Studie bungalovu, vaše připomínky

Ahoj, tak jsme dnes dostali prvni navrh rodinneho domu od architekty. Konecne jsme se dockali:) celkem me zarazila protoze jsem cekala typicky bungalov s valbovou strechou:) ale celkem se nam to libi, je to nevsedni a docela se priklanime k teto variante. Usporadani pokoju se nam taky libi, jen jsme se dohodli ze kuchyn prohodime s jidelnim koutem a tu pricku na ktere je tv posoupnem smerem dolu k terase a pruchod bude v miste, kde je ted spiz. Pak bychom chteli ten tu zed, kde bude kuchyn jeste o kousek posoupnout do zahrady aby sw vytvorila vic kryta terasa. To nad tak prozatim napadlo s manzelem. Mela bych rada jeste nejake zhodnoceni nekoho zvenci, tak co na to rikate?
Odpovědět
Profilova fotka
A krb necháte, kde je? Pokud uděláte u něj průchod, tak si myslím, že jednak tam bude dost vedro, když budete chodit kolem krbu do jídelny a pokud tam bude stůl, bude trochu překážet. Na můj vkus taky zbytečně velkorysá garáž (pokud tedy manžel není kutil a neplánuje to jako dílnu, což je třeba náš případ). Jinak půdorys celkem ujde. V domě s tolika pokoji bych ale třeba měla ráda dvě koupelny anebo menší koupelnu jen u ložnice
Odpovědět
@cristalina Móc pěkné, takové architektky se držte! Pár postřehů nad kterými bych přemýšlel: - Je celkem moderní trend mít pracovnu do které se dá pozvat obchodní partner bez toho, aby prošel soukromou zónou. Neboli vám zákazník nemusí lézt do kuchyně :) - Chtěl bych okno z východní strany, prostě proto, že mám rád když mě vzbudí slunce. - Jídelna vypadá malá (nevidím měřítko), je potřeba aspoň 2.5m na židle a stůl. - U nás byla šatna celkem nutnou součástí domu. Mít oblečení pověšené vs. poskládané šetří hromadu domácí práce (prostě se to napaří a uschne do "vyžehlena"). Tak bych popřemýšlel z toho prostředního pokoje udělat společnou šatnu, třeba i dočasně. - Trochu bych popřemýšlel jestli je tam dost úložného prostoru. Jestli jste spíš minimalisti a neakumulujete nepořádek, tak asi jo. Ale pro průměrnou domácnost by to mohlo být natěsno
Odpovědět
@cristalina zvenku úplně super. Půdorys skoro jako náš. :) jinak teď ten stůl.pusobi dost stísnene. A když se to prohodí, tak mám.stejny názor jak slabici.
Odpovědět
Doky za poznatky;) krb pujde urco jinde, to nejak doresime. Garaz chceme velikou, na zahradni nabytek, hracky pro deti, sezonni veci. Koupelny nam takto vyhovuji, meli jsme takovy pozadavek, s timto jsme spokojeni. Ten jidelni stul bude treba poresit, to si myslim nejak doresime. Satnu nechceme, mame velikanskou skrin, kterou budeme brat sebou ze stavajiciho domu, tak jsme ji i prosili aby nam satny nenavrhovala. Z jednoho pokojicku se pak treba casem nejaka satna muze udelat. To se uvidi casem. Jinak dekuji, musime popremyslet nad tim jeste;)
Odpovědět
Profilova fotka
Je to dobrý návrh. Na první variantu a jestli se hned v podstatě trefila - super. Zkuste rozšířit trochu kuchyň s jídelnou a místo garáže zvětšit zádveří a toaletu a možná se tam vejde i sprchový kout. A tím rohovým oknem si nejsem tak úplně jistá, i když se tam bude chodit jen spát bála bych se ráno tmy. A asi bych ho chtěla větší, ale bez kót se to špatně posuzuje a třeba je to dost velké. Osazení na pozemek skvělé (sever je počítám u vjezdu).
Odpovědět
parcela 1488/13 je volná a určená k trvalému bydlení? SU vám povolí vzdálenost od hranice pozemku 3m? (a ne 3,5m)?
Odpovědět
@cristalina Není to špatné, já bych jen nesnesla chodit do pokojů přes obývák.
Odpovědět
Na pohled opravdu hezký:) Klidová zona je hezky oddělena. Jen si neumím představit, že každý musí jít přes obývák. Neustálé návštěvy mých dospívajících dětí by musely jít přes obývák, kde já si chci v klidu pohovět by mne hodně rušily.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?