoj, Jsem tu nova a je tu plno zajimavych temat a informaci. Takze mam co cist a co se ucit :-) Kupujeme stavebni parcelu (teda zatim ani jeste stavebni neni, ale to je zase na jine tema) a v lete bysme se chteli podivat, co na ni postavime. Az v lete proto, ze bydlime v zahranici a to je prave proc tady ten drat zacinam. Mate nekdo zkusenosti se stavenim na dalku? Tj. v miste stavby mam rodinu, ale jinak je pro nas zcela nemozne byt vic nez 2x do roka pritomni. Je to vubec realizovatelne? Mela by nam stavet firma znameho, ale da se to vubec dat celou stavbu takhle z ruky? Da se treba najmout nekdo, kdo by na stavbu dohlizel? Dekuju za jakykoliv nazor.
Odpovědět
Samozřejmě že to možné je. Sjednáte si svého Stavebního dozora na kterého delegujete všechny povinnosti stavebníka (stavebník jste Vy jako ten kdo to platí) To se děje na základě mandátu. Neboli smlouvy příkazní. Vše se může odehrávat virtuálně, protože na smlouvu nemusíte ani dát svůj podpis aby byla platná. Ale to už je jen formalita. Vy si řeknete co přesně chcete zařídit a TDI za Vás všechno obstará. Vše ovšem musí být jasně napsáno a řečeno. S mými klienty se setkávám videokonferenčně, když jsou v zahraničí a v podstatě není jejich fyzická přítomnost na stavbě nutná na základě plné moci obstarávám i jednání s orgány státní správy. Podmínkou je opravdu jen co nejpřesnější zadání. Pak to jde. Spousta Kolegů takto funguje. Přečtěte si něco málo o TDI -Technickém a stavebním dozoru investora (stavebníka) na našom webu.
Odpovědět
Tak to je pro nas velmi dobra zprava! Velice Vam dekuju za odpoved. Manzel uz neco podobneho zminil, ze to tak u nich funguje. A dekuju za odkaz, mam co cist a prekladat! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?