Postavený dům od firmy SIG - jste spokojený?

Dobrý den, má zde někdo postavený dům s firmou SIG (Skala) ? Nebo ještě lépe, bydlí někdo díky nim v Hlubočince, kde mají nyní projekt?
Odpovědět
1
2
5
Profilova fotka
Dobrý den, my jsi koupili dům Atragen, který je ve výstavbě od pana Šejny.
Odpovědět
@onicka Zdravím :-) takže už je stavba v procesu? A tu stavbu Vám provádí SIG development, jestli se nepletu?
Odpovědět
Profilova fotka
Ano, stavba je zahájena, máme už první patro hrubé stavby. Nakonec nemáme od Paní Vilímkové - Sig development, ale RD atragen od www.domy-atragen.cz Prodejce pan Miroslav Šejna, majitel pozemků pan Jan Rajter.
Odpovědět
Profilova fotka
Staví nám firma GaPa Building. Měli jsme rozjednaný dům od Sig , dům Clematis, ale nakonec se nám to celé nezdálo a udělali jsme dobře. Naši sousedi v Jesenici, kde bydlíme, dali zálohu v dubnu 2017, ale doteď ještě nestaví a chtěli od smlouvy odstoupit, ale mají s nimi nějaké spory a chtějí vrátit peníze, ale musí se o ně soudně prát. :/
Odpovědět
@onicka aha takto, já právě myslela, že on je pod tím Atragenem taky jako developer, už chápu :-). Nooo, také čekáme, než kopnou :-/.Sice teda ještě tak né tak dlouho, jako Vaši sousedi - ale uvidíme, jak to celé dopadne, firma je takové jedno velké tajemství - žádné recenze nic, takže je to v celku škoda, člověk by se pak třeba rozmyslel :-).
Odpovědět
Profilova fotka
tak doufám, že budete mít štěstí :) my se máme nastěhovat 1.9. , ale známe to :D a jaký máte dům a číslo pozemku? :)
Odpovědět
@onicka posílám SZ :-)
Odpovědět
Zdravím, taky přemýšlíme o koupi domu v Sulici, prosím můžete mi napsat bližší info ohledně SIG a případně pana Šejny? Chápu, že jsou to dva rozdílí developeři, ale za GaPa Building a SIG stojí stejná osoba, pan Skala...
Odpovědět
@psg Ahoooj :-). Přesně jak píšeš, ono je jedno jestli to bude od Sigu, nebo dům Atragen, všechno staví firma Gapa Building a jsou to vlastně stejný firmy:-). S nimi je to trošku o nervy :-D, dům rozhodně postaví, ale s čekací dobou to bude horší. U nás prvotně měli stavět na podzim roku 2017, máme duben 2018 a čoveče, ještě stále čekáme na SP . Komunikace s nimi trošku vázne, na ně musí člověk trošku tlačit. Třeba dnes mi měli napsat, jak se to posunulo a jak tak koukám do mailu, tak zase nic. Ale o SP je už zažádáno od ledna, jen se čeká na nějaká stanoviska či co, ale jak dlouho se bude čekat, to nevím. Určitě díky nim se staneš skeptickým člověkem :-D. Každopádně pokud budete kupovat dům, který ještě nezačali stavět, tak rozhodně nepočítej s bydlením příští rok na jaře. Takže tak :).
Odpovědět
Ahoj, já koupila dům v Praze Písnici v létě 2016 od Sigu....p. Skala.... Základy v dubnu 2017....a je květen 2018 a sotva dokončena hrubá stavba..... Dílo je nekvalitní, tudíž si platím stavebního dozora.... Staví to GaPa, ovšem společník v ní je též p. Skala..... Kdokoliv, kdo se rozmysli, utíkejte od nich co nejrychleji dokud můžete... Je to peklo.... A toto vám řekne každý z cca 25 domu v Písnici na Vrtilce
Odpovědět
@krausatko ahoooj, je opravdu velká skoda, ze nikdo nepíše na ně žádné recenze, alespoň by se tolik lidi nespalilo. Ja už jsem z nich hotova |-| . A to jsem si myslela, ze lidi v Pisnici jsou spokojeni a jde to tam jak po másle....Dekuji za info, snad to pomůže jeste tem, co o nich uvažují.
Odpovědět
Profilova fotka
@krausatko @psg Ahojky, my teda nemáme žádný problémy s tím, začlo se stavět tak, jak nám říkali. Dokončení máme 1.9. a zatím to tak vypadá, staví se druhé patro. Zítra jdeme na prohlídku skoro dostavěného domu, který má být koncem května, zvenku je to hotový krom omítky. Pan Šejna je super upřímnej rovnej chlap a nemáme s ním žádný problém, ba naopak je super :) Máme dům Atragen.
Odpovědět
Článek se načítá
My taky nakonec uvazujeme o Atragenu. Byli jsme se taky na ten skoro dostaveny dum podivat a libil se nam. Pan Sejna taky vypada v pohode,navic nam i ukazoval dum, kde sam bydli, takze si urcite nemuze dovolit nekvalitni praci, aby mu tam potom lidi nechodili nadavat :-)
Odpovědět
Já pana Šejnu teda neznám. My máme stavbyvedoucího p. Marka, který naštěstí přišel teď v lednu a je s ním rozumná řeč.... Ale u nás v Písnici nemají hotové domy ani ty, co to kupovali jako první a měli bydlet v prosinci 2016!!! Ta rezidence Vrtilka je totiž stavěna dvouma firmami...... S první není problém.... Proto se zdá že se staví v pohodě, jenze domy od Sigu, resp. od GaPy jsou průser... Časově nehorázně, kvalita se s panem Markem značně zlepšila, ale před tím též šílený...
