Svépomocí dle projektu

Profilova fotka
Ahoj všichni tak tu pročítám různé diskuze a ráda bych se zeptala Vás zkušených, kteří již máte postaveno nebo se chýlíte k finálním dodělávkám domečku. Nechal jste si někdo udělat projekt na dům a podle něj jej svépomocí (najímání řemeslíků, jednoduché práce sám) postavil za 2 miliony? Nebo dle typového projektu? Za rok se chystáme plnit si pomalu náš sen, prozatím šetříme jak se dá, zajímalo by mě zda je to reálné za tuto cenu postavit :-) náš rozpočet cca.milion lépe méně na pozemek (ideál u Pardubic), plus mínus 2 mil. dům,plus minus 500 tisíc zařízení. Předem děkuji za Vaše názory :-)
Odpovědět
www.svepomoci.cz
Odpovědět
stavba svépomocí se udřete stavba řemeslníky a subdodavatelsky se zblázníte.... ale spousta lidí do toho šla, tak se nebojte :-) jinak 2 mil je celkem málo, je to vč. dph nezapomínej, postavit se za to rd dá, ale žádnej vyšší standard ani architektonický skvost a počítej s tím, že na venky ti pravděpodobně nezbude ani koruna. 500tis na zařízení je slušnej peníz, ale opět takové peníze nemusí stačit někomu ani na spotřebiče do kuchyně...
Odpovědět
Máme hypotéku dva miliony, protože banka min dát nechtěla, stavíme s manželem zcela sami, jen ve dvou...predpoklad je, že minimálně půl milionu vrátíme, ale je fajn tam mít rezervu...stavime z ytongu jednoduchý patrový domek, vnitřní zařízení velmi jednoduché, takový styl vesnicka chaloupka :) na důležitých věcech rozhodně neskudlime každou korunu, to by bylo kontraproduktivní...ale nechci kuchyň za sto tisíc, nejdražší obklady a podobne...zatím máme vyzdene první patro, objednané dřevo na stropy a krovy, domluvenou střechu, vybíráme okna a dveře...zatím jsme předpokládaný rozpočet nepretapli, naopak....ano dreme se sami...ale nijak nás to neobtěžuje :)
Odpovědět
Taky chceme v budoucnu stavět a vejít se tak nějak do 2 mil. Mám rozpis na blogu tak se podívejte.. jsou tam rady od ostatních.. zatím máme pozemek :-) A také chceme skoro vše dělat svepomoci
Odpovědět
Stavíme bungalov, 92 m2, 13,25 X 9,75 m. Zatím jsme tam za 1.600.000. Hotova je uzavřená hrubá stavba a nakoupený materiál na veškeré vnitřní instalace. Hypotéku máme na 1.980.000. Všechno si dělám sám, na vyznění domu mě pomáhali dva zedníci že vsi a trochu komplet dělali tesaři že vsi. Jinak vše sám :-) Mělo by to finančně vyjít bez kuchyně
Odpovědět
Teď si to po sobě čtu, no jo, psaní na mobilu :-) Má tam být střechu komplet
Odpovědět
Profilova fotka
@specnaz84 zdravím jen pro představu jste si cca dlouho stavěl tu hrubou stavbu? od výkopů na základové pasy (to počítám ale dělal bagr že? :) ) - díky.
Odpovědět
Profilova fotka
My stavime svepomoci, sami s manzelem, obcas dojdou kamaradi (vylevani desky, krov, krytina), bungalov zast.plocha 150m2 a garaz 45m2 a urcite se vejdem do 1.800.000kc a to na nicem nesetrime, treba topeni budeme mit krb s teplovodnim vymenikem, podlahovku i radiatory,aku nadobu. Stavime z Ytongu YQ. Jde to. A drina to zas takova neni, ale je fakt, ze bez UNC (bagrik) co mame by to drina byla pekna. Stavbe zdar!
Odpovědět
Jasný, pasy kopal bagr. No kopli jsme v půlce května 15 do listopadu jsme měli desku se zdivem a vencem (podotýkám, že loni bylo strašný léto a mi máme na pozemku celý den slunce, takže se nedalo dělat celý den). Od ledna 16 do konce března se dělala střecha, do konce května 16 byli okna s dveřmi. Od května dělám vevnitř rozvody vody, topení, Elektro atd. Jinak mezitím chodím do práce, v květnu se nám narodila holčina a už máme 5 letého kluka, takže stavba by možná šla i rychleji, ale jsou ještě starosti i radosti okolo :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?