Studie rodinného bungalovu - připomínky

Dobrý den chci se zeptat na Vaše názory ohledně této studie :) Děkuji za vaše názory a připomínky :)
Odpovědět

Odpovědět
@cechylucy pudorys nevypadá špatně ale dle mého názoru co jsem si na první pohled všiml tak technická místnost je velmi mala ...nevím kde chcete mít např. pračku, sušičku, atd
Odpovědět
@palulo No chtěli jsme do TM, možná do koupelny...bojler by bylo možné umístit do garáže, takže v TM by mělo zbýt místo na komín pračka+sušička? :)
Odpovědět
@cechylucy komin do TM? Pokud budete mit krb predpokladam ze bude umisten v obyvaku, takže komin na druhe strane domu je docela asi nevyhodny.. a do garze nedate podle me žadne veci jen auto pokud bude garaz slouzit jen jako garaz tak potom jo :)... Jinak moc nejdou videt ty rozmery toho domu tak jen usuzuji x-)
Odpovědět
@palulo pán myslí podle mě komínek jako pračka se sušičkou na sobě do výšky, jako věž ;-), ne komín z krbu ..
Odpovědět
Profilova fotka
Bojler, kotel atd. dejte pohromadě, i kvůli rozvodům je blbý to roztahat po celým domě. Do TM se vám tohle asi vejde, nám to zabere cca 2m,šířka 1m. Pračku už asi budete muset dát do koupelny, ale moc prostoru tam na ní nevidím. Garáž jen na auto.. malůvka je to pěkná, ale takhle to auto stát nikdy nebude, bude uprostřed :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici tak to zalezi na tom, jestli napravo budou nejake regaly nebo ne. Mame ted malou garaz (16m2) a aby se nam tam neco vlezlo tak parkujeme opravdu ke stene. Nevyhoda je, ze pak se neda ze strany spolujezdce vystoupit, respektive vystupuje pred parkovanim do garaze. Ale je to o zvyku. Da se. Ale je pravda, ze pokud to tak budou chtit, doporucil bych dat vrata az ke kraji, at se tam lepe zajizdi couvanim.
Odpovědět
Zdravím, mě by na té studii nejvíc vadilo, že nevidím samostatný záchod. A žádnou komoru (na čisticí věci a tak), kdyby byla technická nebo špajz větší, můžou to suplovat, ale takhle ne. Trváte na tvaru domu do T ? Kdyby ne, a nevadilo by vám ho trošičku roztáhnout - zarovnat defakto do L,tak se tam vejde krásně všechno. Zkusila jsem to překreslit, jen hodně narychlo, nemám moc čas, třeba se něco z toho zalíbí. Samostatný záchod, větší špajz (komora), větší technická ... Do garáže se opravdu vejde spíš jen auto, ale šoupla jsem vjezd trošku k jedné straně, aby auto mohlo stát také trošku k jedné straně (auto jste ve studii, jak psala už @bamak neměl přímo proti vjezdu) a na druhou stranu by se vešel aspoň regál nebo třeba sekačka. A jen jako nápad jsem udělala šatnu v ložnici tak, aby byla menší a část skříní bylo vestavěných na chodbě z druhé strany zdi, ale to nevím, jaké máte potřeby na uskladnění věcí ... :).
Odpovědět
@ellesarka za mě bych určitě přesunul vchod do ložnice z klidové části (směrem od ostatních pokojů) aby nebyl přímo proti vstupním dveřím, oddělíte tak klidovou a obytnou část domu. Ještě mě zaráží jedna věc... opravdu potřebujete tu "pracovnu" co je v návrhu č1 vedle vchodu a v návrhu číslo 2 vpravo dole? Pokud opravdu nepodnikáte a tu pracovnu nepotřebujete, tak bych ji zrušil a ten prostor využil lépe. Popřemýšlejte.. :)
Odpovědět
@doog moje studie to není ;-), já jen vyjádřila svoje názory na studii @cechyluci :), kdyby pán pracovnu nepotřeboval, může udělat větší technickou a špajz z té pracovny, jak je vedle zádveří, ten špajz kamrlík v obývákojídelně zrušit a wc udělat z té technické - a nemusí se dům zvětšovat :) a je tam také vše. Vstup do ložnice naproti dětskému pokoji by šel udělat taky, ale příšlo by se asi o šatnu ..
Odpovědět
@doog takhle by šel udělat vstup proti koupelně, se zachováním vestavěné skříně na chodbě a šatny v ložnici, a ve druhé variantě by tam bylo místo i na toaletní stolek pro dámu :).
Odpovědět
@cechylucy tímto se chci omluvit, že jsem vás považovala v komentářích za pána :D, teď jsem se dopídila, že jste paní, ani nevím, jak k tomu došlo :D.
Odpovědět
Článek se načítá
@slabici @bamak omlouvám se, komentář k autu sem vložila slabici, já se nějak ublbla a napsala, že bamak, tak pardon :D, mám dneska hrozný fofry a tak vznikají tyhle úblby.
Odpovědět
@ellesarka Dobrý den nic se neděje :) Děkujeme moc za postřehy a nápady, určitě zvážíme, hlavně to, jestli je ta pracovna opravdu důležitá :) Řešili jsme pracovnu z toho důvodu, že nevíme kdo třeba někdy v něčem podnikat, dále aby jsme měli dát kam PC (a nemuseli s ním sedět v obýváku) a hlavně kam dát všechny papíry, doklady, dokumenty atd :) WC určitě chceme ještě jedno, 1 WC pro 4 lidi se nám zdá opravdu málo, to už jsem projektantovi psala, aby tam zkusil dostat ještě jedno :)
Odpovědět
@doog Nad tím vchodem do ložnice z klidové části také popřemýšlíme :) Jen je moje touha a přání mít prostornou šatku kam dám všechny své věci (můj holčičí sen :D ) a posunutím vchodu z boku by se musela šatna bohužel asi zmenšit :(
Odpovědět
@slabici A máte plynový kotel nebo jakým způsobem máte řešené vytápění? :)
Odpovědět
@ellesarka Ano přesně myslím komínek pračka+sušička nad sebou né komín ke krbu, ten bude hned u krbu :)
Odpovědět
Profilova fotka
@cechylucy máme elektrický kotel, krb a podlahové vodní topení
Odpovědět
@ellesarka pardon, asi jsem se taky přehlédl když jsem klikal na odpovědět :-D @cechylucy rozumím přání mít velkou šatnu - mladá to u nás vyžadovala taky. Nicméně zkuste si to přeházet a oddělit tu klidovou a obytnou zónu. Oceníte to hlavně v době, kdy budete potřebovat mít svůj klid a bude u vás někdo na "návštěvě".. třeba při nemoci.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?