Odpovědět
Profilova fotka
@psg my se byli podívat uvnitř dneska odpoledne a taky se nám moc líbí. Máme rezervaci od listopadu, začalo se stavět brzy. Každopádně ten dostavěný prý nestíhají, má být hotový za měsíc a nevypadá na to, ale taky záleží na změnách klienta. My neměli skoro nic, takže budeme akorát doufat . Ano, u pana Šejny jsme byli také doma, usoudili jsme taky, že zřejmě si nemůže dovolit pak to, že tam budou za nim chodit lidi nadávat. :-D
Odpovědět
Dobrý den, mohu se zeptat na vaše nejnovější zkušenosti s p.Šejnou? My už byli rozhodnutí koupit dům Morgan plus, v bance vše vyjednáno, termín podepsání rezervační smlouvy víceméně domluvený a pak se dozvím od kamarádky, že p.Šejna prodal dům chlapovi, co mu dal navíc 300 tis. I bych to dokázala pochopit, co ale nechápu je arogantní chování p.Šejny, který mi řekl, že prachy jsou prachy a nějaké dobré sousedské vztahy jsou stranou. (měli jsme být v dvojdomku s kamarádkou). My tedy šli od toho, kamarádka podepsala a já za ní doufám, že bude vše ok!
Odpovědět
@zu88za Za nás je pan Šejna super :-) a tohle chování co píšeš - mi k němu vůbec nesedí :-).
Odpovědět
@indils tim lepe... opravdu bych si kvuli kamaradce pralo, aby to vse dopadlo dobre. A Ty jsi koupila taky dum od nej? Mohu se zeptat jaky?
Odpovědět
Dobry den, mohu se zeptat, ktera banka vam predschvalila uver na projekt pana Šejny? My mame problem, bance se jeho podklady vubec nezdaji, nemluve o tom, ze stavebni povoleni ktere melo byt zacatkem roku stale neni vydano. Pan Sejna jen slibuje a pokazde rika jinou vymluvu, proc to nelze a proc se to protahuje. Domy mozna jednou postavi ale bude to beh na dlouhou trat.
Odpovědět
Profilova fotka
@bublinka722 my máme s panem Šejnou zatím jen dobré zkušenosti. Měli jsme mít hypoteční banku, ale chtěla nějaké dokumenty, které jsme neměli, nakonec jsme šli k jejich bance a fin. poradcům, banka KB, ne kvůli těm dokumentům, ale měli i výhodnější úrok díky tomu projektu, který financují, všechno zatím v pořádku, úvěr schválený a za dobrý úrok. Nemám k tomu žádné špatné připomínky.
Odpovědět
Profilova fotka
@zu88za a dal mu ten pán o 300 tisíc víc nebo zaplatil rychleji rezervačku? To mi taky k Šejnovi nesedí. my jsme vyfoukli někomu taky naší polovinu, protože se pán rozmýšlel pořád a nezaplatil rezervačk a my byli rychlejší, sám mi řekl pan Šejna, když podepíšete rezervačku dříve , tak je dům váš, což se dá pochopit. Dal mu nějaký termín a on se nerozhoupal
Odpovědět
@onicka to je zajimave, zrovna u kb se jim ten projekt vubec nezda a nikdy o nem neslyseli, dokumenty od pana Śejny se jim moc nelibi..tak snad nam to projde.
Odpovědět
@onicka Dal mu 300 tis navíc. Já bych taky pochopila, kdybychom nechtěli podepsat nebo to odsouvali, ale takto to nebylo... naopak já panu Šejnovi psala, kdy můžeme podepsat... on mi ani neodpověděl a pak se kamarádka vlastně zcela náhodu dozví, že prodal někomu jinému. Ani neměl tu slušnost, aby nám to zavolal. Volala jsem mu pak já...
Odpovědět
@bublinka722 Aha... my jsme teď ještě zvažovali, že koupíme jiný, ještě volný dům. V bance (hypoteční banka) zatím nic nenamítali, úvěr jsme měli již předschválený na námi původně vybraný dům. Ale pokud je to tak, jak píšeš, tak asi zase dáme zpátečku :-(
Odpovědět
Porad neni jiste, zda to banka zamitne. Jednou napisou v poradku, podruhe zas nejaky problem. Az budu vedet jejich rozhodnuti ,napisu. Nas financni poradce rikal , ze kdyz tak zkusime hypotecni banku.
Odpovědět
@bublinka722 Můžu se zeptat, o který dům se jedná?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
vsechny vas zdravím ja po 4 letech stále nebydlím totalní žumpa tunel a jsou to zloději.pistnice vrtilka :-p
Odpovědět
Myslíte všechny pana Miroslava Šejnu z Hlubočinky, Javorová 1007? Ten člověk v žádné firmě nefiguruje, občas dělá dohazovače a jakoby prodejce pozemků. Šejnu používají podvodnící Rajter a Skala jak fíkový list, sice ty domy nějak postaví, ale smlouvy a termíny nedodrží a spoléhají na to, že ti lidé nakonec nemají čas a sílu se s nimi soudit. Pryč od nich! ;-(
Odpovědět
Pana Šejnu neznám .Dum mi staví SIG a GAPA SKALA A BLAŽEK šileny všechny varuju pryč od nich. :-p
Odpovědět
@krausatko Dobrý den jsem na tom podobně připravuji žalobu podle znaleckých posudku je to na zbouraní ozvěte se rad vše proberu osobně :-)
Odpovědět
1
2
5
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?